Stiri Cupa României Masculin

F8. U-BT Cluj-Napoca și Rapid București își dispută primul trofeu intern al stagiunii

F8. U-BT Cluj-Napoca și Rapid București își dispută primul trofeu intern al stagiunii

U-BT Cluj-Napoca și CS Rapid București se vor duela în această seară, 18 februarie, în finala Cupei României. Ardelenii sunt deținătorii trofeului, în timp ce bucureștenii se află în fața celui mai important moment de la revenirea în primul eșalon. Finala din BTarena va debuta la ora 20.30.

Ambele formații au avut parte de un meci extrem de echilibrat pe parcursul Final 8-ului. Dacă pentru clujeni acest moment a venit în sferturi, contra lui CSO Voluntari (96-92), Rapid a avut un examen asemănător în prima semifinală, împotriva lui CSM Oradea (63-61). De altfel, U-BT și Rapid au ajuns în finala Cupei României fără să cunoască gustul înfrângerii, după ce au câștigat cele patru meciuri disputate.

Un detaliu interesant în reprezintă faptul că pentru primul trofeu intern pus în joc se vor lupta echipele care au cifrele cele mai bune pe ofensivă și defensivă. Deținătorii trofeului au adunat 90.8 puncte în medie în cele patru întâlniri din Cupa României, în timp ce Rapid a primit doar 61.3 puncte pe meci.

După cum aminteam anterior, ambele grupări au 4-0 în această ediție a Cupei României. U-BT a prins finala după ce în faza grupelor a trecut de CSM Oradea (87-67) și Dinamo București (88-65), pentru ca mai apoi să o întâlnească pe CSO Voluntari în sferturi, iar în semifinale a depășit-o pe CSM Constanța (92-67). Rapid a avut parte de două victorii la diferențe mici în grupe, cu FC Argeș (62-57) și CSM Târgu Jiu (74-70), în sferturi n-a întâmpinat probleme cu CSM Petrolul Ploiești (78-57), iar în penultimul act a învins-o pe CSM Oradea după o revenire de la -11.

Prima finală de cupă în BTarena pentru ardeleni. Rapid, în fața unui moment istoric

Alb-negrii au câștigat în cinci rânduri acest trofeu din 2016 încoace, însă niciodată n-au reușit să pună mâna pe Cupa României în BTarena. Deși una dintre ediții a avut loc în Sala Polivalentă, atunci ardelenii n-au atins finala și trofeul i-a revenit lui CSO Voluntari.

Rapid va avea parte de un moment important în istoria secției de baschet masculin prin această finală atinsă. Performanța reprezintă apogeul de la promovarea în Liga Națională, în 2021, după mai bine de un deceniu departe de elita baschetului masculin românesc. Giuleștenii au un titlu național cucerit în 1951.

Silvășan și Costescu, față în față din nou într-un cadru important

Mihai Silvășan și Tudor Costescu vor fi adversari din nou într-un duel cu miză specială. Cei doi s-au aflat față în față și în semifinalele CR din 2018, când U-BT Cluj a învins-o pe SCM Timișoara cu 77-75 sau în grupele ediției 2020/2021, când U-BT a trecut cu 91-63 de FC Argeș.

În ceea ce privește finalele de cupă, Silvășan și Costescu au bilanț perfect. Antrenorul Clujului a câștigat toate cele patru dueluri decisive pentru trofeu în care a condus formația de pe bancă, iar tehnicianul Rapidului a pus mână pe Cupa României în 2012, pe când o pregătea pe BCM U Pitești.

Ce s-a întâmplat în duelurile directe din acest sezon

U-BT Cluj-Napoca și Rapid București au fost adversare în prima fază a Ligii Naționale, după ce ambele au fost repartizate în Conferința A. Campionii en-titre au câștigat cu 79-56 acasă și cu 98-81 în Capitală.

De când s-a întors în LNBM, Rapid a reușit să treacă de două ori de U-BT dintr-un total de 10 întâlniri. Acele rezultate pozitive au venit pe parcursul stagiunii trecute, mai întâi în prima fază, apoi în semifinalele campionatului.

În ceea ce privește reușitele individuale din Final 8-ul Cupei României, clujenii îi au drept principali marcatori pe DJ Seeley și Bryce Jones, ambii cu câte 15 puncte în medie. De partea cealaltă, Ben Altit a contribuit cu 12.5 puncte pentru Rapid. Liderii la urmăriri sunt Paulius Petrilevicius și Patrick Richard, ambii cu 6 recuperări în medie, iar Sayeed Pridgett este cel mai bun pasator din cele două loturi, cu 5.5 assist-uri.

Finala dintre U-BT Cluj-Napoca și Rapid București va avea loc în această seară, 18 februarie, de la ora 20.30 și va putea fi urmărită pe Digisport 4, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Nu știu cine arbitreaza
    Dar sper să nu fie tensiuni și țigănie datorită lor

    cu 2 luni în urmă (18.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      au ramas Ciulin, Alexandra Stan si Cipi Stoica. Dar numai "gogosarii" stiu exact !

      cu 2 luni în urmă (18.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Dar
      ferebeul pariaza pe cine alticineva decit metrul etalon al prostiei in arbitraj !
      Atentie mare Emi Cate sa nu te trezesti cu tehnic pentru incitare la "rebeliune".
      "Deci" : Ciulin - sef de tulumba, secondat de Alexandra si faurul. "Super" -vizati de totemicul burlac !

      cu 2 luni în urmă (18.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!