Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș continuă seria de victorii din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.10.2021

FC Argeș continuă seria de victorii din Liga Națională

FC Argeș Basketball a ajuns la 4 victorii în Liga Națională după succesul din deplasare cu CSM Ploiești. Prahovenii au arătat mult mai bine în începutul disputei, însă elevii lui Tudor Costescu nu și-au pierdut calmul și au reușit să întoarcă scorul pentru a se impune cu scorul de 74-70.

Gazdele i-au avut în primul 5 pe Vaughn, Magdevski, Chițu, Milin și Watson. FC Argeș a început cu Gheorghe, Măciucă, Jeremic, Gavrilă și Fitzpatrick.

Contrar disputei cu CSM Focșani din runda trecută, piteștenii au început foarte slab disputa din deplasare și le-au permis ploieștenilor să aibă un avans de 7-0 în startul confruntării datorită eforturilor lui Milin, Vaughn și Watson. Fitzpatrick a fost oaia neagră a vulturilor. Acesta a ratat două aruncări de la distanță, respectiv semi-distanță și l-a faultat pe Milin pe o aruncare de trei puncte. Tudor Gheorghe și Mihai Gavrilă au fost primii marcatori pentru trupa din Trivale. Problema elevilor lui Costescu de a-și trimite adversarii la linia de libera a continuat, însă aceștia nu au reușit să fructifice aceste oportunități în începutul de meci.

Trupa lui Mihai Popa a continuat să își mărească avansul. Înaintea primului timeout cerut de antrenorul echipei oaspete, CSM Ploiești conducea cu 21-7. Avansul a fost consolidat de o pătrundere spectaculoasă și o triplă dificilă a lui Magdevski. Argeșenii au dat semne de revenire din acel moment, după câteva drumuri la linia de libere. Gajovic a dat un impuls de moral echipei sale cu un pressing agresiv ce a rezultat într-o intercepție. Raynere Thornton a înscris o triplă aproape imposibilă, iar Mladen Jeremic cu un and one și o triplă a dus scorul final al actului inaugural la 29-18.

În începutul sfertului secund, jucătorii autohtoni din cele două tabere s-au duelat la distanță. Christian Chițu a înscris din zero grade, iar Radu Voinescu a răspuns cu două triple personale. Acesta a dus scorul la 34-24 și l-a forțat pe Mihai Popa să ceară timp de odihnă pentru elevii săi. Imediat după aceste momente, Chițu a înscris din nou din afara semicercului, iar exemplul său a fost urmat și de Magdevski. După o intercepție a lui Negoițescu, Popa a înscris pe contraatac și a dus scorul la 42-26. Oaspeții au reușit să presteze mai bine în ultimele minute ale sfertului și au reușit să reducă ecartul la doar 11 lungimi, 44-33., înaintea pauzei de 15 minute.

Vulturii au revenit mai montați după pauză și au pus piciorul pe accelerație. Jeremic, Gajovic și Thornton au înscris din spatele arcului de cerc, iar Tudor Gheorghe a dus scorul la 49-46 după o intercepție și un layup pe contraatac. Mihai Popa s-a văzut nevoit să ceară timeout. Imediat după timpul de odihnă, Magdevski a înscris o triplă. FC Argeș a continuat să arate de ce jocul de pe semicerc este un atuu excelent, iar Gajovic și Jeremic au înscris din nou de la trei puncte. Earl Watson a fost protagonistul uneia dintra cele mai spectaculoase faze ale partidei. Pivotul prahovenilor l-a căpăcit la inel pe căpitanul adversarilor, fază ce a pornit contraatacul gazdelor. Scorul după trei sferturi era 60-54 în favoarea celor de la CSM Ploiești.

FC Argeș a început excelent ultimul act și a trecuct la conducerea partidei după un parțial de 7-0 ce i-a avut ca protagoniști pe Fitzpatrick, Jevtovic și Gajovic. Ploieștenii au spart gheața după patru minute și jumătate prin tripla lui Hammond, dar Jevtovic a răspuns cu un and one spectaculos. Cu 2 minute înainte de final, echipa din Trivale conducea cu 69-65 datorită încă unei reușite de la distanță a căpitanului echipei. O intercepție a acestuia urmată de un slam-dunk spectaculos pe recuperare ofensivă al lui Fitzpatrick au făcut ca scorul să fie 71-65.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Ploieștenii au încercat să reduca diferența prin faulturi repetate ce i-au trimis pe adversari la linia de libere, dar în zadar. Oaspeții s-au impus cu scorul de 74-70.

MVP-ul partidei a fost Goran Gajovic, care a înregistrat 16 puncte, 5 recuperări, 1 pasă decisivă și o intercepție. Mladen Jeremic a avut și el un meci foarte bun în care a bifat 18 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Din tabăra ploieștenilor s-au remarcat Magdevski (15 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări), Vaughn (16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive) și Milin (13 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă).

În runda cu numărul 5, FC Argeș va primi vizita celor de la Athletic Constanța pe teren propriu, iar CSM Ploiești va evolua în deplasare cu CSM Focșani.

*foto: Facebook-FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    O victorie muncita pana in ultimul moment facuta de FC Arges Pitesti
    Cred ca o sa castige si meciul de acasa cu Constanta deci 5-0

    cu 2 ani în urmă (17.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!