Stiri Cupa României Masculin

Final 4 - Energia Rovinari va evolua în EuroChallenge

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
13.04.2014

Istoria se repetă doi ani mai târziu după dezonodământul Final Four-ului Cupei României din 2012. Asemeni formaţiei BCM "U" Piteşti, care era cotată cu ultima şansă la câştigarea evenimentului organizat la Arena de Baschet din Bucureşti, Energia Rovinari a spulberat orice calcul al hârtiei şi a pus mâna pe primul trofeu din istoria clubului.

Pentru a ajunge în această postură, Energia Rovinari a trecut în prima fază de deţinătoarea precedentei ediţii, Gaz Metan Mediaş, în optimi de Farul Constanţa, pentru ca mai apoi să învingă în semifinale pe CSU Asesoft Ploieşti, chiar în sala Olimpia din Ploieşti. În finala mare adversar a fost CSM Oradea, grupare care în primele minute ale sfertului secund îşi construise un avantaj de 16 puncte, demolat în cele din urmă de către Milosevic&co.

În urma acestui rezultat, cunoaştem prima grupare care şi-a asigurat participarea într-o Cupă Europeană. Conform tradiţiei impuse de FRB în ultimele sezoane, câştigătoarea Cupei României este obligată să participe în EuroChallenge, asemeni formaţiilor clasate pe primele poziţii la finalul campionatului. Având în vedere că gruparea din Ploieşti este foarte aproape de a participa din nou în EuroCup, cel mai probabil sezonul următor vom avea parte de 3 participări în EuroChallenge, una în EuroCup şi încă una în Liga Balcanică pentru formaţia clasată sub linia echipelor ce vor evolua în EuroChallenge.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!