Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș merge la Voluntari pentru derby-ul etapei în LNBM

FC Argeș merge la Voluntari pentru derby-ul etapei în LNBM

CSO Voluntari și FC Argeș Basketball se întâlnesc sâmbătă, 19 martie, în derby-ul rundei cu numărul 24 din Liga Națională de Baschet Masculin. Formațiile sunt vecine în clasament înaintea disputei.

Ilfovenii prind al doilea derby în decurs de câteva zile, după ce marți (15.03) au jucat la Cluj-Napoca, unde au condus-o pe U-BT la pauza mare. CSO Voluntari a oferit un sfert trei modest în BTarena și campioana României s-a putut desprinde, în cele din urmă clujenii câștigând cu 97-75.

Rolland Torok a adunat 15 puncte pentru deținătoarea Cupei României, exclusiv din aruncări de trei puncte, Vlad Moldoveanu și Sarunas Vasiliauskas urmând cu câte 10 puncte. Eric Thompson s-a oprit la 13 meciuri consecutive în double digits, la Cluj-Napoca terminând cu 6 puncte și 4 recuperări, o singură dată având puncte mai puține într-un meci din campionat.

Argeșul are cea mai lungă serie activă de victorii

FC Argeș este într-o formă excelentă, cea mai bună din toată întrecerea internă dacă ne uităm la seria de victorii. Piteștenii au pierdut o singură dată în 2022, chiar în primul meci al lor, pe teren propriu cu CSU Sibiu, de atunci adunând nouă victorii consecutive.

Mai mult, alb-violeții n-au avut de la acea partidă vreun joc în care să nu pună cel puțin 80 de puncte pe tabelă. Pe plan ofensiv, prestațiile cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM Oradea au fost asemănătoare în privința reușitelor de la final, 82 de puncte, din toată această perioadă reprezentând punctele cele mai puține.

Voluntari a câștigat în tur, provocând piteștenilor primul eșec în Trivale

Până la partida tur, FC Argeș era neînvinsă în arena proprie, iar în tot campionatul avea o singură înfrângere, suferită chiar înaintea duelului cu CSO Voluntari. Ilfovenii au trecut de alb-violeți cu 83-73 în Trivale, într-o partidă în care Vlad Moldoveanu a contribuit cu 21 de puncte, iar de la piteșteni s-a remarcat Toarlyn Fitzpatrick, cu un double-double (19 puncte, 11 recuperări).

Situația de acum poate fi diferită, în cazul unei victorii din partea Argeșului, CSO Voluntari ar ajunge pentru prima dată la două înfrângeri consecutive. Ilfovenii sunt neînvinși pe teren propriu (10-0 bilanț), în vreme ce Piteștiul n-a pierdut în deplasare din a doua partea a lunii decembrie 2021 încoace.

Miza este locul al doilea în clasament

Un meci în plus are formația lui Tudor Costescu (18-4 bilanț), care pe lângă meciul de la Voluntari o să aibă partide cu alte patru echipe aflate în zona de playoff. CSO Voluntari (18-3) are un program mult mai dificil din acest punct de vedere, întâlnind alte șapte formații care sunt în Top 8 sau pot ajunge acolo.

Statistica este echilibrată între cele două grupări, cu un mic avantaj pentru FC Argeș. Ambele au pasatori excelenți (Sarunas Vasiliauskas și Ilari Seppala), lideri la capace (Eric Thompson și Toarlyn Fitzpatrick) sau shooteri preciși (Goran Gajovic respectiv Sarunas Vasiliauskas, ambii cu peste 40% de la 3).

Derby-ul din Sala „Gabriela Szabo” va fi transmis pe YouTube Superbet și FRB TV începând cu ora 18.00.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    eu zic
    ca Voluntariul ar trebui sa-si apere avantajul propriului teren, mai ales in sala aia de antrenament, dar ca in lupta pentru locul 2, pitestiul pare in avantaj, avand in vedere programul.
    @Krisztian: avand in vedere ca articolul e scris azi in 18 si meciul va fi maine in 19 merita mentionata si ziua meciului, nu doar ora.

    cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • Pop Andreea:

      E si bolduita data :)
      CSO Voluntari și FC Argeș Basketball se întâlnesc sâmbătă, 19 martie, în derby-ul rundei cu numărul 24 din Liga Națională de Baschet Masculin. Formațiile sunt vecine în clasament înaintea disputei.

      cu 2 ani în urmă (18.03.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      No
      Daca n am vazut 😁

      Merita pus si jos, odata cu ora zic eu.

      cu 2 ani în urmă (19.03.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!