Stiri Cupa României Masculin

F8. Prestațiile jucătorilor autohtoni U23 în sferturile de finală ale Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.02.2023

F8. Prestațiile jucătorilor autohtoni U23 în sferturile de finală ale Cupei României

Sferturile de finală ale Cupei României s-au încheiat sâmbătă. La turneul final de la malul Mării Negre am avut parte de patru meciuri foarte spectaculoase. Dintre acestea, unul a avut nevoie de două reprize de prelungiri, iar altul a fost decis de un and-one în ultimele secunde. Celelalte două meciuri ne-au adus câteva întorsături de situație spectaculoase.

În Cupa României, regula jucătorului U23 s-a păstrat, astfel că pe parcursul tuturor celor 40 de minute, echipele sunt obligate să aibă un jucător sub 23 de ani pe parchet. Această situație a pus într-un context dificil mai multe formații.

Astfel, iată cum s-au descurcat toți jucătorii aflați sub incidența acestei reguli, în sferturile de finală:

U-BT Cluj-Napoca

David Lăpuște (23:39 minute): 7 puncte, 3 recuperări, un turnover, o intercepție, +7 eficiență

Akos Szentkuti (12:08 minute): 2 puncte, un turnover, 0 eficiență

Eduard Roschnafsky (7:05 minute): 0 puncte, 0 recuperări, 0 pase decisive, -3 eficiență

SCM Timișoara

Robert Schipor (37:44 minute): 0 puncte, 4 recuperări, 2 turnovers, 0 eficiență

Cristian Mocrițchi (2:16 minute): 0 puncte, 0 recuperări, 0 pase decisive, -1 eficiență

SCM U Craiova

George Blaj-Voinescu (40 de minute): 12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac, un turnover, +15 eficiență

CSO Voluntari

David Antonescu (33:07 minute): 0 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, un capac, 3 turnovers, -4 eficiență

Dragoș Axinte (6:53 minute): 0 puncte, 0 recuperări, 0 pase decisive, un turnover, -2 eficiență

CSM Constanța

Ștefan Gribinic (46:17 minute): 5 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, 4 turnovers, +1 eficiență

Vitalie Bălan (3:43 minute): 0 puncte, 0 recuperări, 0 pase decisive, -1 eficiență

Rapid București

Matei Dorneanu (42:04 minute): 7 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, +9 eficiență

Nadav Yankowitz (7:56 minute): 2 puncte, un turnover, -1 eficiență

CSM Oradea

Luca Năstruț (31:44 minute): 6 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, 2 turnovers, +6 eficiență

Enzo Vescan (8:16 minute): 2 puncte, un turnover, -2 eficiență

FC Argeș

Mihai Măciucă (34:24 minute): 15 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 3 turnovers, o intercepție, +14 eficiență

Radu Voinescu (9:33 minute): 0 puncte, o intercepție, un turnover, -2 eficiență

Disputele din semifinalele Cupei României au loc luni 13 februarie. Prima confruntare este programată la 17:15 (U-BT Cluj vs SCM U Craiova), iar cea de-a doua de la ora 20:00 (CSM Oradea vs CSM Constanța).

*foto: Facebook/CSM Constanța Baschet

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    FANTASTICA
    eficienta "extraordinaririlor" tineri jucatori romani. Cu exceptia a totusi confirmatului Maciuca si a patialei "zi de vis " a lui Blaj_voinescu, ceilalti au dat dovada de un "talent" si "abnegatie" deosebite, o "putere da lupta" nemaintilnita de la Decebalus si Scorillo. Pacat ca antrenorii nu le-au dat voie sa se exprime la fel si in Campionat sa vedem "viitorul de haur" al sportului romanesc.

    cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Erata
      Blaj-Voinescu, cu scuze.

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Precizare
      că să nu sară în sus cineva că de aia suntem "ciucâ bătăii" pentru că ne "cotropesc" străinii.
      La tenis ne-am chinuit teribil cu Thailanda în Cupa Davis. La sărituri cu schiurile România a ieșit pe ultimul loc la echipe baieți. La gimnastică suntem vai mama noastră, la polo nu ne calificăm de mult la un CE. Nu amintesc de folbal, handbal și rugby pentru că acolo suntem "cotropiți" de străinii care ne sug sîngele ( dar numai partea dacică ). La hochei nu discut, că nu-i așa, acolo sunt numai unguri. Dar noi suntem în continuare cei mai extraordinari, cei mai pricepuți, cei mai cei, dar nu ne lasă doamna "oculta" să ne afirmăm.

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Titi
    când erai mic țiau bagat cartea de istorie undeva ce ai mâ cu dacii?!dacâ tot ıti place istoria iate şi de altii sau numai de ei ıti aduci aminte. tot "dialogul " nostru a ınceput de la faptul ca tu vezi doar 2-3 români bunicei şi eu vreau sa ti dovedesc ca sunt mai multi dar cred câ nu ai capacitatea asta ptr câ voi majoritatea aici nu aveti legâturâ cu sportul din ınâuntru, sunteți fani (ft frumos şi totrespectul) şi vedeti totul ca statistica de pe internet şi vâ place sâ fiti impotriva (nu conteaza cine). titi pitestiul ,ieri a jucat cu doi români de 23-24 ani (15 respectiv 12pcte) contra oradei cu naturalizatul jucând tot meciul ,nu sa fâcut de ras. Aşa de multe lipsuri ai câ dai exemplu din tenis unde avem vreo 3-4 fete ın prima suta şi sâ nu uitam de halep şi tecau. La hanbal neagu şi cateva echipe,de inotatorul popovici ai auzit?şi altii, putini dar sunt totusi. Aşa sunt politicienii acum atat avem

    cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @ ciuca
      Sincer imi este foarte greu sa ma descurc cu romana ta aproximativa. Ca despre simtul umorului nu poate fi vorba. Accept totusi ca probabil din graba de a scrie lasi la oparte regulile gramaticale. Toti gresim mai ales daca nu observam "autocorectia " de pe telefon.
      Am observat totusi ca de ceva vreme tot ai treaba cu baschet.ro ( atit cu redactia cit si cu cei ce posteaza mai ales de prin Oradea, Sibiu, Cluj, in special cu cei care au multi bostani - care totusi nu dau masura valorii ) si nu-mi explic de ce te mai chinui sa citesti si sa postezi. Vezi ca nu asculta nici de mine, desi am rugat redactia sa-mi stearga bostanii si sa-ti puna tie vreo 7, 8, ma rog citi vrei.
      Si daca tot ai pomenit de handbal ( desi eu am spus ca nu ma refere la handbal, folbal si rugby) poate imi aduci aminte pe ce loc a iesit nationala Romaniei in frunte cu "tinerica" Neagu. Nu urla din toti rarunchi nea Tadici ca nu ne lasa strainii sa ne dezvoltam ? Acum ne laudam cu performantele CSM-ului, Rapidului si Valcea la feminin si Dinamo la masculin ( dar aici te contrazici deoarece sunt echipe PLINE de straini) ? Ma mir ca nu ai adus aminte de Nadia Comaneci ( desi nu cred ca ai prinso in activitate), daca tot o aduci in discutie pe Halep. Dar parca chiar tatal ei a spus ca statul ROMAN ( nu dacic , sper ca observi ca nu ma refer la daci) NU ARE NICIUN MERIT !
      Iar daca tu crezi ca doar cu o singura "floare" ( a se citi performanata) ca David Popovici se face primavara este strict problema ta.
      Dar ma rog, sunt opiniile si parerile tale ( pe care le respect, desi nu le aprob si nu pot fi de acord cu o mare parte dintre ele).
      Parerea mea este ca desi avem tineri talentati NU STIM, dar mai grav , NU VREM, sa-i punem in valoare prin pregatire si performante nu prin OBLIGATII legislative. Nu vrem sa invatam de la altii, desi tare ne place sa ne laudam cum am invatat noi pe altii. E drept pe vremea aia sportul era mai mult amator si mai putin business si profesionalism. Mai trebuie sa amintesc de cazul Karoly ? Daca nu stii despre ce e vorba va trebui sa te documentezi chiar si pe "goagal". Cu asta eu am incheiat ce am avut de spus ! Te-am mai rugat sa nu mai imi citesti postarile, ca sa nu te enervezi sau poate iti place sa te inervezi ! No, hai noroc si sanatate, ... PEACE !

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Părerea mea
    Fără a avea pretenția deținerii adevărului absolut, cred că problema esențială a sportului românesc de echipă ( rezultatele care mai apar în sporturile individuale sunt în cea mai mare măsură rodul eforturilor personale ale familiei performerului) este slaba instruire si selecția întâmplătoare la nivel de copii și tineret. Antrenorii și profesorii de sport nu sunt cu nimic interesați în selecție ( acum 30-40 de ani mergeau din clasă în clasă în școli pentru a vedea posibili sportivi de performanță), dar nici în perfecționarea lor proprie profesională. La nivel de copii metodele de instruire sunt diferite de cele de la nivel de performanță. Nu știu dacă antrenorii noștri de la acest nivel de vârstă stăpânesc aceste metode sau îi interesează ce se întâmplă la nivel internațional. Dar, recunosc, nici statul, prin Ministerul Sporturilor, nu face nimic pentru a-i cointeresa, ba dimpotrivă.
    Nu cred că în România nu există copii dotați fizic pentru a face performanță în baschet așa cum sunt în Lituania, Turcia, Grecia, țările fostei Iugoslavii etc. Totul pornește de la educația generală și sportivă oferită copiilor noștri.

    cu 1 an în urmă (12.02.2023) Raspunde
  • Ciucâ :

    GRAMATICA
    da ai dreptate ft slab sunt scuze,nu prea mâ duceam la şcoalâ din cauza antrenamentelor dar sunteți voi aici profesorii de limba romana şi scrieti corect câ asta este important şi nu continutul. Eu aici citesc şi mâ relaxez ca pe vremuri cu revista Urzica de ce sâ mâ enervez,aici redactia este compusa din nişte tineri(unul la liceu parcâ)sirguinciosi care incearca si ei ce pot (tot respectul).Nu am nimic cu strainii, era vorba doar ,parerea mea ,câ se gasesc 2 români decenți ptr echipe,la care tu nu esti de acord (ft bine).Tata lui halep mananca c.... puţin,peste tot ın lume sportul e pe bani la inceput şi dacâ scolile nu ar fi fost ingaduitoare cu simona (lipsa de la ore şi notele de trecere fârâ sâ mearga la şcoalâ,acord ıntre ministerele sportului şi invatamantului)nu ar fi putut practica aşa uşor sportul Are dreptate ptr perioada de la 17-18 ani. "Autocorectia" pe telefonul meu poate este pe alta limba nu pe romaneste?!nu am spus de nadia, câ face parte din alta epoca( nu mai prins nici aici).parintii mei mai dus la sport ın anul când ea lua primul 10.00 din istorie.copilaria am petrecuto urmarind la tv pe:nadia,ilie, campionii mondiali la handbal şi volei,canotorii campioni olimpici şi mondiali.tadici şi sotii karoly au scris istorie ın sporturile lor, cu metodele din vremea respectiva care nu mai sunt acceptate acum, dar au fost mari. La fotbal farul cum poate sâ fie mereu sus (au fost campioni şi acum lider).cu jucâtori români, mulți ft tineri

    cu 1 an în urmă (12.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii