Stiri Cupa României Masculin

Fenerbahce Istanbul o învinge pe U-BT Cluj-Napoca la o diferență de un singur punct

Fenerbahce Istanbul o învinge pe U-BT Cluj-Napoca la o diferență de un singur punct

Sâmbătă, 14 septembrie, BTarena a găzduit confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Fenerbahce Istanbul, încheiată cu victoria turcilor, scor 67-66. Într-un meci în care Zeljko Obradovic a fost lipsit de cei mai importanți jucători, gazdele au arătat o determinare uriașă și au fost aproape de a provoca surpriza în fața uneia dintre cele mai importante formații europene.

Primele puncte ale partidei au fost înscrise de căpitanul Clujului, Darko Planinic. Defensiva lui U-BT a funcționat foarte bine astfel că turcii nu au marcat în primele două minute. Fenerbahce a spart gheața printr-un slam-dunk reușit de Nikola Kalinic din pasa lui Derrick Williams și scorul devenea 2-2. Artis Ate a readus-o pe U-BT Cluj-Napoca în avantaj, însă Williams a punctat imediat la celălalt panou. Treptat, oaspeții au preluat inițiativa asupra jocului, dar scorul a rămas foarte strâns. Cu trei minute rămase din primul sfert, Patrick Richard a reușit o intercepție și a finalizat prin slam-dunk. În cele din urmă, elevii lui Dusko Vujosevic au revenit pe tabelă și au încheiat primul sfert în avantaj, scor 15-13.

În debutul actului secund, Andrei Calnicenco a reușit un coș din afara semicercului, însă turcii au transformat cinci libere și scorul a devenit 18-18. Kerron Johnson și-a continuat prestația excelentă din primul sfert și a făcut o intercepție, obținând fault anti-sportiv. Acesta a marcat doar una dintre cele două libere primite și, la celălalt panou, Nikola Kalinic a reușit o triplă, prin care a restabilit egalitatea. Cu șase minute rămase din a doua secvență, U-BT Cluj-Napoca s-a distanțat la patru puncte, însă Fenerbahce a răspuns cu un coș de trei puncte. Oaspeții au reușit încă o triplă și Mihai Silvășan a fost nevoit să ceară un timp de odihnă. Clujenii au răspuns foarte bine și au revenit în avantaj, scor 31-30, cu două minute înaintea pauzei. Zeljko Obradovic a solicitat imediat un time-out și, după reluarea jocului, Derrick Williams a reușit un slam-dunk foarte spectaculos. Turcii au gestionat mai bine finalul de sfert și au intrat la vestiare cu un avantaj de patru puncte: 34-38.

La pauză, clubul U-BT și suporterii clujeni și-au luat rămas bun de la Aleksandar Rasic, fostul căpitan al acestei echipe. Organizatorii turneului au pregătit un videoclip despre cariera baschetbalistului sârb și apoi acesta a fost rugat să spună câteva cuvinte la mijlocul terenului. Rasic a declarat din nou că orașul Cluj-Napoca a devenit ca „a doua casă” pentru el și, la final, a făcut un tur al sălii, dând mâna cu fanii aflați în primele rânduri.

La fel ca în actul inaugural, primele puncte au fost marcate de Planinic, după o acțiune clasică de pivot. Kalinic a replicat cu un and-one și scorul a devenit 36-41. După câteva acțiuni ratate de către ambele tabere, Ali Muhammed a spart gheața printr-un coș de la distanță. Fenerbahce a început să joace din ce în ce mai bine și s-a distanțat la opt puncte (40-48), cu cinci minute rămase din sfertul al treilea. Pentru clujeni, Johnson a reușit un coș cu fault, însă Ali a răspuns imediat cu încă o triplă și Silvășan a cerut time-out. După reluarea jocului, U-Banca Transilvania a înscris patru puncte consecutive și a fost rândul lui Obradovic să solicite un timp de odihnă. În cele din urmă, înaintea actului decisiv, Fenerbahce Istanbul conducea la doar trei puncte: 50-53.

Sfertul patru a avut un început foarte echilibrat, ambele formații marcând câte trei puncte. A urmat un run de 4-0 al clujenilor, prin care U-Banca Transilvania a revenit în avantaj, scor 57-56, iar arena clujeană a erupt în aplauze. Confruntarea a devenit foarte echilibrată și agresivitatea a atins niște cote înalte. Cu două minute rămase până la final, tabela arăta un avantaj de două puncte pentru oaspeți: 64-66. Gazdele au reușit să egaleze, însă turcii au revenit din nou la conducere și aveau un punct în plus față de adversari, cu 30 de secunde până la încheierea jocului. Jucătorii lui Obradovic nu au finalizat atacul cu succes și cei de la U-Banca Transilvania au avut la dispoziție 20 de secunde pentru a se impune. Cu trei secunde înainte de final, Mihai Silvășan a cerut două time-out-uri și a desenat schema pentru ultimul atac. Clujenii nu au reușit să marcheze și Fenerbahce Istanbul a câștigat cu 67-66.

U-BT Cluj-Napoca a avut patru jucători în double-digits: Patrick Richard (15 puncte, 2 pase decisive, o intercepție), Kerron Johnson (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții), Darko Planinic (11 puncte, 5 recuperări) și Andrei Calnicenco (10 puncte, 6 recuperări). De partea cealaltă, principalii remarcați ai lui Fenerbahce Istanbul au fost: Derrick Williams (14 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive), Nikola Kalinic (13 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Joffrey Lauvergne (11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Ali Muhammed (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

În cealaltă semifinală a turneului, Partizan Belgrad s-a impus în fața lui Mornar Bar cu scorul de 77-60. Prin urmare, U-BT Cluj-Napoca va juca finala mică împotriva lui Mornar Bar, în timp ce Fenerbahce Istanbul și Partizan Belgrad se vor întâlni în finala mare.

*foto: Valentin Todea/baschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Interesant
    Foarte interesanta echipa clujului anul asta. Clar se vad 2-3 scheme, jucatori straini buni. Daca echipa joaca la intensitatea asta o sa fie greu de batut in LNBM.
    Williams din alt film.

    cu 4 ani în urmă (15.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!