Stiri Cupa României Masculin

Gaz Metan și Energia Rovinari încheie turul primei faze a Cupei României

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
22.09.2013

Gaz Metan Mediaș și Energia Rovinari Tg. Jiu se întâlnesc luni, începând cu ora 17:45, în meciul tur al seriei din prima fază a Cupei României. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport.

Confruntarea va pune față în față două echipe cu efective mult schimbate față de sezonul precedent.

Gazdele, deținătorii trofeului, se află în fața unui sezon în care vor încerca încă o dată îndeplinirea ”visului interzis” în ultimii ani: finala LNBM. Doar 3 baschetbaliști pe care Marcel Țenter s-a bazat în sezonul trecut au rămas în lotul ardelenilor: Kyle Shiloh, Andrei Mandache și Tudor Dumitrescu. Lângă acești au fost aduși 2 români, Horia Cristiean și Liviu Dumitru, și 5 străini, Willie Kemp, Slavisa Bogavac, Giorgios Tsiaras, Jake Koch și Radomir Marojevic. Alături de aceștia va evolua și Vladislav Solopa, un baschetbalist cu o situație specială, triplă cetățenie, despre care puteți citi aici. Trupa de la malul Târnavei Mari a avut un parcurs foarte bun în perioada de pregătire, obținând 7 victorii în 8 meciuri.

De cealaltă parte, Energia, cu un antrenor la prima experiență în baschetul masculin la seniori, pare să fie un candidat redutabil la Play-off, fază ratată sezonul trecut. Tehnicianul Florin Nini a format la Tg. Jiu un lot aproape complet nou. La olteni au ajuns românii Cătălin Vlaicu, Baris Aktas și Tal Karpels, respectiv străinii Kostas Kakaroudis, Dalibor Djapa, Giordan Watson, Porter Troupe și Will Reinke. În presezon, Energia a câștigat 4 jocuri și a pierdut 3, cu mențiunea că o victorie s-a consemnat în fața unei echipe de Liga I.

Din confruntările directe, Gaz Metan a cedat doar 3, toate pe terenul Energiei. Așadar, gorjenii sunt în căutarea primei victorii în Sala Sporturilor din Mediaș. Ambele întâlniri din sezonul trecut au fost adjudecate de medieșeni, 73-59 în tur și 75-71 în retur. 

Partida v-a fi arbitrată de o brigadă formată din Doru Vinași, Dragoș Nicolae și Adrian Habor. Observator din partea federației va fi Ion Olaru. Meciul va fi transmis de Digi Sport. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!