Stiri Cupa României Masculin

F4 Craiova. CSO Voluntari se impune la un singur punct în fața lui U-BT Cluj

F4 Craiova. CSO Voluntari se impune la un singur punct în fața lui U-BT Cluj

CSO Voluntari se impune în semifinala Cupei României, în fața celor de la U-BT Cluj, scor 81-80, într-o partidă jucată în Final Four-ul găzduit de SCM U Craiova.

CSO Voluntari a început în formula Vasiliauskas, Badiu, Gotcher, Moldoveanu și Thompson. De partea cealaltă Mihai Silvășan i-a preferat pe Patrick Richard, Brown, Grasu, Guzman și Stipanovic.

Brown și Gotcher au deschis acest Final Four de la Craiova cu câte o triplă de fiecare. Badiu a tăiat backdoor pe o pasă a lui Thompson iar Vasiliauskas a făcut 8-5 pentru ilfoveni. Bircevic a înscris după un assist al lui Stipanovic, dar a urmat rândul lui Vlad Moldoveanu să înscrie două triple și să ducă scorul la 16-7 pentru Voluntari. După un fault ofensiv comis de Hogue, Silvășan a cerut time-out, la scorul de 18-7. După time-out Rolli Torok l-a luat pe pivot pe Elijah Stewart și a înscris cu un „up and under”. Watson și Colceag au redus însă ecartul până la finalul primului sfert, când Voluntari mai avea un avantaj de 6 puncte (20-14).

Woods a pus primele puncte în sfertul secund cu un coș de 3. Clujul a început o apărare mai agresivă prin care a revenit la cinci puncte, dar Gotcher a mai înscris încă o triplă (26-18). Watson și Richard au pus însă patru puncte consecutive pentru U-BT, iar astfel diferența a scăzut la patru puncte, motiv pentru ca Sasha Ocokoljic să ceară time-out. Render Woods transformă un and-one, dar Luca Colceag răspunde cu o triplă (30-28). Vlad Moldoveanu marchează o liberă suplimentară după ce SIlvășan a primit un fault tehnic, anterior și Ocokoljic primind unul. Richard înscrie însă o triplă și apoi oferă un assist pentru Bircevic (35-33) iar Voluntari cere time-out. Același Richard restabilește egalitatea, iar Bircevic înscrie prin slam dunk după un contraatac școală și U-BT preia conducerea, pentru prima oară de la începutul meciului. Moldoveanu a marcat însă cinci puncte consecutive, iar Patrick Richard a încheiat prima repriză cu un capac de efect la Vasiliauskas. Scorul la pauză 40-37 pentru ilfoveni.

Gotcher și triplă a lui Vida au deschis tabela în sfertul trei. Watson a răspuns cu un coș pe finalul timpului de atac, cu toată opoziția lui Ouszy Barro (45-39). Ilfovenii au avut și +8, dar Richard și Watson au readus Clujul la o posesie (49-46). După o perioadă de acalmie, un run rapid de șapte puncte al celor de la U-BT, cu Nandor Kuti în prim-plan, i-a adus pe clujeni în avantaj (56-55). Voluntari a revenit pentru un scurt timp la conducere, pentru că pe finalul sfertului clujenii au reușit două intercepții rapide și au înscris prin Colceag și Brown. Luca după un assist spectaculos al aceluiași Kuti, iar clujenii aveau după 30 de minute un avantaj de 3 puncte (60-57).

Elijah Stewart a început în forță ultimul sfert, iar după un and-one a dus Clujul la cinci puncte. A răspuns cu un coș cu fault și David Vida (66-64 pentru U-BT). După mai multe faze controversate, Watson a reușit un dribling spectaculos cu care a înscris peste Vlad Moldoveanu. A urmat un fault tehnic pentru Ștefan Grasu după ce a comentat o decizie a arbitrului. După trei libere transformate de Vlad, a urmat un fault comis de Lee pe aruncare la Elijah Stewart, care a marcat toate liberele (73-69). Watson a înscris o triplă din 45, pentru ca apoi Lee să răspundă cu o pătrundere de efect. Thompson l-a căpăcit pe Grasu și pe contraatac Malcolm Lee a redus diferența la un singur punct (76-75), forțându-l pe Mihai Silvășan să ceară time-out. Run-ul Voluntariului a continuat, iar David Vida a marcat un lay up spectaculos prin ocolirea inelului grație căruia ilfovenii s-au distanțat la 3 puncte (79-76). La 81-80, Gotcher a ratat de la 3. Patrick Richard a rămas unu la unu cu Vlad Moldoveanu, dar a ratat complet stepback-ul, iar ilfovenii au cerut time-out cu o secundă rămasă de jucat. Ilfovenii n-au pierdut posesia și s-au impus cu 81-80.

Vlad Moldoveanu a fost omul meciul cu 22 de puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive. Toddrick Gotcher a fost singurul ilfovean care a mai terminat în double-digits, cu 13 puncte. Vasiliauskas s-a remarcat cu 9 puncte și 8 pase decisive, în timp ce Vida și Lee au adăugat 8 puncte.

Giordan Watson a fost principalul artizan al clujenilor cu 17 puncte. Patrick Richard a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive iar Elijah Stewart cu 14 puncte.

Foto: Iulian Dobre

20 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Poate se trezesc baietii
    In timpul scurtei vacante poate le spune cineva cum trebuia jucata ultima faza. Asta daca s-a vrut victoria. Plus pentru astazi Watson, Kyti si Stewart. Ceilalti minus. Mare minus. Nici nu are rost invocat arbitrajul ca ne-am batut singuri...

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Watson
    Watson a jucat surprinzător de bine tot meciul, se pare că își revine. Am avut și puțin ghinion, dar nu poți să câștigi tot timpul, trebuie sa ne revenim in forma până în martie pentru Champions league.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • bela57 :

    daca s-a vrut victoria ?!
    Inainte de inceperea fiecarui sezon, se trambiteaza ca obictive cupa si campionatul si o prezenta buna in Europa . Da, in Europa a fost pana acum ok, dar primul obiectiv major l-a ratat . Laude peste laude ( si cand se castiga dupa un joc prost ), Silva a fost ridicat in slavi, dar ce folos, cand trebuia, n-ai castigat, ba ai si ratat primul obiectiv . Si asta cu doi naturalizati !!! Avem cel mai bun lot din istorie, dupa cum declaram aici mai multi dintre noi, sau chiar aproape toti fanii clujeni, dar ce folos, trofeul o va ridica alta echipa, net inferioara valoric si bugetar, dar bine pregatita pt acest final foure .

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      @bela
      Normal că e ridicat Silva in slăvi, a pierdut 2 meciuri tot anul și cam oricine știe baschet apreciază mai mult rezultate bune în BCL decât în cupa României.

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Un meci ciudat
    Din toate punctele de vedere. În primul rând modul în care au jucat băieții. Poate a intervenit o oboseală psihică și fizică. Despre arbitraj nu are rost să discutăm. Cel mai faultat Vlad Moldoveanu.... Sper la o reintrare în formă a băieților în pauza care urmează. Este și un semnal că simpla prezență pe teren duce automat la câștigarea meciului. Una peste alta și eu consider că plusul în acest meci a fost în dreptul lui Watson, Steward și Kuti.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Clar ca
      jucatorii sunt obositi fizic si psihic ( spre deosebire de Voluntari care joaca cind vrea ), dar este inadmisibil sa tratezi asa ultimul atac ( desi meciurile se cistiga pe toata durata de joc ). Nu dau nume ca de prea multe ori ne-a scos, dar era asa de simplu de plecat pe linga Vladut, mai ales ca ceilalti ii facuse loc. Era nevoie de 2 puncte, atit. Daca rata patrunderea puteam spune, asta e. Dar asa ramine un gust amar. Acum este tardiv sa ne gindim ca poate era mai bine sa fi fost ultima minge la Stewart.
      Si totusi, ceva e putred. In lipsa unui anunt cu o posibila accidentare alui Guzman, de ca a jucat doar 5 minute ?
      Chiar si asa cu lipsa de forma a lui Stipe, Hogue si Brown, meciul trebuia si putea fi cistigat.

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    erată
    ... simpla prezență pe teren NU duce...

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Se intampla
    Ciudat meci. Am facut prea multe faulturi pe final de sfert 4, cand erau deja in bonus. Cred ca ne-a mitraliat Moldoveanu vreo 6-8 puncte doar din asa ceva. Nu inteleg ce a fost cu Stipanovic. Nu i-a iesit nimic. Foarte nervos. Brown si el mult sub ce a jucat in ultimele meciuri. Guzman nimic...a jucat si putin. Noroc cu Stu si Watson. Pacat de ultima faza...nu am inteles de ce nu s-a incercat patrundere...era doar diferenta de 1 punct...se putea scoate fault...eram in bonus. Dar nu ai ce sa ii reprosezi lui Richard...s-a luptat. Una peste alta raman cu un gust foarte amar...la ce lot avem...nu credeam ca vom avea probleme...poate la fel au crezut si baietii...cred ca i-am subestimat...nu am vazut acel joc de echipa, cu multe pase decisive...doar blocaje, sut de 3 sau patrunderi...joc de 1 la 1 foarte mult...parca o disparut schemele de joc...poate pentru ca erau permanent doi romani si schemele sau facut in formula cu un roman. Trist.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    Asta e
    Am avut un meci slab. Desi Watson a jucat bine nu a mai rezistat fizic pe final. E normal sa mai pierzi din cand in cand,niciodata nu e momentul potrivit. Haide U!

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat meritat de Voluntari. Am spus de la inceputul sezonului ca ii vad favoriti la castigarea Cupei, mai ales in contextul discutiei cu dreptul de joc al naturalizatilor de la Cluj. Am sperat ca, nefiind nevoie de o schimbare post pe post (cum a fost cazul Moldoveanu-Torok) partea asta sa fi fost "rezolvata" (Watson pe pozitia 1, Richard pe 2) iar ceilalti straini, avand mai putine minute de jucat vor adauga energie cat vor fi pe teren. M-am inselat. In conditiile in care nici aruncarile de 3 nu au prea intrat, Voluntariul si-a permis o zona aglomerata, oamenii mari de la Cluj au livrat mai mult proteste si nervi decat altceva.

    Nu voi intelege prea curand decizia lui Richard de la ultima faza. Am avut destul timp la dispozitie la ultimul atac, aveam nevoie de un punct pentru a duce meciul in prelungiri (si stim ca e mana sigura de la libere deci varianta era mai mult decat rezonabila daca ar fi ales patrunderea), 2 puncte sa castigam. A preferat o aruncare contestata (dupa ce in meci avusese deja un airball de la 3 si e clar pentru toti ca se vede oboseala acumulata pana acum).

    Asta este. Felicitari Voluntari pentru victorie, succes mai departe.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Păcat, dar să ne ridicăm până în F4 BCL (cel puțin)
    Păcat, era un trofeu și un obiectiv. Nu a fost cel mai reușit meci, dar dacă am fi fost mai concentrați pe final, să gestionăm mai bine...; important e să ne ridicăm repede. Să nu uităm ce a realizat echipa până acum. Cred că echipa are forța de a se califica în F4 BCL și sper că vom fi acolo; ar fi grozav și ar face uitată această sincopă.
    Felicitări echipei din Voluntari. Cred că ne vom revanșa în campionat unde cred că nu vom lăsa să ne scape titlul.
    Și la bine, și la greu - Haide U!

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    Un meci castigat pe merit de catre voluntari. Dupa parerea mea baietii au fost cam 60% dpdv al concentratiei. Nu zic ca nu au vrut sa castige, dar nici nu au tras de ei. Parerea mea e ca se vede faptul ca echipa se antreneaza prea putin pentru o rotatie im care joaca si jucatorii romani.
    Nu-i asa capat de lume. Dupa mine o sa o vedem pe U la un nivel mai inalt in campionat dupa ce se termina cu BCL. Se vede ca Brown si Stipe isi gasesc cu greu motivatia in campionat.

    Ultima faza.. prea mult ne bazam pe Petrica si cu tot respectul, dar din punctul meu de vedere avea posibilitati si mai bune de a finaliza.. oricum daca marca fraza asta suna cu totul altfel, dar omul e prea important pt echipa ca sa-l areti cu degetul.
    VM a primit la faulturi cum a vrut muschii (sau lipsa acestora..) lui. Arbitrajul a fost in dulcele stil clasic, dar categoric nu ei ne-au pierdut meciul. Am jucat noi fara concentrare.

    Cred si sper ca e o infrangere care a venit la momentul potrivit.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • Benjamin:

      ...
      concentrarii*

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • Dady2800:

      Rușinos sau dubios !!!!!!
      Guzman 5 min Stipanovic ultimele6 min fără el in teren in cond. In care avea 3 .kuti băgat în sf3 . Brown fără el in ultimele 5 minute. Trageți voi concluziile. Sunt cu totul altele interesele, fără voia clujului, nu pierdeau

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • Dady2800 :

    Rușinos sau dubios !!!!!!
    Guzman 5 min Stipanovic ultimele6 min fără el in teren in cond. In care avea 3 .kuti băgat în sf3 . Brown fără el in ultimele 5 minute. Trageți voi concluziile. Sunt cu totul altele interesele, fără voia clujului, nu pierdeau

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • pipzn:

      Re
      Poate dvs. aveti mai multe informatii legat de ceea ce afirmati.

      Pe de alta parte, realitatea dinaintea ultimelor 5 minute a fost cam asta;
      -Guzman a jucat putin (nu stiu de ce) si intr-un meci in care jocul de echipa a scartait bine. Cred ca majoritatea mingilor pierdute au fost pe fondul faptului ca, fata de multe alte dati, jucatorii nu s-au ajutat intre ei (ai mingea, descurca-te, noi stam pe pozitiile noastre), aici includ si abaterea aia de 5 secunde
      -Ofensiv (cel putin ca puncte), Stipanovic a fost 0 atat din actiune cat si de la libere. Dar suparat ca in ultimele (deja prea multe) meciuri, daca e sa ma intrebati pe mine.
      -Brown a avut 2/9 din actiune (22%) ceea ce spune destul, cel putin pentru forma de moment. Rareori mi s-a dat sa vad un jucator de calibrul lui sa rateze de 2 ori din aceeasi pozitie in timp scurt (aruncari consecutive)

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Improbabil
      Sa trantesti intentionat meciul cand ai ajuns in F4 mi s-ar parea pueril. Daca nu te interesa competitia trebuia facut lucrul asta mai devreme.
      Frica mea ii sa nu piarda Silvasan vestiarul. Prea ciudat si plin de nervi mi s-a parut meciul asta. Si prea multa lume lipsita de motivatie. Nu stiu ce sa zic.

      cu 2 ani în urmă (16.02.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Voluntari
    ati jucatsi voi meciul asta cum am jucat noi cu Constanta. Baietii prea il iau in serios pe grecul fost la unicaja, ca in campionat fac doar meciuri de antrenamet cind e clar ca au doua trei meciuri ceva mai serioase

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    concluziile mele
    factorii care au dus la infrangerea asta a clujului ar fi:
    - regula specifica: faptul ca au trebuit sa joace cu 2 romani i-a incurcat teribil, mult mai mult decat ma asteptam; iar la voluntari regula asta e manusa, ca ei asa joaca mai tot timpul.
    - o usoara oboseala mentala cred eu
    - forma proasta de moment a unor jucatori
    - decizii neinspirate in unele momente (mai ales pe final); dar e absolut normal sa vina si din'astea, dupa atatea foarte bune de-a lungul sezonului, pana acum.

    Acum e clar ca U poate fi incurcata intr-un meci, dar raman la parerea ca intr-o serie de playoff e imposibil.
    iar obiectivul principal ramane drumul cat mai lung in BCL, unde sunt intr-o pozitie favorabila.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde
  • Dady2800 :

    RASURI
    Clujul au jucat bizar ca să nu zic suspect.cu mulți jucatori de bază uita ti pe bancă. Si nici așa nu ar fi pierdut dacă nu se fluierau toate prostiile la vlad.un jucător cu o mână f bună dar departe de a da 22 pct clujului.in conditiile in care este aparat de bircevici kuti stewart grasu.din pacate băiatul lu mama a tras 17 libere !!!!!!jenant

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!