Stiri Cupa României Masculin

FC Argeș urcă temporar pe primul loc în Conferința B din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.11.2023

FC Argeș urcă temporar pe primul loc în Conferința B din LNBM

FC Argeș Basketball a ajuns la patru victorii consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin și un bilanț de 7-1. Piteștenii ocupă provizoriu prima poziție în ierarhia Conferinței B a campionatului României, după victoria cu scorul de 81-85, de pe terenul lui CSM Târgu Mureș.

CSM Târgu Mureș: Goran Martinic, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Ioan Borșa, Szabolcs Santa

FC Argeș Basketball: Raijon Kelly, Alin Andrieș, Tudor Fometescu, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Argeșenii au avut parte de un debut dominant de partidă, condus de inspirația lui Fometescu din spatele arcului de cerc. Baschetbalistul autohton a transformat trei aruncări de afară în primele trei minute, iar scorul era 2-9. Singurele puncte ale mureșenilor i-au aparținut lui Santa. Jevtovic a spart gheața din interior pentru oaspeți. Borșa și Santa și-au adus echipa la două posesii, înainte ca Douvier și din nou Fometescu să marcheze de afară. Scorul după primul sfert era 17-25.

Vulturii alb-violeți au continuat să transforme aruncare după aruncare de la trei puncte, prin Allen și Chițu, care reușeau să transforme scorul de pe tabelă în 19-31, diferența ajungând pentru prima oară în double-digits. Cele două echipe s-au duelat apoi în reușite din interior, diferența de pe tabelă păstrându-se la 11 puncte. Gazdele au reușit apoi un run de 7-0, iar atmosfera a fost animată de un dunk al lui Borșa. Cu toate acestea, vulturii conduceau cu 36-45 la pauza mare.

Formația pregătită de George Trif a început furibund repriza a doua, prin coșurile de trei transformate de Gajovic și Jeremic. Douvier a replicat cu cinci puncte la rând, după ce adversarii s-au apropiat la o singură posesie. Fometescu a reușit și el un nou coș de trei, în ciuda insistențelor lui Person, iar scorul devenea 46-53. Gazdele au rămas în meci prin prisma aruncărilor libere, însă Douvier a reușit să le taie din elan cu un coș de sus. Tot el a readus diferența la două cifre, după un coș pe pătrundere. Înaintea actului decisiv, piteștenii conduceau cu 57-64.

Borșa a deblocat tabela în actul decisiv printr-un layup, înainte ca Jevtovic să îi răspundă cu un and-one. Person și Santa au readus diferența la doar patru puncte prin coșuri consecutive din interior. Nebojsa Vidic s-a văzut nevoit să ceară un timeout, după ce Pearson a transformat un floater cu care ducea scorul la 68-71. Jeremic a înscris de afară pentru a restabili egalitatea. Allen a avut un final senzațional de meci, marcând șase puncte la rând pentru a rupe echilibrul. La final, argeșenii s-au impus cu 81-85. 

Tudor Fometescu a fost principalul marcator pentru argeșeni cu 17 puncte. Nikola Jevtovic a fost în double-double, cu 16 puncte și 10 recuperări. De partea cealaltă, Mladen Jeremic și Goran Gajovic au înscris câte 15 puncte împotriva fostei lor echipe.

În runda următoare, CSM Târgu Mureș va da piept pe teren propriu cu CSM Constanța, în timp ce FC Argeș va juca în deplasare cu CSM Petrolul Ploiești.

*foto: Facebook/FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!