Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș pierde primul meci pe teren propriu în noul sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.10.2022

FC Argeș pierde primul meci pe teren propriu în noul sezon

U-BT Cluj-Napoca a câștigat primul meci al etapei secunde din Liga Națională. Campionii României au reușit să treacă de FC Argeș cu scorul de 85-98, la capătul unui meci plin de faze spectaculoase și întorsături de situație. Piteștenii, aflați la primul meci pe teren propriu în noul sezon au fost conduși pentru două sferturi și jumătate, dar au reușit să strângă rândurile pentru un final disputat de joc.

FC Argeș: Tudor Fometescu, Trey Freeman, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

U BT Cluj-Napoca:  Patrick Richard, Karel Guzman, Jordan Taylor, Stefan Bircevic, Emi Cățe

Clujenii au început cu un run de 9-2, alimentat de Bircevic, Cățe și dunk-ul în tranziție al lui Guzman. După coșul de la semi-distanță al lui Fometescu, Taylor a marcat a doua triplă a oaspeților. Freeman a răspuns prin același procedeu. Richard a marcat și el și a dus scorul la 7-17. Ambele echipe au reușit apoi câte un and-one, prin Taylor și Cunningham. Tabela indica 13-26 după un dunk al lui Bircevic. Avansul clujenilor era de nouă lungimi (22-31), după tripla pe sirenă a lui Milutinovic.

Richard și Milutinovic au deschis al doilea parțial cu câte o triplă. Freeman le-a urmat exemplul câteva posesii mai târziu și a dus scorul la 28-36. Kuti a refăcut diferența în una de două cifre printr-un layup pe contraatac, dar Jevtovic l-a forțat pe Silvășan să ceară timeout după o acțiune individuală spectaculoasă. Pivotul sârb a continuat să domine și a dus scorul la 37-42 cu un and-one. Măciucă a redus posesia la doar o diferență. A urmat un run de 4-8 al ardelenilor, iar la pauza mare scorul era 47-54.

Diferența a ajuns la doar două puncte după tripla lui Măciucă și layup-ul dificil al lui Freeman. Stipanovic a răspuns cu un coș pe recuperare ofensivă. Jevtovic a restabilit egalitatea la 56. Tot sârbul i-a adus în avantaj pentru prima oară. Taylor a reușit să egaleze cu un coș de la distanță. Tot el a dus scorul la 62-64. Meindl a mărit diferența la două posesii. Zekovic a răspuns cu un layup după mai multe minute fără realizări ofensive de ambele părți. Înaintea ultimului sfert, scorul era 64-70 după coșul pe sirenă al lui Taylor.

Ultimul parțial a debutat cu tripla lui Măciucă. Guzman a răspuns cu un and-one pe recuperare ofensivă. Argeșenii au comis o greșeală anti-sportivă, apoi au fost penalizați cu un fault tehnic, iar tabela indica 67-76. Măciucă a replicat cu un coș de la distanță din zero grade. Diferența a devenit de două cifre (72-82) după un coș pe contră al lui Guzman, dar același Măciucă a marcat la scurtă distanță de afară. Tripla lui Meindl a încheiat socotelile, iar în cele din urmă, U-BT Cluj s-a impus cu 85-98.

În runda următoare, FC Argeș va sta, iar apoi va primi vizita lui SCM U Craiova, pe când U-BT Cluj va juca la mijlocul săptămânii pe terenul celor de la JL Bourg în EuroCup după care urmează tot un duel cu SCM U Craiova în LNBM.

Șapte jucători în double figures a avut U-BT, Karel Guzman fiind lider pe lista marcatorilor cu 18 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții. James Freeman (20 de puncte, 5 assist-uri) și Josh Cunningham (16 puncte, 5 recuperări) au fost principalii marcatori pentru FC Argeș.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • Da'broski :

    Diferența
    De valoare clara în favoarea Clujului și o victorie meritata. Totuși o prestație în creștere a echipei noastre. Pierdem din forța sub panou și din așezarea defensivă când intră Zekovic in teren, la fel cum avem de suferit când intră PG Voinescu, jucător aflat Intr o mare scădere de formă. Cunningham îmi place foarte mult, Feeeman incepe sa și între in mâna, aștept mai mult de la Milutinovic. E foarte greu sa faci fata echipelor puternice Intr o rotație de doar 8 jucători, e clar nevoie de al 6 lea jucător străin. Urmează 3 meciuri pe teren propriu, cu Craiova, Târgu Mureș și Ploiesti, după aceste meciuri vom vedea mai exact unde ne aflam.
    Succes Clujului in Euro Cup!

    cu 1 an în urmă (07.10.2022) Raspunde
  • bela57 :

    Bravo UBT !!!
    Bravo tuturor p.t victorie ! In alta ordine de idei, cred ca incet- incet se limpezesc apele, Sanders a jucat din nou putin, doar 5 min, fara nici o realizare , in contrast cu Meindl, poate cea mai buna achizitie facuta vreodata . Nici Taylor nu straluceste, nu intamplator cand mai erau 5 minute, Silva a preferat sa joace cu Petrica fundas . Cate, util , mai ales pe postul de roman, Kuti, in media sezonului trecut . Stipa isi cam arata varsta, Guzman jos cu palaria, pacat ca sunt rare astfel de evolutii . Acum sa vedem ce facem in Franta, eu nu sunt prea optimist, dar de ce sa nu ma contrazica baietii ? PS . Vazand ca Sanders nu mai e jucat ( perfect justificat ), cred ca se cauta de pe-acum alte solutii, sa vedem ce si cum, dar mai ales, cand !

    cu 1 an în urmă (07.10.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    1st game
    O evolutie ofensiva f buna, desi s-a ratat mult. Un joc care trebuia sa fie controlat cap coada, dar au fost fluctuatii mari in jocul nostru si lacune in defensiva, care in Europa sau in meciurile cu echipe mai tari din campionatul nostru ne vor costa, stim f bine asta. Sanders cel putin pana in iarna va sta, ma indoiesc ca se va mai aduce inca un strain pana atunci. Miercuri o sa fie greu de tot dar cine stie, poate reusim o surpriza.

    cu 1 an în urmă (07.10.2022) Raspunde
  • bela57 :

    Oradea-Voluntari,
    dupa 14 min de joc, scorul este unul neverosimil : 39-12 pt oradeni !

    cu 1 an în urmă (07.10.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    - Meindl e mai bun ca si PG decat Kuti + Sanders la un loc. Impartasesc si eu aceasta idee cum ca deja i se cauta inlocuitor lui Sanders. Alt motiv nu gasesc pentru care sa-l jucam atat de putin
    - Petrica e probabil cel mai pun combo guard (fortat, as zice) ce l-am avut vreodata

    cu 1 an în urmă (07.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!