Stiri Cupa României Masculin

Fără capi de serie în sferturile de finală

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.09.2012

În urma desfășurării celor trei turnee din cadrul turului inaugural al Cupei României la baschet masculin - ediția 2012/13 cunoaștem numele celor opt echipe calificate în sferturile de finală ale competiției.

Reprezentantele României în cupele europene și totodadă cele patru echipe care au câștigat Cupa României în ultimele patru ediții desfășurate s-au calificat direct în turul al doilea. Este vorba despre CSU Asesoft Ploiești, BCM U Pitești, Gaz Metan Mediaș și BC Timișoara.

Acestora li s-au alăturat cele trei câștigătoare ale turneelor. Este vorba despre CSȘ Giurgiu, CSU Sibiu și CSM Oradea. Tabloul a fost completat de către cel mai bun loc 2, provenit din cadrul turneului de la Dobroești, acolo unde a fost repartizată singura echipă înscrisă în această competiție ce nu a avut niciun străin în componență (Dinamo București). Așadar, a 8-a echipă calificată în sferturile de finală este U Mobitelco Cluj-Napoca.

De notat că la tragerea la sorți a confruntărilor din cadrul sferturilor de finală nu va exista niciun criteriu de departajare a echipelor. Concret, cele opt formații calificate în această fază a competiției vor fi introduse într-o singură urnă, fără niciun cap de serie. Există, așadar, posibilitatea ca în sferturi să avem parte de confruntări șoc. Oricum, majoritatea echipelor calificate sunt cotate ca fiind printre cele mai bune din România la ora actuală. Însă, prin eliminarea capilor de serie, formațiile calificate prin prisma turneelor desfășurate la finele acestei săptămâni sunt oarecum recompensate și nu vor mai fi dezavantajate încă o dată.

Sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediția 2012/13 se vor disputa în dublă manșă și sunt programate pentru 27 decembrie 2012, respectiv 5 ianuarie 2013.

Citiți și

Scurt istoric al Cupei României

Locul 2 de la Dobroești are cele mai mari șanse la calificare 

Cupa României - Câteva întrebări 

Sezonul 2012/13 demarează cu turnee în locul unei duble manşe 

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    Erata
    Dinamo: singura echipa fara vreun strain, nu fara vreun roman ;)

    cu 11 ani în urmă (01.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!