Stiri Cupa României Masculin

F8. Tudor Costescu: „U-BT nu e o nucă normală, e o nucă de cocos pentru orice echipă”

F8. Tudor Costescu: „U-BT nu e o nucă normală, e o nucă de cocos pentru orice echipă”

După finala mică din sezonul trecut, CS Rapid București a ajuns din nou în lupta pentru medalii și s-a calificat în finala Cupei României, trecând de CSM Petrolul Ploiești (78-57) și de CSM CSU Oradea (63-61), la Final 8-ul de la Cluj-Napoca.

În actul decisiv, echipa din Capitală a fost învinsă de formația gazdă, U-Banca Transilvania, care s-a impus cu 84 la 70, după un meci în care s-a aflat la conducere în cea mai mare parte a timpului.

Întrebat dacă campioana României s-a dovedit a fi „o nucă prea tare” pentru echipa sa, Costescu a răspuns astfel:

„Rapidul a înfăptuit o performanță ajungând dar ne dorim să nu fie considerat ca un lucru ieșit din comun. Ne-am luptat, n-am pierdut niciun meci în Cupă, am făcut-o convingător în multe victorii așa că cred că e meritoriu locul în care ne aflăm. U-BT nu e o nucă normală, e o nucă de cocos pentru orice echipă în campionat. Felicitări, e o victorie meritată, e o echipă extrem de puternică. Un nivel deosebit pe plan european și eu cred că nu se punea problema, din punct de vedere al învingătoarei la începutul sezonului. Faptul că noi am reușit să câștigăm două sferturi în fața lor, în această finală, și că n-am cedat în niciun moment mă face să fiu foarte mândru de echipa mea.”

Antrenorul Rapidului a vorbit despre momentele bune ale echipei sale și despre ce a lipsit pentru a pune în pericol victoria clujenilor:

Slavă Domnului că au fost momente bune. Ne bucurăm că asta e meseria noastră. Am făcut un joc bun în marea majoritate a timpului. Lipsesc detaliile. Am fost foarte obosiți, evident, deși a fost voință și mobilizare din punct de vedere psihic. Evident că resursele fizice ne-au trădat uneori și asta s-a văzut. Le-am dat niște coșuri ușoare pe contraatac, în urma unor decizii proaste ale noastre la finalizare. Au făcut o diferență de zece puncte pe care au știut să o gestioneze până la final, în ciuda efortului nostru.

Costescu a spus câteva cuvinte și despre motivația și încrederea pe care le-o oferă acest rezultat în campionat, acolo unde își propun să repete isprava:

Ne dorim. Sigur că atunci când am venit anul trecut la Rapid, înainte să începem campionatul și cupa, ne doream ca, pe durata colaborării noastre, să ridicăm nivelul baschetului masculin de la Rapid. Mă bucur că am reușit și în sezonul trecut, jucând semifinală, și sezonul acesta, deocamdată în Cupa României. Dar sperăm să ajungem și în campionat, cel puțin în punctul în care am fost anul trecut.

Peste 7000 de spectatori au fost în tribune la finala Cupei României, iar tehnicianul din Capitală a vorbit cu admirație despre publicul din BTarena:

Nu-i o presiune. E o plăcere, e o atmosferă senzațională pentru sport. Cred că orice echipă și orice sportiv își dorește să joace în asemenea atmosferă. Nu face decât să ne motiveze și să ne facă să încercăm să ne depășim pentru a învinge inclusiv publicul gazdă. E o atmosferă minunată și ne bucurăm că se întâmplă lucrul acesta în campionatul național.

În timpul ceremoniei de premiere, alb-vișiniii au fost aplaudați în mai multe rânduri de întreaga sală, un moment frumos pentru echipa Rapidului:

„Întărește ceea ce am spus. E o atmosferă senzațională, sunt oameni care înțeleg fenomenul sportiv. E doar o competiție. Mă bucur că le-am lăsat impresia de asemenea nivel încât să fim și aplaudați la final. Așa cum am zis, ne-am luptat, am făcut-o cât de bine am putut și am fost și noi cât de fair-play am putut”, a declarat Tudor Costescu.

Pentru CS Rapid București urmează o perioadă de pauză, giuleștenii revenind pe teren de-abia la începutul lunii martie, când joacă la Sibiu.

*foto: captură video/Baschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    We breack them nuts!
    Papa CoAch a înțeles misterul căderii motivației echipei sale, ascultînd atent interviul pragmaticului Costescu: cheia e în nuci! H'Akeem the Dream a antrenat și el echipa, pentru acest turneu, ca să fie ca o nucă, dar din cauza translate-ului a ieșit "ca o nucă americană, ca niște arahide"! Și așa am ajuns alune americane (pea nuts) în loc de coco nuts, cum ar fi vrut și Papa CoAch alias King Louie... Thank you for your help, Mister Costescu!

    cu 2 luni în urmă (19.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!