Stiri Cupa României Masculin

FINAL 4. Jucătorii cu experiență la acest nivel

Paul Olar

Paul Olar
10.04.2014

Puțin sub 24 de ore ne despart de Final Four-ul Cupei României, ediția 2014. Întrecerea va avea loc la Sala "Olimpia" din Ploiești, iar pentru trofeu se vor bate gazdele de la CSU, CSM Oradea, BCM U Pitești, respectiv Energia Rovinari.

Din prisma faptului că este un eveniment major al sportului cu mingea la coș din țara noastră, site-ul Total Baschet propune să trecem în revistă baschetbaliștii cu experiență la acest nivel.

CSU Ploiești

Vladimir Arnautovic dispune de cea mai titrată echipă. Levente Szijarto și Cătălin Burlacu au pus umărul din plin la cele șase Cupe ale României adjudecate de prahoveni, în perioada 2004-2009. Primul sportiv amintit a sosit acum 11 ani la Ploiești și a evoluat neîntrerupt în maieul alb-albastru, cu excepția stagiunii 2008-2009. În schimb, Burlacu a câştigat trei eventuri consecutive cu Asesoft, înainte să se transfere în Estonia. Revenit la Ploiesti, în vara lui 2008, pivotul şi-a mai trecut în palmares o Cupă a României (2009), participând și la Final Four-urile din 2010, 2011 respectiv 2013.

Pe lângă cei doi jucători amintiți, componenții ploieșteni cu experiența ultimului act din Cupă sunt Adrian Guțoaia, Vlad Negoițescu, Vlad Dumitrescu, Vladimir Tica și Alhaji Mohammed.

CSM Oradea

Așa cum a afirmat și Cristian Achim, bihorenii și-au "depășit performanța de anul trecut", calificându-se în careul de ași al Cupei. CSM a ajuns pentru prima dată la acest nivel în stagiunea 2011/2012, însă doar Bogdan Țibîrnă, Rareș Pașca și Horia Hora erau trecuți atunci pe foaia oficială. Will Franklin se regăsea în lotul bihorenilor, dar o accidentare l-a ținut departe pe american de teren. Actuala formație a "leilor" se mândrește însă cu un dublu câștigător al Cupei - Titus Nicoară - ambele succese cu Gaz Metan Mediaș (2011, 2013). Totodată, Dani Popescu a evoluat la BCM U Pitești în finala din 2012.

BCM U Pitești

Gruparea din "Trivale" încearcă să se impună din nou în Final Four, la fel ca în 2012. Totuși, Hristu Șapera a construit un nucleu nou, doar Alexandru Neguț și Lucian Chirof făcând parte din remarcabila formație argeșeană. Nu în ultimul rând, Iulian Orbeanu a îmbrăcat maieul Stelei Turabo la turneul din 2011, organizat la Târgu-Mureș.

Energia Rovinari

Gorjenii vor bifa a doua prezență din istorie la F4, iar Porter Troupe și Louis Darby duceau greul formației și în 2009. Barîș Aktaș era legitimat la CS Otopeni în sezonul 2009/2010, dar marea vedetă pentru olteni este Daniel Tudosă. Fundașul a pus mâna pe medalia de campion în 2010.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!