Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș Basketball debutează în Pitești Arena

FC Argeș Basketball debutează în Pitești Arena

Luni, 6 martie, etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se încheie cu duelul dintre FC Argeș Basketball și CS Dinamo București. Meciul se va disputa la Pitești Arena, reprezentând debutul alb-violeților în noua sală construită în oraș.

În acest moment, situația stă în felul următor: FC Argeș Basketball are trei victorii și șapte înfrângeri, în timp ce CS Dinamo București are un bilanț de 4-5. Așadar, pentru gazde, miza acestei întâlniri este ieșirea din zona ultimelor clasate din Top 10, iar, pentru oaspeți, miza este menținerea în prima jumătate a clasamentului.

FC Argeș Basketball nu a mai avut un joc oficial din 11 februarie, când s-a duelat cu CSM Oradea, în sferturile de finală ale Cupei României. Trupa piteșteană nu a reușit să îi pună probleme grupării lui Cristian Achim și a fost învinsă la 11 puncte: 89-78.

În aceeași săptămână, elevii lui Milan Mitrovic izbutiseră să își treacă în cont prima victorie în Top 10. FC Argeș Basketball a trecut de CSM Constanța cu scorul de 90 la 84, după un meci în care Josh Cunningham a avut 17 puncte și Nikola Jevtovic a contribuit cu 16 puncte.

În cealaltă partidă din Top 10, argeșenii pierduseră la limită în fața Oradiei, scor 80-81, după un game-winner al lui Kris Richard.

De partea cealaltă, CS Dinamo București nu a mai evoluat din 4 februarie, de mai bine de o lună, când a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca. Campioana en-titre a controlat jocul și s-a impus cu 76 la 67.

În săptămâna următoare, elevii lui Sotiris Manolopoulos ar fi trebuit să joace împotriva lui SCM U Craiova, însă oltenii au avut programat, în aceeași zi, ultimul meci din FIBA Europe Cup (vs. Niners Chemnitz), astfel că duelul din campionat a fost amânat. Conform frbaschet.ro, disputa va avea loc în 14 martie, de la ora 19:00.

În pauza competițională, provocată de fereastra dedicată echipelor naționale, ambele tabere s-au antrenat în formulă incompletă. Mihai Măciucă și Tudor Fometescu, de la piteșteni, au fost la echipa națională a României și au evoluat cu Bulgaria și Cipru, acestora alăturându-li-se și Ștefan Grasu, jucător la Dinamo. De asemenea, gruparea din Capitală a fost lipsită de antrenorul principal, Sotiris Manolopoulos conducând naționala Greciei în duelurile cu Serbia și Letonia.

Dinamo a anunțat și un transfer în această pauză competițională, pe Malcolm Griffin, despre care site-ul nostru a scris încă din 5 februarie. De asemenea, conform United Hoops, Marquis Addison a fost supus unei intervenții chirurgicale și va rata duelul cu FC Argeș Basketball. Pe lângă Addison, potrivit informațiilor noastre, nici Vlad Moldoveanu nu va fi disponibil, tot din cauza unei accidentări.

De partea cealaltă, gazdele nu au anunțat oficial niciun jucător indisponibil. Și alb-violeții au efectuat două schimbări: Trey Freeman și Dragan Zekovic au părăsit-o pe trupa alb-violetă, în locul acestora sosind CJ Wilson și Joe Lawson. Însă aceste mutări au fost făcute la terminarea primei faze a campionatului.

Din punct de vedere statistic, FC Argeș Basketball stă mai bine la puncte (81.0 – 79.1), recuperări (35.4 – 33.9), intercepții (8.1 – 7.1), capace (2.4 – 2.3), eficiență (90.7 – 90.4), turnovers (12.1 – 12.9) și la procentajul aruncărilor libere (90.7% - 90.4%).

În schimb, CS Dinamo București reușește mai multe pase decisive (15.8 – 17.3) și aruncă mai bine atât din interiorul semicercului (54.4% - 56.0%), cât și de la distanță (30.8% - 34.1%).

Confruntarea din Pitești Arena are loc luni, 6 martie, de la ora 18:00, și va putea fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!