Stiri Cupa României Masculin

F8. U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Cupei României

F8. U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în finala Cupei României

Sâmbătă, 17 februarie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CSM Constanța în cea de-a doua semifinală a Cupei României. Trupa lui Mihai Silvășan a controlat jocul de la început până la final și s-a calificat pentru a doua oară la rând în finala competiției: 92-67.

U-BT Cluj-Napoca: David Lăpuște, Patrick Richard, Adam Mokoka, Mareks Mejeris, Andrija Stipanovic

CSM Constanța: Andrei Oprean, Vytenis Cizauskas, Cedric Henderson Jr., Rolland Torok, Bryan Griffin

În primele minute ale partidei, principatul remarcat al oaspeților a fost Griffin, care a înscris rapid patru puncte. Gazdele au răspuns prin Mokoka și Stipanovic, după câteva acțiuni colective excelente, iar Richard, cu o triplă, a dus scorul la 12-4. Jocul s-a reluat cu două coșuri la rând ale constănțenilor, însă perioada bună a acestora a fost extrem de scurtă și, la scorul de 20-9, Dan Fleșeriu și-a utilizat al doilea time-out. Condusă de un Mokoka în mare formă, U-Banca Transilvania a continuat să controleze partida, însă finalul actului inaugural i-a aparținut Constanței, care s-a apropiat la șase puncte: 27-21.

Henderson Jr., principalul remarcat al alb-albaștrilor din primul sfert, a fost liderul lui CSM Constanța și în debutul secvenței secunde, ajungând la un total de 12 puncte. Măciucă a întrerupt perioada mai bună a oaspeților, cu o reușită din afara semicercului și apoi Stipanovic și Jones au dus scorul la 39-28. Jones a izbutit încă un and-one, iar Cățe, Seeley și Mejeris au continuat să impresioneze în ofensivă. Cu trei minute înainte de final, CSM Constanța a avut o perioadă în care a jucat cu un singur baschetbalist autohton, deși regulamentul impune utilizarea a doi jucători români. U-BT a început din nou să domine meciul, dar repriza s-a încheiat cu tripla lui Jaylen Scott, care a dus scorul la 52-36.

Ardelenii au revenit mai bine de la vestiare și au izbutit un parțial de 8-2, după trei puncte marcate de Stipanovic și cinci reușite de Richard. Fleșeriu a solicitat imediat un timp de odihnă, iar elevii săi au marcat cinci puncte la rând. A urmat o perioadă în care niciuna din cele două tabere nu a reușit să se remarce și, la finalul sfertului al treilea, deținătoarea trofeului avea un avantaj de 14 puncte: 65-51.

Actul decisiv a început în forță pentru trio-ul Seeley-Jones-Eddie, fiecare marcând câte două puncte. Apoi, Jones și Seeley au mai combinat pentru cinci puncte și, la scorul de 77-55 pentru „studenți”, antrenorul „marinarilor” și-a utilizat al doilea time-out al reprizei. Indicațiile sale nu au dat roade, iar Seeley și Eddie au continuat să fie de neoprit, marcând încă trei triple. În ultimele minute ale partidei, nu s-a mai pus problema învingătoarei, iar Mihai Silvășan le-a acordat minute și tinerilor Eduard Roschnafsky și David Fîntînă. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 92 la 67 și își continuă misiunea de apărare a trofeului cucerit în 2023.

Liderii învingătoarei au fost Adam Mokoka (15 puncte, 2 pase decisive), Bryce Jones (14 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), DJ Seeley (14 puncte, 2 recuperări), Andrija Stipanovic (13 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive) și Patrick Richard (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Cedric Henderson Jr. (16 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive), Bryan Griffin (11 puncte, 4 recuperări), Kyndahl Hill (10 puncte) și Jaylen Scott (10 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive)

În finală, U-BT Cluj-Napoca se va duela cu CS Rapid București, grupare care a trecut cu scorul de 63 la 61 de CSM CSU Oradea. Meciul are loc duminică, 18 februarie, de la ora 20:30, în BTarena, și va fi transmis pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă/Baschet.ro

10 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Antologica
    pasa lui Eddie (parca) la D

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • Silvois :

    Antologica
    pasa lui Eddie (parca) la Dan Fleseriu, intr-un meci fara istoric. Sincer, mi-ar placea sa vad o pasa la Silvasan, in meciul de sferturi din Eurocup, finalizata cu cos de 3, marca inregistrata. Mi-e dor de Karel!

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • pipzn:

      @Silvois
      Eddie astazi a invatat ca nu tot ce are bluza alba si este in zona terenului este coechipier. :)
      Mai in gluma, mai in serios, eram in sala (urmarind meciul dintre Rapid si Oradea) cand a trecut Eddie prin zona si avea in mana un pahar mare care semna a cafea. Si char spunea un prieten ca arata ca si cum s-ar fi trezit greu dupa somnul de amiazi...

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • Silvois:

      😂
      Da, se pare ca ar fi avut nevoie de inca un pahar mare de cofee. Sau, cine stie ce o fi fost in primul pahar!

      cu 2 luni în urmă (18.02.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Meci destul de usor
    Cu siguranță constănțenii nu s-au gândit că ar putea forta surpriză. Trei meciuri în trei zile e destul de mult, așa că UBT s-a forțat doar cât a trebuit pentru a-și asigura victoria. Un astfel de meci nu e relevant, probabil mâine va fi o miză mai mare și va fi nevoie de mai multa concentrare. MereU nUmai U.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Again, din nou
    au avut dreptate "șpecialistii" orădeni ( marea majoritate) și au ajuns primii de pe locul 3-4. Așa cum anticipau, vor întîlni în marea finală din holul hotelului pe Constanța. Nouă ne-a rămas premiul de consolare.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • Bursucul Gastric :

    La Cluj
    Am rămas uimit sa aud huiduieli la un meci de baschet. Arbitrajul praf in defavoarea ambelor echipe.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      Huiduieli
      Eu cel mai surprins am rămas când se scanda și aplauda. Hai că la fotbal mai merge, dar la baschet e nasol sa nu auzi adidașii scârțâind pe parchet.

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care mi-a placut in primul rand atitudinea jucatorilor, mai ales cei straini care par a fi inteles ca, daca meciul este de tip decisiv si la nivel de jucatori romani s-ar putea sa nu fie suficient ce avem pentru rotatie "consistenta", e timpul sa puna umarul mai serios. Iar d-nul Silvasan a avut grija sa faca schimbarile mai repede fata de cum o face de obicei pentru a mentine cat mai bine intensitatea.

    Si eu consider ca Rapid este un adversar mai accesibil decat Oradea (in ciuda victoriei sale de astazi) deci sper sa nu fie surprize si maine sa vedem un nou trofeu adjudecat

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Un singur gand
    Sa fim cat mai multi diseara in ciuda orei de desfășurare, si sa le oferim si noi o atmosfera frumoasă. Haide U!

    cu 2 luni în urmă (18.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!