Stiri Cupa României Masculin

F8. Rapid trece de Petrolul și este a doua semifinalistă din Cupa României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.02.2024

F8. Rapid trece de Petrolul și este a doua semifinalistă din Cupa României

Rapid București a făcut pasul către penultimul act al Cupei României, după o victorie confortabilă cu CSM Petrolul Ploiești. Giuleștenii s-au ocupat devreme să elimine suspansul acestei confruntări, iar scorul final a fost 57-78. În semifinale, trupa pregătită de Tudor Costescu va juca cu CSM Oradea sau CSM Târgu Mureș.

CSM Petrolul Ploiești: Kenneth Funderburk, Reggie Johnson, George Angelian, Lorenzo Diaconescu, Veljko Brkic

Rapid București: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

Gîrbea a deblocat tabela printr-un coș de trei puncte. Funderburk și Petrilevicius au dominat apoi în interior, înainte ca lituanianul să iasă accidentat de pe parchet, după patru puncte consecutive. Pridgett a punctat și el după o piruetă eficientă, iar Johnson a oprit run-ul adversarilor de la semi-distanță. El a reușit apoi și un and-one, în fața lui Fitzpatrick. Hunter a bifat a doua triplă a disputei și a dus scorul la 7-12. Gîrbea i-a urmat exemplul și și-a continuat startul de meci reușit. Funderburk le-a replicat printr-un coș cu fault pe pătrundere. El și-a ținut echipa aproape, în duelul cu Șomăcescu și Ben Altit, după care scorul era 16-20. Liberele lui Bilinovac și Petrilevicius au stabilit scorul la capătul primului sfert: 16-23.

Corpodean a spart gheața cu primul coș de afară al prahovenilor, forțându-l pe Tudor Costescu să ceară un timeout rapid. Elevii săi au reacționat bine și au lovit de afară prin Gîrbea și Fitzpatrick. Hunter a urmat și el exemplul colegilor săi, iar după ce a reușit cinci puncte la rând, ploieștenii cereau timp de odihnă la 19-34. Brkic a fost cel care a întrerupt perioada de secetă a echipei sale, cu un coș dificil de sub panou. Johnson a lovit și el de la semi-distannță, după care a reușit să întrerupă atacul adversarilor și să mai transforme două libere. Pridgett a marcat pe contraatac, după ce a dezvoltat o viteză impresionantă. Funderburk a stabilit scorul la pauza mare: 28-43.

Repriza secundă a debutat cu un duel între cei doi pivoți titulari. Altit a lovit de la libere, iar Brkic a marcat cu un procedeu în căciulă. Israelianul cu cetățenie română din partea feroviarilor a răspuns cu un slam-dunk, înainte ca Brkic să aducă alte patru puncte la rând echipei sale. Duelul dintre cei doi a continuat cu tripla lui Altit și a fost oprit de coșul de la semi-distanță al lui Johnson. Fitzpatrick a reușit și el să lovească de afară. Popa și Brkic au redus diferența în single-digits, 45-54, înainte ca Fitzpatrick și Bilinovac să puncteze în tranziție pentru alb-vișinii și să stabilească scorul înaintea actului decisiv: 45-58.

Henry a deblocat tabela în sfertul patru, de la libere. Ploieștenii au avut două șanse bune de a se apropia și mai mult de adversari, dar au ratat o aruncare ușoară în tranziție, după care au comis un turnover devreme în atac. Gîrbea a tăiat elanul adversarilor, finalizând o acțiune în doi cu Pridgett. Henry a răspuns cu un dunk pe recuperare ofensivă. Hunter, Șomăcescu și Pridgett au eliminat orice dubiu cu privire la câștigătoarea partidei. În cele din urmă, gruparea din Capitală s-a impus cu 57-78.

Paulius Petrilevicius a fost la un pas de double-double și a strâns 10 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Ben Altit a totalizat 15 puncte și 4 recuperări. Alex Huner a avut la rândul său 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Tudor Gîrbea a marcat 11 puncte, dintre care nouă de la distanță. Tudor Șomăcescu a contribuit cu 5 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă, Veljko Brkic a adus 15 puncte și 6 recuperări, iar Reggie Johnson a avut tot 15 puncte, precum și 3 recuperări și 3 pase decisive. Kenneth Funderburk a adunat 10 puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive.

În semifinalele Cupei României, Rapid București va da peste câștigătoarea meciului de la ora 17:45 dintre CSM Oradea și CSM Târgu Mureș. Disputa din penultimul act este programată sâmbătă, 17 februarie, de la ora 20:30 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 (în premieră la 22:30) și FRB TV.

*foto: Krisztian Bucsi/Baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!