Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș Pitești câștigă la o posesie primul duel cu CSM Galați

FC Argeș Pitești câștigă la o posesie primul duel cu CSM Galați

FC Argeș Pitești a obținut o victorie la două în primul meci din Cupa României. Elevii lui Tudor Costescu s-au impus astăzi, 25 septembrie, cu scorul de 77-75 în fața lui CSM Galați. Calificarea se va decide luni, într-un meci care se va disputa tot în Trivale.

A trecut un minut până la primul coș, reușit de Thornton cu un slam dunk. Rapid Jeremic a marcat o triplă, după o intercepție și  Măciucă a dus scorul la 7-0.  Javon Masters a spart gheața pentru Galați. Piteștenii au au avut în mai multe rânduri 9 puncte avantaj dar Brewton în urma unei intercepții reducea deficitul la doar două posesii, 16-12. Echipa de la Dunăre a trecut pentru prima dată în avantaj pe finalul sfertului, după un coș al lui Alexandru Vlad. CSM Galați termina în avantaj actul inaugural, 21-18.

La reluarea jocului, gălățenii au rămas la conducere și au reușit să ducă scorul la 28-22, după o triplă a lui Milon. Tudor Costescu solicita imediat timp de odihnă. Jeremic a mai înscris o triplă și înjumătățea diferență. Brewton replica cu același procedeu. Echipa de la Dunăre a avut 8 puncte avantaj și șansa să crească diferență la una din două cifre. Nu au reușit și FC Argeș a venit la o singură posesie când mai erau mai puțin de 2 minute din prima secvență, scor 33-31. Argeșenii nu au continuat seria bună și diferența creștea din nou la 8 lungimi. La pauză scorul era 43-33 pentru echipa din Galați, care era considerată gazdă la acest joc.

Jocul a avut aceeași desfășurare și în startul reprizei secunde. CSM Galați a rămas la conducere și mere a fost aproape de diferența de 10 lungimi. Lucrurile s-au schimbat în partea a doua a sfertului trei iar Thornton cu un three-point-play ducea diferența la 4 puncte. Tot americanul marca o triplă pentru piteșteni și diferența era minimă, 55-54. Egalitatea s-a restabilit la intrarea în ultimul minut. Doar Măciuca avea să mai puncteze de la linia de libere iar actul decisiv pornea de la scorul de 58-56 pentru FC Argeș.

Echilibrula dominat în startul sfertului patru. Alexandru Vlad a marcat o triplă, anulată rapid de un three-point-play al lui Măciucă. După jumătatea actului decisiv, Tudor Gheorghe și-a dus echipa în față, 70-68, iar Florin Nini cerea time-out cu puțin peste 4 minute rămase de joc. Sturanovic a egalat după reluarea jocului. În final de meci cele două echipe s-au succedat la conducere. Aproape de ultimul minut, Fitzpatrick ducea scorul la 74-72, după ce a împărțit două libere. Măciucă a mai lovit o dată de la distanță și FC Argeș a luat o opțiune importantă la victorie cu 33 de secunde rămase din meci. Milon a replicat cu o triplă rapidă. Piteștenii au irosit următorul atac, la fel a făcut și Matt Milon, care nu a putut aduce victoria pentru gălățeni. Scor final 77-75 pentru FC Argeș.

Nikola Jevtovic a fost cel mai bun marcator al piteștenilor cu 17 puncte. Thornton și Jeremic au marcat câte 15 puncte fiecare iar Mihai Măciucă a contribuit cu 13 puncte.

Matt Milon a debutat bine în baschetul românesc cu 17 puncte și 7 recuperări. Maksim Sturanovic a reușit 16 puncte și 8 recuperări iar Javon Masters 16 puncte și 6 pase decisive. Kareem Brewton a marcat și el 13 puncte, venind de pe bancă.

foto: FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii