Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș merge la Târgu Mureș pentru un meci important din Conferința B

FC Argeș merge la Târgu Mureș pentru un meci important din Conferința B

FC Argeș Pitești se pregătește pentru deplasarea de la Târgu Mureș, din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, meciul de vineri (17.11) fiind unul important în Conferința B.

Mureșul (4-3) a legat două victorii în primele săptămâni ale lunii noiembrie, după ce octombrie s-a încheiat cu înfrângeri împotriva nou-promovatei CS Vâlcea și pe terenul vicecampioanei CSM Oradea. Jucătorii lui George Trif au câștigat în runda precedentă la Craiova, într-un duel în care au putut să revină în două rânduri dintr-un deficit de peste 10 puncte. Mladen Jeremic și Goran Martinic au fost în zi de grație în Bănie, cei doi contribuind cu 48 de puncte în victoria cu 70 la 69.

FC Argeș (6-1) are parte de un sezon extrem de reușit până în prezent, doar CSM Oradea fiind cea care a reușit să învingă trupa viola în campionat, într-un duel încheiat la patru puncte diferență. De atunci, piteștenii au trecut pe rând de CSU Sibiu, SCM U Craiova și CSM Constanța, toate echipe de Top 10 anul trecut, ecartul cel mai mare fiind în fața sibienilor (77-70).

Reușitele trupei pregătite de Nebojsa Vidic se văd la nivel statistic prin locul 4 la assist-uri (18.6), respectiv la eficiență (95.7), locul 5 la intercepții (8.1) sau în poziția secundă la procentajul aruncărilor precise din interiorul arcului de cerc (59.5%). CSM Târgu Mureș oferă o replică la fel de bună în privința assist-urilor și este mai precisă la trei puncte (39.1%).

Stagiunea trecută a adus două victorii pentru FC Argeș în confruntările cu ardelenii, dar meciul tur a fost un adevărat thriller. În Trivale, echipa antrenată pe atunci de Milan Mitrovic a trecut în urma a două reprize suplimentare cu 108-106. Pivoții celor două echipe, Nikola Jevtovic și Szabolcs Santa, au adunat cele mai bune medii în duelurile directe.

Situația nu s-a schimbat nici acum în cazul lui Jevtovic, sârbul fiind cel mai eficient jucător al piteștenilor (16.4 puncte, 7.0 recuperări, 65% la două puncte). De partea cealaltă există un echilibru, Mladen Jeremic remarcându-se la puncte (15.5), Szabolcs Santa în cazul recuperărilor (5.6), iar Goran Martinic la nivelul paselor decisive (6.0).

Jocul de la Târgu Mureș va avea loc vineri, 17 noiembrie, de la ora 19.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!