Stiri Cupa României Masculin

Gaz Metan Mediaş trece de BCM U Piteşti şi se califică în Final 4

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
05.01.2013


87-68
(28-16; 19-17; 19-23; 21-12)

         

Statistică

Gaz Metan Mediaş a trecut de deţinătoarea trofeului, BCM U Piteşti, cu scorul de 87-68 în returul sferturilor de finală ale Cupei României, astfel echipa antrenată de Marcel Ţenter calificându-se în Final 4-ul competiţiei. În prima manşă, argeşenii au trecut de medieşeni la o diferenţă de 6 puncte. Scor pe sferturi: 28-16, 19-17, 19-23, 21-12.

Gaz Metan Mediaş a început partida cu Andrei Mandache, Ivan Lilov, Ivan Ivanovic, Kyle Shiloh şi Aleksander Mladenovic, în timp ce, primul cinci al argeşenilor a fost alcătuit din Damien Kinloch, Pankracije Barac, Slobodan Popovic, Donte Gennie şi Marcel Jones.

Partida desfăşurată la Sala Sporturilor din Mediaş debutează cu alley-oop-ul marcat de Marcel Jones, însă medieşenii răspund prin reuşita din afara semicercului de 6.75 a lui Ivan Lilov. Reuşitele lui Aleksander Mladenovic şi Ivan Ivanovic măresc diferenţa de pe tabela de marcaj, după trei minute scurse din partidă medieşenii conducând cu scorul de 8-2. Datorită aruncărilor de la distanţă a noului jucător al ardelenilor, Ivan Lilov, Gaz Metan Mediaş câştigă primul act cu scorul de 28-16. Sfertul secund continuă să fie la îndemâna gazdelor, trupa lui Marcel Ţenter terminând prima repriză cu un avantaj de 14 puncte, scor 47-33.

Sfertul al treilea începe cu un parţial 11-3 al celor de la BCM U Piteşti, echipa antrenată de Tudor Costescu reducând diferenţa la 6 lungimi, scor 50-44. Reuşitele lui Ivan Ivanovic menţin Mediaşul la conducerea jocului, după cinci minute scurse din sfertul al treilea scorul fiind 58-49. Actul al treilea este câştigat de BCM U Piteşti cu scorul de 23-19, înaintea sfertului decisiv tabela arătând 66-56 în favoarea gazdelor. Datorită unei evoluţii colective a Mediaşului reuşite în ultimul sfert, ardelenii câştiga partida cu scorul de 87-68 şi se califică în Final 4-ul Cupei României.

Titus Nicoară a fost cel mai eficient jucător al gazdelor, extrema de forţă totalizănd 16 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive pentru un indice de 22 în dreptul eficienţei. Noul jucător al ardelenilor, Ivan Lilov a terminat partida cu 20 de puncte şi o recuperare, iar Ivan Ivanovic a adăugat 13 puncte, 4 recuperări şi 5 pase decisive în dreptul echipei sale.

De partea cealaltă, de la BCM U Piteşti s-au remarcat Marcel Jones cu 17 puncte şi 10 recuperări, americanul reuşind astfel un double-double, Damien Kinloch cu 15 puncte şi 8 recuperări, respectiv Pankracije Barac cu 12 puncte şi 3 recuperări.

Din punct de vedere statistic, Gaz Metan Mediaş a terminat partida cu un procentaj de 52% la aruncările de 2 puncte, la fel ca BCM U Piteşti. La aruncările de la distanţă, ardelenii au stat mai bine, având procentaj de 42%, faţă de 25% al argeşenilor. La capitolul recuperări, BCM U Piteşti a fost superioară Mediaşului, având 39 de mingi recuperate faţa de cele 29 ale medieşenilor.

În urma acestui rezultat, Gaz Metan Mediaş se califică în Final 4-ul Cupei României, eliminând deţinătoarea trofeului.

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Marinescu Irinel :

    rusine
    Rusine arbitrilor! cand Pitestiul s-a apropiat la 8 pucte in loc de fault sub cos au dat antisportiv la Costescu!
    Oare cand vom avea arbitrii impartiali care sa nu mai decida invigatoarea meciurilor?

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    arbitraj
    bun venit in clubul fanarbitrilor

    cu 11 ani în urmă (06.01.2013) Raspunde
  • Maria :

    CR
    Daca si la victoriile la 21 de puncte mai putem da vina pe arbitri, ce sa mai spun ?Rusine arbitrilor cand nu dau tehnic lui Iacobescu, omul de care nu se leaga nimeni, niciodata. Acolo RUSINE ARBITRILOR, nu pentru un fault de joc.

    cu 11 ani în urmă (07.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!