Stiri Cupa României Masculin

FINAL 4. Energia se impune în fața celor de la CSM Oradea și câștigă Cupa României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.04.2014

Cupa României

FINALA

55-58

  Statistică  

Echipele de start:

CSM Oradea: Will Franklin, Vujadin Subotic, Daniel Dillon, Titus Nicoară și Sean Denison

Energia Rovinari: Girodan Watson,  Porter Troupe, Louis Darby Jr., Nemanja Milosevic și Ermin Jazvin

Primul angajament al partidei a fost câștigat de Sean Denison care apoi și ratează la prima acțiune. Energia deschide scorul prin Nemanja Milosevic care a aruncat de la nivelul linie de fault. CSM Oradea preia conducere pentru prima dată, după două minute și jumătate, scor 4-2. Sean Denison ratează o liberă de care beneficiat în urma unui coș cu fault. Primul time-out al partidei este cerut de Radu Stroescu, după o posesie pierdută de echipa sa la scorul 6-2. Energia intră în penalizare cu aproape 4 minute rămase din primul act scorul devine 11-4. Cu un minut rămas din primul, tabela indică scorul 15-4 iar Energia părea extrem de timorată. Cu acest scor se încheie sfertul întâi în care Energia Rovinari a uitat de dezinvoltura în joc arătată în semifinala din fața Asesoftului.

Sfertul secund începe la fel de prost pentru echipa gorjeană care după o posesie pierdută primește un coș marca Vujadin Subotic. CSM Oradea, cu o improvizație, Vujadin Subotic extremă de forță, se desprinde la 20-4. Gorjenii iau o gură mare de oxigen după tripla lui Karpels. Același israelian marchează două libere, la următorul atac al echipei sale. Energia se menține în joc datorită aruncărilor libere. La jumătatea actului secund, tabela de marcal din Sala Olimpia indica scorul 22-14 pentru Oradea.  Urmează câte două atacuri ratate de ambele părți. Will Franklin este cel care modifcă tabelă, 24-14. Tal Karpels, pe un atac rapid fructifică un three-point-play. Energia profită  de arma letală din semifnale, aruncarea de 3 puncte și reintră în meci, 25-20 după coșul lui Troupe. Cristian Achim solicită timp de odihnă pentru formația sa. Titus Nicoară, faultat de Milosevic, transformă ambele libere și stabilește scorul pauzei, 27-20. O primă repriză cu extrem de puține puncte marcate care arată presiunea existentă pe umerii jucătorilor celor două formații.

Giordan watson deschide balul în repriza secundă după un atac rapid venit în urma unei ratări a lui Subotic. Energia vine la o singură posesie în spatele adversarului , după o triplă a lui Darby, 27-25. Watson este pedepsti cu fault antisportiv dar Denison marchează o singură liberă după care Oradea ratează ataccul. Energia egalează după o triplă a lui Watson la 28. CSM Oradea pune rapid 6 puncte diferență, toate venite din suprafața pictată. Jocul intră într-un ritm alert aproape de jumătatea sfertului trei și scorul devenea 38-32. Watson găsește replica încă o dată de la mare distanță.  Energia vine la trei lungimi în spatele Oradei cu  3 minute rămase din sfertul trei, după un stop șut al lui Milosevic.  În finalul actului trei, punctele au venit pentru cele două formațiide la linia de libere, ambele echipe fiind în penalizare. Energia trece pentru prima dată în avantajul după debutul meciului, în minutl 29, scor 43-44. Acesta avea să fie și scorul înaintea actului decisiv.

Echipa din orașul lui Brâncuși încep prost secvența decisivă, cu o posesie pierdută fără aruncare la coș. Oradea ratează și ea prima acțiune ofensivă a ultimului act. Cele două echipe merg cap la cap timp de 2 minute, împinse de la spate și de mirajul câștigării trofeului. După un time-out al Oradei, Darby este faultat pe pătrundere  și marchează cele două libere aferente. Ermin Jazvin înscrie un coș la care primește și fault, ratează libera rezultată iar scorul devenea 49-54. Atacurile devin din ce în ce mai încâlcite iar Energia profită  de acest fapt și își conservă avatajul, 51-56. Denison reduce din handicap exact înaintea ultimelor două minute ale partidei. Milosevic este sancționat cu fault ofensiv iar CSM Oradea are chiar șansa egalării. Franklin ratează de la distanță însă mingea ajunge norocos tot la el. Denison duce scorul la 55-56 cu 30 de secunde rămase. Darby ține atacul până la final însă nu găsește cea mai fericită soluție. Ultimul atac al partiei aparținea Oradei care avea 13 secunde să-și apropie victorie. Denison blocat de Jazvin, iar bihorenii faultează disperat cu 1.9 secunde rămase. Troupe marchează ambele libere iar minunea s-a produs. Energia învinge cu 55-58 și câștigă Cupa.

41 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova alb&albastru :

    Felicitari!
    Un final 4 superb "din cauza" castigatoarei.... S-a dovedit aici ca si in playoff se poate intampla orice.... un sezon nebun... Forza Stiinta!

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Felicitari!
    Felicitari ENERGIA ROVINARI. Cine s-ar fi gandit la acest deznodamant? Felicitari si CSM ORADEA. Nu au jucat rau, doar in nota dominanta din retur. Cea ce a spus Achim prin ianuarie s-a adeverit: "Nu poti castiga permanent pe ultimul atac". Felicitari inca odata.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    bravo
    Felicitări Energia Rovinari! Ați jucat ca o mare campionană și ați învins.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Minunat
    Bravo baietii mei ! Ati jucat cu suflet, cu daruire ! Respect Oradea ! Sunteti o echipa frumoasa si bine construita ! De data asta zeii au fost de partea noastra ! Un meci extrem de echilibrat , frumos , plin de suspans ! Multumim pentru spectacolul oferit !

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Ca fapt divers...
    Este cea mai buna performanta, la nivel de echipa, din istoria micutului judet Gorj !Avem motive de bucurie. Hai Energia !

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    bravo
    a fost un meci mai mult decat aprig disputat, demn de o finala!!! felicitari si speram sa reedirari meciurile din finala cupei peste 2 sapt cu asehotzii!!! castigati cu aseh si o tara intreaga va va felicita!!! respect

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    Bravo!
    Vericule, e anu' Olteniei! Energia luă cupa, Craiova ia campionatu'. :)
    Avem cam aceleași șanse ca și Energia la-nceputul jocurilor din final four.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Buturuga mica ...
    Felicitari Energia Rovinari!

    O finala deosebit de tacticizata, bazata pe un joc fizic, iar cei mai pragmatici si mai buni au castigat. Dupa cum spuneam si ieri, supararea mea va fi minima in cazul in care voi va veti impune.

    Sunteti un exemplu viu pentru toate formatiile din LNB ca SE POATE. Fara echivoc, ati fost cea mai buna echipa de la acest Final4 si ati castigat meritat. Felicitari fanilor vostrii si ai tuturor echipelor care au facut deplasarea in acest turneu final, inclusiv fanilor formatiei gazda care si-au incurajat echipa in finala mica contra Pitestiului.

    Doresc mult succes tuturor celor 8 echipe inaintea startului play-off-ului si speram ca totul sa decurga cat mai natural, fara interventia decisiva a arbitrilor si cele mai bune echipe sa ajunga in fazele superioare.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      diplomat
      Diplomat si extrem de elegant ca intotdeauna. As fi preferat sa scrieti cateva cuvinte si despre prestatia echipei favorite, care, pe mine, m-a dezamagit profund. De ce, in ultimul timp,toate meciurile oradenilor sunt extrem de tacticizate, extrem de echilibrate si, cele mai multe importante, pierdute ? Toti antrenorii adversari au devenit extrem de competenti cand intalnesc pe CSM Oradea....

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      blocaj
      pentru ca Achim s-a blocat pe pozitional, si nu o lasa din asta! Dupa ce joci doua meciuri impotriva lui e clar ce trebuie sa faci!

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      nimic nou pe final de meci
      Cit de mare specialist sa fii ca sa iti dai seama ca, daca faci aceleasi chestii, istoria se repeta?
      Cum se poate ca la time-out antrenorul sa dea indicatii doar 5sec pentru ca pina atunci a zis 'listen, listen' si 'hei' - asta cind nu face conferinta cu secundul si se pun de acord numai ei stiu asupra ce... Cum se poate sa ai aceleasi probleme pe final indiferent de cine e in echipa (anii trecuti au fost de vina Pesic si Maric ca erau sirbi si nu-I pasau lui Tibirna) Acuma ailati si-au dorit mai mult victoria - acest cliseu atit de evident azi, chiar de la pauza, I-a ajutat pe energizati sa invinga. Bravo lor, chiar au meritat! Probabil ca la Oradea era totuna, si locul 2 e bun, atit s-a putut, poate nu era in 'obiectiv' - ce sa ne legam la cap...
      Dezamagitor acest film care se repeta si aceeasi lipsa de idei, ambitz si zvic. Vai de cei care se vor uita la play-off!

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @un moldovean
      Multumesc pentru aprecieri. Din partea mea niciodata nu vei vedea analize, mai ales la esecuri. E cel mai usor lucru sa traduci un box-score, sa spui unde s-a gresit, ca ne-au cocosat la rebounds si Milosevic a avut cat jumatate din echipa noastra, ca am aruncat infect si alte chestii, insa consider ca tine chiar de bun simt in a-ti da cu parerea, scarpinandu-te sofisticat in cap in fata unei tatsaturi, ce se putea face, ce jucator a fost cel mai slab, etc, ca sa nu vorbesc de alte elucubratii pe care le-am vazut scrise. Baschetul e mai simplu de atat si mai simplu decat crede multa lume.

      Premisa de la care consider trebuie pornit e ca baschetul e pur si simplu o CONFRUNTARE INTRE ATLETI. PUNCT. Prea multa tura-vura strica si nu e indicata la cald. Datoria primordiala a unui fan e, in limita posibilitatilor, de a bate km pentru echipa si a fi alaturi si in deplasare, iar daca nu se poate, macar sa iasa cu palmele inrosite si fara voce din sala. Analizele nu intra in fisa postului unui suporter adevarat, cel putin nu pe Internet si deontologic ar fi nu (doar) la esecuri.

      S-au facut analize destule chiar, citesc cu o senzatie de voma ce-mi apasa esofagul, gata sa faca implozie, ce se scrie pe facebook pe pagina noastra si sunt mahnit. Si indigat. Si multe alte. Nu ma mir insa, cu durere in suflet o spun, oricat ne-am umfla in pene, publicul din Oradea e unul inca foarte tanar, foarte necopt, traditia ne lipseste cu prisosinta si suntem la ani in urma fata de performantele realizate de echipa asta pe care unii nu ezita sa o blameze. Vorbesc aici la scara macro si nu judec doar dupa aspectul virtual. Avem impresia ca ni se cuvin prea multe, insa defapt nu ni se cuvine nimic. Nimic de-a gata. Vorbim ca am pierdut in fata Energiei (!?), exact ca si cum am fi pierdut in fata unor fraieri, ne lipseste smerenia, modestia, tocmai elemente cu care admirabila formatie din Targu-Jiu a reusit sa ne invinga, nu atat pe noi, cat pe CSU Ploiesti.

      Pentru noi a functionat de minune si suntem unde suntem datorita politicii pasilor marunti, niciodata nu am castigat nimic sarind peste pasi, ci doar cladind caramida peste caramida in decursul acestor 4 ani. Eu privesc aceasta finala ca un mare plus pentru echipa, o lectie pe care trebuie sa o invatam, obiectivul setat, F4-ul a fost depasit cu o faza, iar faptul ca am fost favoriti la acest meci e pur si simplu o conjunctura si meritul alcuiva, nu al nostru. Vom vedea ce va fi in campionat, eu cred cu tarie ca echipa isi va reveni in play-off si vom reusi sa ne atingem si obiectul din campionat, semifinalele, cu sanse chiar mai mari decat anul trecut de a atinge finala. Ce va fi vom vedea, consider ca nu e cazul sa ne alarmam, pragmatic discutand, in toate tarile Cupa e competitia surprizelor si modul asta de disputare in 2 zile consecutiv e unul care favorizeaza acest gen de asa zise "surprize".

      Ar mai fi multe de scris, dar ma opresc ...

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      pasi marunti
      Cunosc principiile dupa care se guverneaza, cel putin teoretic, staff-ul oradean dar astazi, le statea in putere o prima mare performanta un pas peste pseudotarget-ul stabilit : " sezonul acesta locul 2 " . Politica pasilor marunti este " vrajeala " in Romania sau ALIBI. Credeti ca in sezonul viitor oradenii vor avea ca obiectiv : CUPA si CAMPIONATUL. Sigur nu ! Se vor gasi motive, pretexte legate de buget etc care sa refuze performanta.
      Aveti un " condei" elegant dar cred ca sunteti in sfera de influenta a conducerii clubului. Parerea mea...

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CSM CSU Oradea Florin4D:

      @un moldovean
      Din pacate, sau din fericire, pentru ca habar n-am ce ar presupune sa fii in sfera de influenta a conducerii unui club de baschet, nu sunt decat un umil dar foarte infocat suporter al echipei din Oradea, unde nu am ratat un meci de mai bine de 5 ani, nici un articol sau emisiune locala in care s-a discutat despre echipa si pot sa mai spun ca am mai avut sansa de a primi unele informatii de-a lungul timpului si de la anumite persoane apropiate atat de mine, cat si de fosti sau actuali jucatori de la CSM, insa fara nici cea mai mica legatura cu clubul.

      Nu stiu in alte parti, insa la Oradea chiar s-a aplicat politica step-by-step din toate punctele de vedere, inclusiv cresterea bugetului, pentru ca de aici se porneste totul, oricat am neglija acest aspect. Privind clasarea formatiei si progresul de la an la an in toate competitiile, nu e cazul sa vorbim, e matematica pura, la noi totul s-a realizat cu rabdare si cu tact, fara nici un alibi.

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Felicitari ,Energia
    pentru castigarea Cupei,ati demonstrat ca orice se poate.Si noi am demonstrat ca nu putem castiga de fiecare data in ultimile secunde.Din pacate pentru noi ne asteapta un meci greu cu Craiova, daCA jucam la fel de ''bine" cred ca ajungem pe locul 7.Pacat...de multe lucruri

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      corect
      Toate aceste luari de pozitii critice au ca scop doar atentionarea staff-ului oradean. O astfel de evolutie in confruntarea cu echipa oradeana nu poate avea decat un deznodamant ELIMINAREA in prima faza a play-off-ului

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      scuze
      confruntarea cu echipa craioveane, bineinteles

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    BV Rovinari
    Felicitari Energia Rovinari! Dovada ca si cei mici pot!

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu ryzzo :

    Felicitari !!!
    Bravo Energia si felicitari tuturor jucatorilor !!! Am trait cu sufletul la gura pana la ultima faza a meciului chiar daca am fost in fata televizorului ! Suntem cei mai tari !!!

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Rovinari
    Felicitari Rovinari pentru ca ati demonstrat ca dorinta de a invinge poate sa mute muntii. O echipa ,, mica" , rapida, avida de victorie, cu o galerie pe masura , a aratat ca atunci cand iti doresti ceva poti sa intorci rezultatul cand nimeni nu iti mai dadea vreo sansa. Sa marchezi doar 4 puncte in primul sfert si apoi sa castigi(fara ajutorul arbitrilor) e ceva magnific . Felicitari galeriilor care au dat dovada de fair play si inaintea meciului si in timpul partidei cat si celor doua maascote care au incantat copiii din sala.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      echipa mica
      Energia este o echipa mica doar prin prisma pozitiei in clasament. Altfel, cu jucatori ca Darby, Troupe, Jazvin, Milosevic, Watson sau Karpeletz nu cred ca sunt chiar asa mici si neajutorati. Poate ca suportul romanilor este subtire....

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Echipa mica
    Ma refeream la faptul ca sunt mici de inaltime in comparatie cu Oradea si Ploiesti- echipele cu care s-au confruntat in aceste 2 zile.Mici de inaltime dar foarte rapizi si care au precizie in aruncari.Dintre cele 4 echipe ei erau considerati victime sigure pana la inceperea competitiei. In rest cei amintiti de dvs merita tot respectul nostru pentru felul in care au jucat si s-au completat cand unuia nu ii iesea jocul, dar trebuie amintit si antrenorul Radu Stroescu pentru ca a stiut sa ii mobilizeze. Imi pare bine ca am vazut la lucru 3 antrenori romani si ar trebui felicitat in mod special Hristu Sapera care la un moment dat avea in teren o echipa formata doar din romani in timp ce Arnautovici ,,tinea cu dintii" de strainii lui si la 40 de puncte diferenta.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    FELICITARI
    BRAVO ENERGIA ! IMI PARE RAU PT LACRIMILE SUPORTERILOR ORADENI...DAR CRED CA VOR PLANGE SI DUPA MECIUL CU SCM CRAIOVA....

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Relaxat
    Nu-i chiar rău să urmăreşti o finală fără emoţii. Ceea ce mă nedumereşte este de ce a plecat Nini de la Rovinari, tocmai acum când acolo e cea mai bună echipă pe care o are clubul de când a promovat.Să ţii pe bancă jucători ca Vasile Ştefan şi Aktas, denotă o trupă solidă şi o bancă lungă. Vorbind de noutăţi, Watson e o revelaţie. M-am uitat şi la prestaţia lui Cristescu, antrenorul de conjunctură. Plin de nerv, dar nu copleşit de nervi, curajos, a ştiut exact când să rupă jocul şi a ştiut şi ce să le spună oamenilor în time out-uri.
    La orădeni n-ar fi prea multe de spus. Ce m-a întristat este halul în care a ajuns să joace Ţibârnă, probabil şi din vina lui, dar şi a altora.

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Rectificare
    Îmi cer scuze d-lui Stroescu, antrenorul de azi al Energiei pentru confuzia privind numele. Îi doresc pe această cale o carieră cât mai lungă şi de succes, astfel încât neaveniţi ca mine să-i reţină bine numele.

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    bucurie!
    a venit cupa, a venit cupa, a vnit cupa-n Tg.Jiu! Multumim Energia, multumim, baieti! I love this game!

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Odiseu :

    Felicitări Energia Felicitări Oradea.
    Felicitări Energiei,felicitări Oradei. A fost o finală spectaculoasă în care cîştigarea cupei- aşa cum s-a văzut-a fost decisă în ultimele secunde de joc.Energia are jucători puternici şi tehnici cu care pot învinge orice echipă din campionatul nostru.
    Mare parte(dacă nu totul) din succesul acestei echipe i se datorează şi fostului antrenor Forin Nini,pe care văd că oamenii au început deja să-l uite.Eu văd bine ce echipă a lăsat acest om în urma lui şi acest lucru îmi aminteşte automat de el şi de felul în care a trebuit să plece.Sunt ferm convins că va face treabă bună oriunde s-ar afla în continuare ca antrenor.Mult succes în continuare Energiei,şi succes deasemenea fostului antrenor al Energiei-domnului Florin Nini.



    cu 10 ani în urmă (13.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    Cred ca din sezonul viitor oradea va avea alt antrenor

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ardeleannn :

    ....
    Anul trecut doar locul 3, anul acesta la cum joaca echipa nu cred ca vor mai prinde locul 3;iar cupa au pierdut-o ieri....desi erau clar favoriti...

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Gyula :

    Fratilor !!!!
    Voi ce meci ati vazut , ca felicitati echipele pt.jocul prestat? Finala Cupei Romaniei ce am vazut eu era un meci de baschet care era plin de greseli ,de ratari ,din partea ambelori echipe si de ambii antrenori . Meciul ( scor 55-58 )nu a ajuns nici macar la un nivel de un meci feminin mediocru . Pt. mone ca oradean dezamagirea este si mai mare dar sincer de la acest lot nu te poti astepta mai mult . Nu meritam sa jucam nici finala daca vram sa fim obiectivi dar sa castigam cupa !!!!

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    • YMCA alin67:

      nivelul meciului
      Intradevar,nu putem spune ca a fost un meci grozav din punct de vedere al executiei,ci unul in care s-a pus accent pe aparari agresive,un meci in care multe aruncari au fost fortate si pe final de atac datorita acestor aparari bune (de exemplu,nu cred ca Markovic a avut vreo aruncare de trei "asezata",astfel ca nu e de mirare ca nu a reusit sa inscrie,iar singura de trei marcata de Oradea a fost un catch and shoot care i-a surprins putin pe ai nostri). Meciul a fost frumos datorita incrancenarii si dramatismului lui si tocmai de aceea a fost o adevarata finala,si bineinteles a fost mai frumos pentru noi fiindca AM CASTIGAT.Trebuie sa remarc un aspect pe care nu-l credeam posibil si anume ca Stroescu i-a surprins si surclasat atat pe Achim cat si pe Arnautovic.In final as vrea sa scriu pe scurt ceea ce consider eu ca au fost "cauzele" succesului Energiei:1. descatusarea baietilor dupa plecarea benefica si la timp a antrenorului Nini,un bun teoretician dar un slab practician si chiar mai slab pedagog;2.flerul lui Stroescu in a introduce sau nu anumiti jucatori in anumite momente si atitudinea lui pro-echipa;3.infatuarea celor doi antrenori invinsi si desconsiderarea adversarului, care au dus la "blocarea" lor in momentele cheie ale meciurilor,cand au fost incapabili sa "raspunda" tactic si au asteptat ca pozitiile din clasament ale echipelor conduse de ei sa determine castigatoarea. Le multumesc baietilor ca ne-au putut oferi aceste clipe minunate.

      cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    parere
    Meci frumos inseamna, pt unii si aparare agresiva, determinare, spirit de lupta, conceptie tactica. Poate asteptati un meci cu peste 200 puncte dar Oradea nu mai ofera de mult astfel de meciuri. Veti vedea un astfel de meci la ALL STAR GAME, o vrajeala cu peste 250 de puncte marcate. La astfel de meciuri eu nu ma uit, prefer unul ca cel din finala Cupei

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    • YMCA alin67:

      big like
      Subscriu.ASG-ul este o pierdere de vreme,iar daca FRB contribuie si cu bani este si o cheltuiala inutila in conditiile in care spre exemplu,castigatoarea cupei nu primeste nimic si cred ca nici campioana (rusinos!!). Singurul ASG care merita cat de cat sa aiba loc este cel original,din NBA,unde ai ocazia de a vedea intradevar cei mai spectaculosi jucatori ai lumii. Celelalte sunt replici ieftine si dezgustatoare (la fel ca toate importurile de la americani,de la sarbatori-valentine's day,haloween- pana la emisiunile TV si alte obiceiuri). Sa te uiti la TV e una dar sa mai dai/ceri si 100 sau 50 lei pentru mascarada asta este inutil/revoltator. Din punct de vedere al tarifului de intrare la F4 a fost super OK,dar chiar si asa spectatorii ploiesteni nu s-au inghesuit,din pacate (pentru ei).

      cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alaballa:

      All Star Game
      @alin67: Ideea ASG este de a promova baschetul, nu numai aici la noi ci chiar la origini asta a fost. Aduni toate vedetele din baschet si promovezi astfel sportul. Te referi la tariful de 100lei dar cand dai 20,-RON pe seara doar ca sa intri intr-o carciuma sau poate chiar mai mult daca e si un eveniment in carciuma respectiva. Toata lumea ar vrea sa vada jucatori buni, toata lumea vrea un campionat puternic, dar cand e vorba de a plati un bilet, nimeni nu se inghesuie. Cum crezi ca potti avea spectacol sportiv cand nu vrem sa platim? Sa traiasca sportul numai din sponsori, iar noi sa vedem pe gratis? Nicaieri nu este asa! Probabil ai sa spui ca jucatorii nu primesc nimic din acest ASG, nici nu cer nimic ei, ei vor doar sa joace, salariile le iau de la club, la fel este si in NBA. Pentru ei este o mandrie ca au fost selectati de NOI cei care urmarim baschetul. Este o mandrie ca si sportiv sa vezi ca lumea apreciaza ceea ce faci tu pe teren.
      Cam atat.....

      cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    de acord si nu prea
    Raspund punctual: 1.exista mijloace mult mai potrivite pentru a promova baschetul;2.un tarif de 10 maxim 15 lei era rezonabil si justificabil;3.sunt un adept al platirii biletului de intrare la orice meci oficial indiferent de cine sustine financiar echipa;4.daca ar fi cei mai spectaculosi jucatori ar fi ceva,dar regula asta cu cel putin unul din fiecare echipa e o mare tampenie;5.nu cred ca jucatorii se bucura ca merg la ASG;6.mandrie este atunci cand castigi cupa Romaniei si iti sar in brate suporterii,iti spun "thank you guys" iar ei,cei mai buni din echipa le raspund "THANK YOU GUYS" . Si nu doar atat....

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      ASG
      +1

      cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      bilete
      Si in opinia mea biletele de 100 RON sunt de rasul lumii, de 10x mai scump ca un meci de campionat. Am fost la ASG-ul din Sibiu si la Targu Mures, unde au fost bilete la preturi rezonabile, dar sa dau cu familia 300 RON la o mascarada este prea mult. Si mai sunt si combustibilii. Si pana la urma pentru ce? Un pseudo meci de baschet. Un concurs de 3 pct rezonabil. Ziceti ca jucatorii sunt alesi de NOI, dar eu nu cred aceasta. Lista finala este facuta pana la urma de FRB. Dovada ca unii jucatori vin mai degraba din obligatie este concursul de slam dunk. Unde trebuie sa te rogi de cei 3-4 jucatori pentru a participa.

      cu 10 ani în urmă (13.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe axy :

    CSM Oradea
    Felicit echipa Energia Rovinari pentru ambitia si determinarea de care au dat dovada in finala Cupei Romaniei!
    Nu pot spune insa aceleasi cuvinte frumoase si despre echipa mea de suflet CSM Oradea.
    Din pacate "vedetele" echipei ar trebui sa-si revina si sa joace baschet.Radovan Markovic a jucat foarte slab in finala Cupei Romaniei avind un procentaj negativ sub toate aspectele.De fapt in ultimul tmp intreaga echipa impreuna cu antrenorul Cristian Achim isi bat joc de suporterii care inca vin la meciurile echipei de baschet din Oradea.
    Din nou Cristian Achim a fost total neinspirat, nu a stiut sa gestioneze avantajul avut la inceputul meciului si nu a stiut cind sa intervina si sa faca schimbarile cistigatoare.
    Au cistigat foarte multe meciuri pe finalul acestora cu mult noroc.
    Chiar si in meciul cu BCM Pitesti am cistigat cu noroc nefiind in stare sa gestionam un avantaj de 10 puncte avut pe finalul meciului.
    Daca jucam la fel de superficial si in meciurile pe care le avem cu Craiova cu siguranta vom fi eliminati din Play Off.
    Locul 2 din clasament nu inseaman nimic daca nu suntem in stare sa cistigam in meciurile cu Craiova.
    Sper ca acesti jucatori sa-si revina sau daca nu sunt in stare sa faca perfomanta atunci mai bine sa ne lase impreuna cu antrenorul lor pe care galeria il apreciaza mult prea mult in mod nejustitifcat!

    cu 10 ani în urmă (13.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    -
    meci pregatit exceptional de Achim, din pacate pt oradeni au facut tot posibilul sa cistige dar din pacate pentru ei au pierdut din cauza d-lui Lungu . din pacate , oradenii au tot ce le trebuie: jucatori, antrenori, suporteri, doctori, dar n-au noroc. Sa fie dl Lungu de vina ? S-ar putea . Vom vedea in continuare. PS FELICITAR ROVINARI,JUCATORI EXCEPTIONALI, DACA AVEAU UN ANTRENOR DE CALITATWE SI UN ROMAN EXPERIMENTAT PUTEAU SA SE BATA LA TITLU

    cu 10 ani în urmă (14.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      mincare
      sa fi mincat ceva stricat oradenii? Ar fi culmea sa le fi bagat ceva in mincare dl Lungu!

      cu 10 ani în urmă (14.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Dar tu ce ai mancat stricat! deja ce faci tu se numeste poluare a spatiului virtual! M-am uitat peste posturile tale si in afara de asta nu prea ai spus mare lucru, ai promis cuiva dovezi si cand a insistat sa i le areti ai dat cu stangul in dreptul! Putina decenta sincer nu strica, vorbim aici de BASCHET si nu de Spitalul 9!

      cu 10 ani în urmă (14.04.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!