Stiri Cupa României Masculin

F8. Rapid București face pasul spre finala Cupei României

F8. Rapid București face pasul spre finala Cupei României

Penultimul act din ediția 2023/2024 a Cupei României a început cu semifinala dintre CS Rapid București și CSM CSU Oradea, în BTarena din Cluj-Napoca. Bucureștenii s-au impus în confruntarea de sâmbătă, 17 februarie, cu 63 la 61 și vor evolua în finala întrecerii.

Rapid: Tudor Șomăcescu, Josip Bilinovac, Sayeed Pridgett, Ben Altit, Paulius Petrilevicius

Oradea: Erick Neal, Nijal Pearson, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Șomăcescu a marcat primele puncte ale semifinalei dintre Rapid și Oradea, în timp ce Pearson și Tarolis au întors situația în favoarea bihorenilor și în curând scorul a devenit 2-10. Time-out-ul cerut de Costescu a prins bine giuleștenilor și Pridgett a întrerupt run-ul „Leilor Roșii”, iar peste câteva atacuri diferența a scăzut la cinci lungimi în urma triplei lui Șomăcescu, dar Tarolis a răspuns imediat pentru 9-17. Ecartul a ajuns să fie format din două cifre în urma and-one-ului reușit de Freeman, Altit l-a găsit excelent pe Hunter în spațiul de trei secunde și americanul a stabilit scorul primului sfert: 15-22.

Rapid a ajuns la un parțial de 8-2, astfel că a urmat un time-out din partea lui Cristian Achim la 19-24, după trei minute de la startul celui de-al doilea sfert. Petrilevicius a tăiat în continuare din handicap, Gotcher a ratat o liberă suplimentară în urma unei triple și Richard l-a urmat cu o nouă reușită din spatele arcului de cerc pentru 23-30, la jumătatea actului. Pridgett a oprit o perioadă de două minute fără coș marcat de semifinaliste, Bilinovac a irosit două libere importante pentru Rapid, dar Fitzpatrick a făcut uitate ratările colegului său prin tripla de la 28-30. Bucureștenii au egalat cu 30 de secunde rămase din prima repriză, însă Oradea a intrat în avantaj la vestiare: 34-35.

Neal a înscris cu toată opoziția lui Altit pentru +4 în favoarea vicecampioanei en-titre, dar Pridgett a restabilit egalitatea în scurt timp (40-40), iar Altit a readus-o pe Rapid la conducere în urma unui dunk. Tarolis a răspuns cu un layup din pasa lui Richard într-o perioadă în care ofensivele celor două formații n-au arătat tocmai bine, același lituanian fiind precis ulterior din colțul terenului la 42-45. Un singur coș s-a marcat până la finalul acestui sfert și echilibrul a persistat, scorul fiind 45 la 45.

Giuleștenii au avut șase puncte fără răspuns în primele trei minute ale celui de-al patrulea act și orădenii au cerut imediat time-out. Nicolescu a replicat tot cu o reușită din spatele arcului de cerc, Petrilevicius a mărit din nou ecartul la două posesii și Neal a avut un layup la 53-50. A venit rândul lui Tudor Costescu să solicite un timp de odihnă când Oradea s-a apropiat la o singură lungime, moment în urma căruia lituanienii Petrilevicius și Tarolis au fost preciși. Freeman și-a transformat liberele pentru 60-61, iar Pridgett a înscris un coș important de la distanță cu 25 de secunde rămase pe cronometru și Tarolis n-a atins inelul în încercarea avută din colțul terenului. Rapid a pierdut mingea dintr-o neatenție, dar Richard n-a putut să puncteze pe ultimul atac al orădenilor și alb-vișiniii au câștigat cu 63-61.

Tudor Șomăcescu, Sayeed Pridgett și Paulius Petrilevicius au terminat cu câte 13 puncte pentru învingători, românul fiind mai eficient. Toarlyn Fitzpatrick și Ben Altit au urmat cu câte 10 puncte.

Donatas Tarolis a contribuit cu 21 de puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri pentru CSM Oradea, iar Erick Neal a stat cu 12 puncte, 7 assist-uri și 6 recuperări.

În finala Cupei României, Rapid București se va lupta cu U-BT Cluj-Napoca sau CSM Constanța, în cursul serii de duminică, 18 februarie. Duelul pentru primul trofeu intern din 2023/2024 va debuta la ora 20.30.

*foto: Bogdan Isailă

22 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    O fi blat
    E karma!

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • Bogdan Gabor :

    Domnul Achim
    Domnul Achim și echipa au venit și ei cu bagele făcute după meciul cu Mureș

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    :(
    Clujenii au pus blestem din padurea Baciu pe inele si rapidistii au venit incaltati (Achim probabil)

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Dilema lui Achim
    Nu s-a putut hotărî. Să-și odihnească jucătorii pentru finală, sau să-i facă pe rapidiști să-și ducă bagajele înapoi la hotel!

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mă baieți
    voi sunteți serioși? De ce derutați populimea ? La mine pe teveul din căruță pe gigitevesport în direct și exclusiv meciul s-a terminat 121- 63 pentru Oradea.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • Nicola Topanovic :

    Filosofica
    Din păcate Oradea nu mai are cum să bată Constanța în finală.
    Curaj “populime” !Asa am înțeles ca se spune

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Achim
    Dupa meciul cu tg mures am zis ca gresesc eu. Meciul de azi mi a confirmat de data asta faptul ca oradea nu a vrut sa joace finala. Tre sa fi prost sa spui ca meciul cu dinamo nu a fost blat, exact cum tre sa fi orb sa vezi ca Oradea a facut antijoc si in sferturi si in semifinala. Am fost in sala azi, achim in timp ce era condus facea glume cu markovic pe banca. E clar ca probabil cineva de sus i a spus ca daca merge in finala si ocupa locul altei echipe care a jucat corect o sa fie acuzati de blat. Asta e, mergem mai departe dar sa speram ca fara Achim.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • Soare:

      Blat
      Mno, primul orădean care recunoaște ce a văzut toată țara acu’ câteva luni.

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    O prestatie la fel de penibila ca nota generala a sezonului. Pe de alta parte, sunt intr o dilema. Ce sa inteleg din ura pe Oradea mai ales de la CJ intr-un sezon in care e clar ca vor lua tot? Ca suntem cel mai mare pericol pentru ei si, din castelul de fildes, urineaza pe tot ce e sub nivelul lor? Ca de mures, prietenii nostri cei mai buni, nu comentez, aceasta echipa refacuta din cenusa falimentului cu datorii catre fostii jucatori care se preface a fi un unicorn al baschetului. Macar locul asta l-am sedimentat in mintile tuturor, urati-ne pentru ca suntem second best aparent.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Clujeni
      Nu stiu de ce ii mai bagi in seama pe "U" isti. Mi am dat demult seama ca multi dintre ei n au nici cea mai mica legatura cu baschetul ci doar comenteaza sa se afle in treaba. Cine se simte poate sa comenteze inapoi, cine nu aia e.

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • BC Mureș Târgu Mureș oldboy:

      @dosu'serpelui 😋
      Plini de gaze cu efect de sera 😋 și pierduți intr-o lume paralela sunt unii orădeni de pe aici. Frustrarea lor este ca un unicorn real le-a dat o gaura și era sa le mai dea una. La ce baschet penibil a jucat la Cluj Oradea.....orădenii ar trebui mai bine sa adopte poziția de "no comment" și ar fi mai elegant. PS: lăsând gluma la o parte nu știu ce se întâmplă la Oradea dar jocul nu este la nivelul valorii lotului de jucători.

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Mai traiesti rake?

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Sa fim pozitivi
    Achim a decis sa isi salveze imaginea, in cazul in care ar mai fi ceva de salvat. A ales sa nu fie tavalit, intr-o eventuala finala.
    Totusi, inca avem cosaveraj pozitiv in aceasta competitie. :)

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Parodie
    Eu îl aștept pe optimist să ne explice cum au primit ei caș și telemea compromisă de s-au stricat baiții lui Achim la burtă și nu au reușit să performeze astăzi

    Scuzați derapajul, încerc să îl țin sub control 😉☺️

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)
      Exact la asta ma refer. Mentalitate de echipa mica mica mica. Zero obiectivitate, numa mizerie din galerie.

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @DND
      Stai liniștit, era previzibilă eliminarea din acest meci. Pe de altă parte voi, de la cupa și finala de acum câteva sezoane ceva notabil ați mai făcut? Mergeți din ce în ce mai jos, curând în loc să vă viziteze oamenii la stână trebuie să meargă în canalizări și acolo e nasol rău...:))

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    CSM Oradea
    Intre ridicol si penibil.Asaceva mai rar vezi intr-o competitie.Meciul cu Muresul am crezut ca a fost o zi proasta a echipei,dar meciul cu Rapid a confirmat ca e o mare degringolada in echipa.Se pare ca Achim nu mai are nicio autoritate asupra unor jucatori si aici ma refer in special la Neal.Modul dezastruos.in care gestioneaza finalurile de meci cu miza nu il recomanda ca el sa fie pe teren in ultimul minut de joc.Din pacate inafara de el nu mai avem alt PG in echipa.Asta si datorita unui principiu drag lui Achim.si anume "continuitatea".
    Poate ca o sa vina si Sere cu o declaratie de presa in care ne va explica ca echipa a "clacat"din nou.
    Acum.ca tot am rezolvat si trofeul numit Cupa,poate am putea renunta la ceva jucatori care oricum sunt in plus si facem si economie la bugetul pentru echipa viitoare.
    Care sper sa fie fara Achim.Cu tot respectul pentru ce a facut pentru baschetul oradean,cred ca a sosit timpul sa ne despartim.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    Optimizatoru :)))
    ai lansat ceva acum doua zile, era un bumerang, iata ti-a spart dinții
    …blatistilor

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @csv
      Hai că se scoală toată galeria de băștinași de la Sibou(pardon, Sibiu), că boi nu vă puteți numi, ar fi o insultă pentru această rasă, și face de-o horă pe aici. :))
      Stai liniștit, cum i-am răspuns și colegului tău cu care împărțiți un neuron, că întreg e imposibil să aveți, pentru mine e irelevant rezultatul acestui meci. Mă amuză comentariile voastre pe aici, apropo. Să vă strângeți mai mulți, că am niște popcorn de rumegat cât timp pălăvrăgiți pe aici. :)

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    pe care am fost sa il vad la sala si am convins alti doi prieteni sa o faca. Noroc ca ne stim de prea multi ani si nu m-au pus nici sa le platesc contravaloarea biletelor si nici sa le fac cinste cu ceva de baut ca si compensatie pentru ce am vazut. Adica, pe scurt, un meci slab.
    Recunosc ca am renuntat sa incerc sa mai vad meciuri ale Oradiei de cand a cam disparut jocul acela colectiv frumos (si eficient in acelasi timp). Totusi stiam ca are un lot (si o experienta) peste Rapid si implicit o sansa importanta sa castige meciul. Initial am crezut ca se menajeaza in vederea finalei, dupa aceea, sincer nu am stiut ce sa mai cred. In final, ca sa il parafrazez pe un prieten, jocul asta ar fi trebuit castiga de echipa care ajunge prima la 60 de puncte marcate.

    Ca specator neutru (si iubitor de baschet) as spune ca echipa oradeana are nevoie de un reset. Mai trec prin Oradea (mai rar ca alta data dar totusi), schimbarile de acolo sunt ma mult decat vizibile. Citesc ca vin noi firme serioase (ultima data era vorba de ceva firma mare de anvelope, parca), rezultate bune relativ recent au fost, sala este, pubilic ar fi, deci un moment bun pentru noi sponsori.

    Altflel, mai ales la cum s-a prezentat Voluntariul campionatul se joaca.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • BC CSU Sibiu 9 :

    Comentarii
    Cat de jos s-au dus comentariile de pe site-ul asta, s-au mutat toti comentacii de pe digi sport aici?

    cu 2 luni în urmă (18.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!