Stiri Cupa României Masculin

F8. FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon, la Final Eight-ul Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.02.2023

F8. FC Argeș și CSM Oradea se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon, la Final Eight-ul Cupei României

CSM Oradea dă piept cu FC Argeș Basketball în sferturile de finală ale Cupei României. În Final Eight-ul de la Constanța, cele două echipe se vor confrunta pentru a treia oară în această stagiune, deși au făcut parte din conferințe diferite. Meciul este programat sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20:00.

Leii Roșii și Vulturii din Trivale s-au întâlnit de patru ori în ultimele nouă luni. Primele confruntări au avut loc în finala mică a ediției precedente de Liga Națională. Cu rotația decimată din cauza accidentărilor, piteștenii au cedat în ambele meciuri la diferențe categorice (59-110 în deplasare și 61-93 acasă).

Pe atunci, FC Argeș era pregătită de Tudor Costescu, care între timp s-a mutat pe banca tehnică a celor de la Rapid București. „The Adaptables” l-au înlocuit pe acesta chiar cu Milan Mitrovic, fostul secund al lui Cristian Achim și cel văzut de mulți fani ai Oradiei ca succesorul său pe postul de principal.

Primul duel al lui Mitrovic cu fosta sa echipă a avut loc în debutul sezonului și a fost doar cel de-al doilea meci oficial al bihorenilor în actuala stagiune. Cele două formații s-au confruntat în Grupa A a Cupei României, organizată la Ploiești, iar Oradea a reușit să se impună cu un categoric 97-79.

Al doilea duel dintre FC Argeș și CSM Oradea din această stagiune a avut loc chiar weekend-ul anterior, în prima etapă din Top 10, și a consemnat al patrulea succes la rând pentru „The Unlucky Ones” în confruntările directe. Această victorie a fost mult mai dificilă și a fost adusă de un coș în ultimele secunde al lui Kris Richard. Scorul final a fost 81-80.

Ultima victorie pentru argeșeni în fața Oradiei a venit în luna martie a anului 2022, când într-un duel din Sala Sporturilor din Trivale, alb-violeții s-au impus cu 82-63 în returul sezonului regulat din Liga Națională.

Medaliata cu bronz la finalul sezonului precedent vine la Constanța chiar după eliminarea din FIBA Europe Cup. Formația lui Cristian Achim și-a făcut datoria și a trecut de Keravnos cu 93-72, dar jocul rezultatelor nu le-a fost favorabil, întrucât Anwil Wloclawek a fost învinsă de Brose Bamberg.

Situația în campionat este mult mai fericită pentru formația de pe malul Crișului Repede. Alături de campioana en-titre, CSM Oradea ocupă prima poziție în faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu un bilanț de 8-1. Unicul eșec a venit în etapa a doua de campionat, cu SCM Timișoara.

Nu același lucru se poate spune și despre piteșteni, care au intrat in-extremis în Top 10. Echipa are un bilanț de 3-7 aici, dar primele două partide aduc semne bune pentru echipă. Pe lângă eșecul in-extremis cu CSM Oradea, elevii lui Milan Mitrovic au trecut joi de CSM Constanța, gazda Final Eight-ului, cu scorul de 90-84.

Pentru CSM Oradea, Erick Neal este cel mai bun marcator în Cupa României, cu o medie de 15 puncte pe meci. Nikola Markovic se remarcă drept lider la recuperări, cu 5 pe meci, iar cel mai bun pasator este Justin Carter, cu 5 assist-uri în medie. Acesta va rata turneul final.

În tabăra piteștenilor, Mihai Măciucă este liderul la media de puncte, cu 17 pe meci. Primul la recuperări este Josh Cunningham, cu 10 astfel de realizări, iar cel mai bun pasator este Trey Freeman, cu o medie de 7 assist-uri. Cel din urmă nu mai face parte din lotul echipei și a fost înlocuit de CJ Wilson.

Confruntarea dintre FC Argeș și CSM Oradea este programată sâmbătă, 11 februarie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4 și FRB TV.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!