Stiri Cupa României Masculin

F8. U-BT Cluj și SCM U Craiova se duelează în prima semifinală a Cupei României

F8. U-BT Cluj și SCM U Craiova se duelează în prima semifinală a Cupei României

U-BT Cluj-Napoca și SCM Universitatea Craiova deschid ziua de baschet de luni, 13 februarie, cu prima semifinală a Cupei României. Jocul de la Constanța o să fie televizat pe Digisport, respectiv Prima Sport.

Ardelenii au avut misiunea mai ușoară în sferturi, unde au trecut cu 76 la 56 de o formație a Timișoarei cu câteva absențe, desprinderea venind în parțialul final, când U-BT a prins un run de 16-0. Anterior, Clujul a avut și în prima repriză un avantaj de 20 de puncte, dar pe care l-a irosit în cel de-al treilea sfert, când Timișoara a putut egala.

În privința jucătorilor U23, U-BT a avut doi marcatori, pe Akos Szentkuti și David Lăpuște, în timp ce Eduard Roschnafsky a fost și el folosit, dar nu a marcat, terminând cu 0/3 din acțiune și două greșeli personale.

SCM U Craiova a eliminat deținătoarea ultimelor două ediții ale Cupei, CSO Voluntari, la capătul unui meci terminat într-o manieră dramatică. Voluntari a dispus de un avantaj de 11 puncte în acest meci, Craiova revenind și în parțialul final s-a mers cap-la-cap, în total fiind 14 schimbări la conducere în timpul jocului și de 10 ori formațiile s-au aflat la egalitate. Ilfovenii puteau să-și asigure victoria, David Antonescu a ratat în schimb cele două libere pe care le-a avut și Dimitrije Nikolic a încheiat partida cu un three-point play, Craiova trecând cu 72 la 70.

George Blaj-Voinescu a petrecut toate cele 40 de minute pe parchet, el fiind autohtonul cel mai eficient de la Craiova. Cu 12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac și o posesie pierdută a încheiat acesta, având 4/7 din acțiune și 2/2 la linia liberelor, totul pentru un index de 15 unități la eficiență.

Clujenii și oltenii s-au întâlnit deja de două ori în actuala stagiune, campioana țării fiind cea care s-a impus în Conferința A cu 93-71 în deplasare și 84-65 acasă. Astfel, în ultimele patru dueluri directe, U-BT a reușit mereu să câștige și în trei din aceste ocazii a marcat cel puțin 90 de puncte.

Singurele confruntări dintre cele două în Cupa României au fost în optimile sezonului 2013/2014, când ardelenii treceau de „Leii din Bănie”, dar se opreau ulterior în sferturi. Acele partide s-au încheiat cu 83-70 la Cluj-Napoca și 82-78 la Craiova, în acest ultim caz scorul fiind favorabil oltenilor.

Statistica ține cu ușor cu U-BT înaintea întâlnirii din semifinale, formația lui Mihai Silvășan fiind prima la media de assist-uri și în sferturi a fost echipa cu cea mai bună cifră la acest capitol (24), oltenii având însă mai multă grijă de posesii și au cele mai puține turnovers pe partidă, 11.3.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova din penultimul act al Final 8-ului de la Constanța va avea loc luni, 13 februarie, de la ora 17.15 și o să fie în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!