Stiri Cupa României Masculin

Fază spectaculoasă reușită de Vaidas Kariniauskas în fața lui Victor Wembanyama

Fază spectaculoasă reușită de Vaidas Kariniauskas în fața lui Victor Wembanyama

Duminică, 26 februarie, și luni, 27 februarie, sunt programate ultimele jocuri din preliminariile Campionatului Mondial de Baschet, care va avea loc, în această vară, în Filipine, Indonezia și Japonia.

Unul dintre derby-urile zilei de ieri a fost cel dintre Franța și Lituania, două naționale deja calificate la turneul final. Balticii au început mai bine și și-au adjudecat primul sfert cu 14 la 11, însă francezii au revenit în actul secund și au intrat la vestiare cu un avantaj de opt puncte: 35-27.

În repriza a doua, elevii lui Vincent Collet s-au menținut la conducere, în timp ce jucătorii lui Kestutis Kemzura au făcut eforturi pentru a reveni. După un nou sfert câștigat la limită de către gazde, oaspeții au pus tot mai multă presiune și au redus treptat din diferență. Însă, în cele din urmă, după mai multe acțiuni reușite de Victor Wembanyama, starul francezilor, roș-alb-albaștrii și-au asigurat victoria: 70-63.

Franța a avut trei jucători în double-figures: Victor Wembanyama (15 puncte), Nicolas Lang (13 puncte) și Bodian Massa (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Margiris Normantas (17 puncte) și Mindaugas Kuzminskas (11 puncte).

Una dintre cele mai spectaculoase faze ale serii i-a aparținut lui Vaidas Kariniauskas care, în ofensivă, a reușit să îl fenteze pe Wemby și apoi i-a pasat decisiv lui Gabrielius Maldunas. Jucătorul Rapidului a adunat 4 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări în 26:32 minute.

Donatas Tarolis a jucat zece minute și a strâns 4 puncte, o recuperare și o pasă decisivă.

În urma acestui rezultat, Franța a câștigat grupa K, având un bilanț de zece victorii și două înfrângeri, în timp ce Lituania, cu un succes în minus, a terminat pe poziția a doua.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii