Stiri Cupa României Masculin

Fără capi de serie la tragerea la sorți pentru Cupa României

Fără capi de serie la tragerea la sorți pentru Cupa României

Miercuri, 25 august, sala de ședințe a Consiliului Județean Vrancea va găzdui tragerea la sorți a meciurilor de pe tabloul principal al Cupei României - baschet masculin. 

Conform deciziei noii conduceri a FRB, în urnele pentru tragerea la sorți vor intra numele tuturor celor 16 echipe înscrise în LNBM. Așadar, nu vor exista capi de serie, toate formațiile urmând să se alinieze la start încă din prima fază. 

Calendarul competițional al CRBM - ediția 2021/2022: 

  • Turul 1 (optimi de finală, dublă manșă) – 24-28 septembrie 2021
  • Turul 2 (sferturi de finală, dublă manșă) – 27-30 decembrie
  • Final 4 – 17-19 februarie 2022

Meciurile din primele două faze se vor juca conform clasicului sistem tur-retur, dar s-a stabilit faptul că, în cazul în care echipele se înțeleg în prealabil, ambele meciuri (tur-retur) se pot desfășura într-o singura locație, cu mențiunea că trebuie să existe cel puțin o zi de pauză între cele două manșe.

Echipe ce vor lua startul în noua ediție a CRBM sunt:  U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea, CSO Voluntari (câștigătoarea Cupei Romaniei, ediția 2020-2021), FC Argeș Pitești, BC CSU Sibiu, SCM U Craiova, SCM Timișoara, CSM Galati, Dinamo București, CSA Steaua București, CSM 2007 Focșani, CSM Tg. Jiu, CSM VSKC Miercurea Ciuc, ABC Athletic Neptun Constanța, CSM Ploiești și Rapid București.

Tragerea la sorți de la Focșani va fi transmisă în direct prin intermediul paginii oficiale de Facebook a Federației Române de Baschet. 

*foto: Sport Pictures/ Răzvan Păsărică

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Conform
    deciziei noii-vechi conduceri a FRB este OK față de echipele participante în Cupele Europene ? Chiar dacă meciurile sunt în pre-sezon. Înseamnă că onor noua-vechea conducere a FRB este prima care desconsideră competiția și tratează ca pe niște jocuri amicale. Și dacă se vor întîlni între ele Cluj, Oradea, Sibiu, Voluntari ? Care ar fi în continuare miza pentru cine va organiza FINAL 4 ? Și așa în ultimii ani a fost mai mult o ”obligație” a U-BT de a organiza turneul final. Să zicem că în turul 2 este posibil fără capi de serie ( mai ales că se vor fi jucat mai bine de jumătate din meciurile de campionat ) dar să forțezi mîna destinului din primul tur, mie mi se pare o desconsiderare a Competiției. Sau dacă tot e Cupa ROMÂNIEI, cel puțin să fie obligatoriu jocul doar cu jucători români și nenaturalizați. Așa va crește „valoarea” tinerilor români aspiranți la titlul de jucător de baschet și bine-nțeles valoarea naționalei ! Nu e vorba de frica de a juca una contra alteia a echipelor (să zicem ) BIG 4, e vorba de popularizarea competiției și a interesului fiecăruia de a cîștiga un trofeu. Se poate să greșesc și-mi cer scuze, poate că este OK ca turneul final să se joace în sala FRB cu 25 spectatori, nici nu mai contează între cine. Finală transmisă pe canalul YouTube al FRB sau de Metropola TV.

    cu 2 ani în urmă (24.08.2021) Raspunde
  • Csm.O :

    O decizie foarte bună!
    Cupa in general e considerată competiția surprizelor in orice sport. Echipele mai mici trebuie sa aibă șansa lor. La fel ca la fotbal, în Cupa Angliei - cea mai veche competiție, unde din primit tur pot pica Liverpool Manchester United.

    cu 2 ani în urmă (24.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      da da
      echipele mici au sansa lor, doar ca nu de data asta. Inafara de Constanta - Rapid, celelalte si-au gasit capul de serie..

      cu 2 ani în urmă (26.08.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Eu
    as spune ca si sistemul acesta ar putea fi privit si in alt mod: avantajul unei revanse atunci cand competitia e in faza cand exista tur-retur. Ma refer la meciuri echilibrate valoric pentru ca altfel probabil oricum nu conteaza.
    (La o editie anterioara a Cupei Oradea a scos Clujul in urma unui joc de exceptie a lui Watson, joc pe care acesta nu l-a mai repetat ulterior nici in finala nici in alte meciuri directe. Ma mai intreb uneori daca ar fi fost un sistem cu meci retur, ar mai fi mers Oradea mai departe atunci?.... )

    cu 2 ani în urmă (24.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii