Stiri Cupa României Masculin

F8. U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.02.2023

F8. U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României

U-BT Cluj este prima echipă calificată în finala Cupei României de la Constanța. Formația pregătită de Mihai Silvășan a trecut de SCM U Craiova la capătul unui meci fără istoric, încheiat cu scorul de 88-64.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, David Lăpuște, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Andrija Stipanovic

SCM U Craiova: Giordan Watson, Cortez Edwards, George Blaj-Voinescu, Demonte Flannigan, Dimitrije Nikolic

Partida a debutat cu un coș pe recuperare ofensivă al lui Guzman. Nikolic a egalat de la semi-distanță, înainte ca Richard să reușească patru puncte consecutive. Guzman a reușit prima triplă a partidei. După patru minute în care nu au înscris, oltenii au spart gheața prin Watson care ducea scorul la 9-4. Lăpuște a ratat trei aruncări consecutive de afară, dar a patra a fost în cele din urmă de succes. Hopkins a adus prima triplă a oltenilor. Acesta a reușit și un and-one, după o triplă a lui Meindl. Palmi a redus diferența la o singură posesie. Shepherd și Jones cu câte o triplă au stabilit scorul după primul sfert: 20-12.

Szentkuti a marcat primele puncte din al doilea parțial, iar Meindl a majorat diferența la 12 lungimi cu un dunk în tranziție. Szentkuti și-a trecut în cont și un coș de afară cu care ducea scorul la 27-12. După trei minute și jumătate, Watson a marcat primele puncte ale Leilor din Bănie de la semi-distanță. Pentru clujeni au replicat Szentkuti pe pătrundere și Jones cu un step-back de trei puncte. O nouă triplă a aceluiași Jones a dus diferența la 20 de puncte. Craiovenii au prins viață după un layup al lui Palmi și un coș de afară reușit de Edwards. În cele din urmă, la pauza mare, tabela indica 43-28.

Al doilea parțial a fost inaugurat de două coșuri din interior ale lui Blaj-Voinescu. Guzman a replicat pentru clujeni cu două aruncări libere transformate și un slam-dunk agresiv. Richard a dus diferența la 17 puncte cu un coș de afară. Lăpuște a punctat de sub inel, după care l-a servit pe Guzman pentru un dunk și tabela indica 54-35. Hopkins a întrerupt run-ul cu un coș de trei, iar Edwards a adăugat alte două puncte după un fadeaway. Stipanovic a replicat din interior, dar Coconea a punctat imediat cu o triplă. Oltenii au venit la 11 puncte datorită lui Edwards și Blaj-Voinescu. După un timeout, Guzman a oprit run-ul studenților cu un coș de afară. Înaintea sfertului patru, scorul era 68-51.

Palmi a redus diferența cu un coș din spatele semicercului. Blaj-Voinescu și Edwards au punctat și ei, înainte ca Jones să înscrie cinci puncte consecutive pentru campioana României. Cățe a dus scorul la 79-60 cu un layup pe pătrundere. Richard a dus diferența la 20 de puncte, iar Lăpuște a reușit să o majoreze. Acesta l-a servit apoi pe Richard cu o pasă excelentă pentru un coș din zero grade. În cele din urmă, Șepcile Roșii s-au impus cu scorul de 88-64.

Patrick Richard a fost MVP-ul partidei și a totalizat 18 puncte și 6 recuperări. Karel Guzman l-a urmat cu 13 puncte. David Lăpuște și-a trecut în cont 10 puncte, 4 recuperări și 4 assist-uri. Cortez Edwards a fost cel mai bun jucător al oltenilor, cu 14 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri. Tot 14 puncte a avut și George Blaj-Voinescu, la care a adăugat șapte recuperări.

Finala Cupei României are loc miercuri, 15 februarie, de la ora 19:00.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!