Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș a transferat un conducător de joc din campionatul Lituaniei

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.08.2023

FC Argeș a transferat un conducător de joc din campionatul Lituaniei

FC Argeș este aproape de a își completa contingentul de jucători străini pentru sezonul 2023/24, după ce a transferat un nou conducător de joc american. Corey Allen vine în Trivale după ce și-a petrecut primul sezon la nivel profesionist în Lituania.

În stagiunea precedentă, Allen a făcut pasul de peste ocean și a ajuns pe Bătrânul Continent, în Campionatul Lituaniei. El a jucat la Pieno Zvaigzdes în 30 de meciuri, fiind titular în 28 dintre acestea. Mediile sale au fost de 10.5 puncte, 3 recuperări și 3.5 pase decisive, cu procentaje de 42% din acțiune, 35% de la distanță și 75% de la linia de libere.

Corey a petrecut cinci sezoane din cariera sa în NCAA, jucând pentru echipele Universităților Detroit-Mercy (din 2016 până în 2018) și Georgia State (din 2019 până în 2022). El a totalizat 139 de meciuri în liga colegiilor din SUA, remarcându-se ca un shooter eficient: procentaj de 39% al aruncărilor de la distanță cu un volum de 6.3 încercări pe meci.

FC Argeș va debuta în noul sezon competițional în Cupa României, fiind repartizată într-o grupă cu CSM Târgu Jiu și Rapid București. În Liga Națională, argeșenii sunt repartizați în Conferința B și vor da piept cu Petrolul Ploiești în prima etapă.

Până la acest moment, lotul echipei lui Nebojsa Vidic îi conține pe Raijon Kelly, Brice Douvier, Corey Allen, Nikola Jevtovic, Christian Chițu, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Radu Voinescu și Mihai Gavrilă.

*foto: georgiastatesports.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!