Stiri Cupa României Masculin

Final tensionat la Târgu Mureș, după un conflict între Szabolcs Santa și Raheem Johnson

Final tensionat la Târgu Mureș, după un conflict între Szabolcs Santa și Raheem Johnson

Duminică, 26 martie, CSM Târgu Mureș a primit vizita Lagunei Sharks, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După un joc echilibrat, gazdele au reușit să se impună cu scorul de 82 la 75 și au același bilanț ca CSM Galați și CSA Steaua București: 9-3.

Partida din Târgu Mureș nu a fost lipsită de incidente. Între Szabolcs Santa și Raheem Johnson, pivoții celor două tabere, a existat un clinch pe perioada întregului meci, iar primul incident a avut loc în sfertul al doilea, cu 3:40 rămase din prima repriză.

Atunci, în timpul unei recuperări ofensive a mureșenilor, a existat un contact fizic neregulamentar între Santa și Johnson, iar ambii au fost sancționați cu fault tehnic. Șicanările au continuat de-a lungul jocului, iar spiritele nu s-au calmat, duelul fiind extrem de fizic.

La ultima fază a confruntării, Johnson l-a împins pe Santa și apoi, cu 9 secunde înainte de final, amândoi s-au aruncat după o minge, dar pivotul mureșenilor l-a faultat dur pe pivotul bucureștenilor. Acesta a vrut să sară la bătaie, însă a fost oprit de coechipierii săi.

Szabolcs Santa a fost sancționat cu fault de joc, iar Raheem Johnson a fost sancționat cu fault descalificator. De asemenea, Szilveszter Botond, Răducu Blaga, Aleksandre Phevadze, Tiberiu Pușcașu, Trevor Blondin și Radu Paliciuc au fost și ei sancționați cu fault descalificator pentru că au părăsit zona băncii de rezerve.

Meciul s-a încheiat cu două libere ale lui Vasile Odagiu (a înscris doar una), urmate de două libere ale lui Szabolcs Santa (le-a transformat pe ambele). CSM Târgu Mureș s-a impus cu 82 la 75 și a obținut a cincea victorie la rând în campionat.

Din păcate, încă nu dispunem de imagini video de la acest meci, fiindcă Sony Music Entertainment a blocat video-ul, din cauza copyright-ului. Conform informațiilor noastre, acest lucru se întâmplă după fiecare partidă a mureșenilor, urmând ca meciul să reapară după câteva zile, fără secvențele audio pentru care Sony Music Entertainment are drepturi de copyright.

*foto: Jeff Warder

2 comentarii la aceasta stire:
  • gabriel.eftimie :

    video
    A aparut video-ul pe Youtube. Sunt foarte curios de reactia FRB-ului. Santa sare pe Johnson cand acesta era deja jos si reactia a fost urata. Daca ii prindea croseul cred ca il "adormea" pe Santa.
    Arbitrii au eliminat 7 jucatori in total. Probabil pt ca era ultima faza si nu mai conta.
    Oricum, urata faza! Singurul lucru bun a fost reactia antrenorilor celor 2 echipe care au incercat din rasputeri si au reusit sa-si calmeze proprii jucatori. Aici poate ar trebui sa se uite si sa invete ceva Silvasan si Cuic. La Oradea singurul care a procedat normal a fost Pintea.

    cu 1 an în urmă (31.03.2023) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Tyger :

    ...
    Acest...american aleator sa zic asa pentru ca sta departe de jucator de baschet profesionist trebuia eliminat deja din priza repriza cand a aplicat primul croseu la o faza in care a refuzat sa-i dea o mana lui Santa sa-l ridice stand peste el si ma rog Santa l-a tras un pic de picioare moment in care a conectat cu un croseu...decizia? Fault tehnic dublu. Ok, pe urma tot meciul clinchuri cu aproape toti jucatorii culminand cu faza de la final.

    Deci omul aplica 3 pumnuri inclusiv unui coechipier pentru ca se comporta ca o caprioara in luminile farurilor si intr-un final cumva este eliminat catre cei 3 depasiti care au urmarit toata faza din tribune de frica. Sper ca muresenii au depus o sesizare, clinchuri, impingeri una alta au fost si vor fi, face parte din joc dar cand dai 3 pumni intr-un meci meriti sa fii expediat acasa inainte de incheierea sezonului.

    Apropop nu stiu cine si cum investeste bani in proiectul Laguna Sharks dar mai bine va alocati banii catre cresterea jucatorilor romani decat sa dati salarii de mii de euro la niste impiedacti de baietasi din SUA care v-au adus 1!!!!! victorie si mai vin si mai au si tupeu sa se comporte in halul asta.

    cu 1 an în urmă (01.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!