Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș este în căutarea unei noi serii de victorii în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.01.2022

FC Argeș este în căutarea unei noi serii de victorii în Liga Națională

FC Argeș Basketball primește vizita celor de la Rapid București în ultima etapă a turului Ligii Naționale. Disputa ar trebui să aibă loc sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 18:00, dacă feroviarii vor putea efectua deplasarea.

Rapid nu a putut evolua în etapa cu numărul 14 a Ligii Naționale. Meciul de luni, 10 ianuarie, împotriva celor de la CSM Miercurea Ciuc, a fost amânat în urma a două rezultate pozitive la testarea COVID din ziua meciului, în tabăra bucureștenilor.

Conform paginii de Facebook a giuleștenilor, DSP București a recomandat carantinarea întregului lot. Jucătorii echipei au fost contacți direcți. Potrivit noilor prevederi legale, aceștia trebuie să petreacă cinci zile în carantină.

În ultimul meci disputat, alb-vișiniii au pierdut pe teren propriu cu SCM Timișoara, scor 61-79. După cum am notat în trecut, Luca Vasile a avut cea mai bună prestație personală în Liga Națională. El a încheiat cu 19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 3 mingi pierdute.

Erik Copes este liderul echipei la trei categorii majore de statistică. Pivotul american își conduce formația la capitolul punctelor (17.2 pe meci), recuperărilor (11.7) și al capacelor (1.5). Jagan Mosely ocupă prima poziție la pase decisive (4.5) și intercepții (1.8).

În meciul de la Pitești ar putea debuta și Devon Bookert, transferat de giuleșteni înaintea meciului cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Americanul vine din Germania, de la Bayer Giants Leverkusen.

De cealaltă parte, piteștenii tocmai au obținut prima victorie a noului an, la începutul săptămânii, împotriva celor de la CSM Galați, cu scorul de 85-81.

Raynere Thornton a fost MVP-ul alb-violeților în meciul de la malul Dunării. Americanul a avut cea mai bună prestație personală în LNBM și a încheiat cu 24 de puncte, 5 recuperări și 2 mingi pierdute, cu 9/11 din acțiune, 3/4 de la distanță și 3/3 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de +24.

Argeșenii încearcă să revină la forma din debutul stagiunii, când au legat șapte succese consecutive în primele șapte etape. De atunci, piteștenii au un bilanț de trei victorii și patru eșecuri, pierzând împotriva a patru echipe cu aspirații de play-off.

Ca și în tabăra rapidistă, pivotul lui FC Argeș este liderul echipei la trei dintre cele cinci categorii principale de statistică. Nikola Jevtovic ocupă primul loc în tabăra trupei din Trivale la capitolul punctelor (13.9 pe meci), recuperărilor (8.1) și al intercepțiilor (1.4). Toarlyn Fitzpatrick este liderul la assist-uri (2.7) și capace (1.3).

Ultima confruntare directă dintre cele două formații a avut loc la 11 martie 2009. Marius Bulancea, actualul antrenor al feroviarilor, a încheiat cu 31 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive pentru trupa din capitală. De la oaspeți s-a remarcat Ivan Stefanovic cu 17 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive, 3 capace și 3 intercepții.

Meciul de sâmbătă va fi transmis în direct pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!