Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș câștigă categoric duelul de pe teren propriu cu Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.01.2022

FC Argeș câștigă categoric duelul de pe teren propriu cu Rapid București

FC Argeș Basketball a câștigat la scor duelul de acasă cu Rapid București. Trupa din Trivale s-a impus cu scorul de 102-62, după ce a câștigat ultimele două sferturi la 31 de puncte.

Tudor Costescu a început cu Seppala, Jeremic, Măciucă, Thornton, Jevtovic. De cealaltă parte, Marius Bulancea i-a titularizat pe Vasile, Bookert, Swopshire, Stanojevic și Copes.

Thornton a dezghețat tabela cu un layup pe pătrundere. Copes a egalat de la semi-distanță. Swopshire i-a adus pe feroviari în avantaj printr-un fadeaway din căciulă, iar Jeremic a egalat pe contraatac. Sârbul l-a servit mai apoi pe Seppala care a bifat prima triplă a confruntării. La 7-7, Thornton a greșit și a ratat un slam-dunk, fără vreun apărător în zonă. Acest eveniment se întâmpla înainte ca Stanojevic să iasă accidentat de pe parchet și să fie înlocuit de Bogdan Sandu. Copes a reușit cea mai spectaculoasă fază a primului sfert cu un capac impresionant la conaționalul Thornton. După repunere, Jevtovic a înscris de la semi-distanță. Marius Bulancea a cerut primul timeout al disputei după ce argeșenii treceau la șapte puncte avantaj, 13-7. Imediat după acesta, Sandu a învins cronometrul de atac și a punctat din afara semicercului. Giuleștenii au egalat printr-o reușită similară a lui Aktaș. Cireașa de pe tort a fost pusă de Dumitrescu și tripla sa cu panoul, venită în ultima secundă a primului sfert, prin care Rapid conducea cu 16-13 după 10 minute.

Swopshire a înscris primele puncte ale celui de-al doilea parțial cu un slam-dunk de efect în tranziție. Aktaș a înscris din nou de afară, iar oaspeții conduceau cu 21-13. După o greșeală anti-sportivă a lui Dumitrescu, Jeremic a transformat două libere și a pus capăt unui parțial de 14-0 al adversarilor. Bulancea a mai cerut un timeout după reușita lui Mihai Măciucă. Copes a înscris un coș simplu la inel prin care ducea scorul la 25-19, dar Jeremic egala în scurt timp după o triplă și un coș cu fault. Jocul trupei din capitală nu a mai fost la nivelul din finalul primului sfert și începutul celui de-al doilea, iar după coșul lui Măciucă în tranziție, vulturii conduceau la cinci puncte (31-26). Jeremic a ajuns la 16 puncte după ce a păcălit defensiva adversă. Stanojevic, revenit pe teren, a punctat printr-un stop-șut de la semi-distanță. Tudor Costescu a cerut timp de odihnă cu un minut rămas pe cronometrul de joc. La pauza mare, gazdele conduceau cu 39-31, după liberele lui Jevtovic.

Măciucă a înscris primele puncte în cea de-a doua jumătate și a dus ecartul formației sale în double figures. Bookert l-a găsit excelent pe Stanojevic care a înscris de sub panou. Același Măciucă a continuat startul excelent de sfert cu încă o reușită și un capac spectaculos la Brosser ce a condus la reușita de afară a lui Fitzpatrick. Bookert a înscris primele sale puncte în Liga Națională, înainte ca Măciucă să îl forțeze pe Bulancea să ceară un timeout cu o triplă prin care ducea scorul la 49-35. Alb-violeții au înscris patru puncte rapide. Jeremic a punctat în tranziție, iar Jevtovic a interceptat repunerea adversarilor și a reușit un slam-dunk. Pivotul sârb a replicat acest procedeu, iar apoi a fost servant pentru tripla lui Seppala. Bulancea a cerut din nou timp de odihnă, după accidentarea lui Erik Copes. La acel moment, formația lui Tudor Costescu conducea cu 61-38. Înaintea ultimului parțial, scorul era 71-42 pentru gazde.

Thornton a reușit o intercepție în debutul ultimului act și a înscris cu un euro-step pe contră. Stanojevic a înscris pentru giuleșteni cu un coș în căciulă, înainte ca tripla lui Gajovic să ducă scorul la 78-44. Bookert a replicat prin același procedeu la coșul advers. Gajo a pasat excelent pentru Thornton care a rămas singur sub panou și a punctat, înainte ca Fitzpatrick să reușească un coș cu fault din spațiul de trei secunde. Gazdele nu au mai ceat inițiativa până la final și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 102-62.

Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al confruntării cu 18 puncte. Mihai Măciucă a avut cea mai bună prestație din acest sezon, cu 16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Ilari Seppala a încheiat cu 8 puncte, 8 recuperări și 11 pase decisive. De cealaltă parte, Stanojevic a fost singurul jucător în double digits al giuleștenilor, cu 18 puncte și 8 recuperări.

În etapa următoare, FC Argeș Basketball primește vizita celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, miercuri, 19 ianuarie, de la ora 18:00. În aceeași zi și de la aceeași oră, Rapid București evoluează pe terenul celor de la CSM Focșani.

La jumătatea acestei stagiuni, argeșenii au un record de 11-4. La polul opus, Rapid are doar trei victorii și 11 eșecuri.

*foto: FC Argeș Basketball Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii