Stiri Cupa României Masculin

George Trif: „E important să câștigăm cât mai multe meciuri”

George Trif: „E important să câștigăm cât mai multe meciuri”

CSM Târgu Mureș a trecut pe teren propriu de CSM Focșani cu 97 la 75 în etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, obținând a patra victorie consecutivă în grupa 11-18.

Antrenorul celor de la CSM Târgu Mureș a vorbit pentru site-ul echipei după victoria contra lui CSM Focșani, declarând următoarele pentru început:

„Echipa este în formă bună, mă bucur pentru asta. Băieții sunt receptivi la antrenamente și totul merge din ce în ce mai bine. Sper să păstrez în continuare această formă sportivă a jucătorilor. Trebuie să rămânem concentrați, pentru că vine o perioadă importantă. Vor fi meciurile din playout care sunt decisive. E important să câștigăm cât mai multe meciuri și să terminăm pe un loc cât mai bun.”

George Trif a spus că, dacă ar putea alege, ar juca toate meciurile în fața propriilor fani:

„Dacă ar fi după mine, aș juca toate meciurile pe teren propriu. E deosebit să joci în fața acestui public minunat. Pentru asta ne antrenăm și este o onoare să antrenez aici și să mă bucur, împreună cu orașul, de această echipă frumoasă. Există presiune la fiecare meci. Știam că Focșaniul este o echipă incomodă, ca dovadă am pierdut acolo în tur. Puteau să întoarcă rezultatul în orice moment, dar important e că am rămas concentrați până la sfârșit și am reușit să câștigăm.”

Întrebat despre variațiile defensive, antrenorul mureșenilor a spus:

„Am încercat să le punem probleme, să schimbăm apărarea cât mai mult din om la om în zonă în funcție de ce oameni aveau ei pe teren și în funcție de cum se mișcau. Pe parcursul meciului am schimbat de câteva ori apărarea, dar ambele au funcționat.”

„Toată lumea care a fost alături de noi merită această serie bună în care ne aflăm”

Szabolcs Santa a vorbit și el pentru sursa menționată, pentru început adăugând următoarele:

„Am muncit mult pentru această victorie. De multe ori, la cald, uit să menționez asta după meciuri, dar îmi scot pălăria în fața suporterilor. Pentru mine ei sunt cei mai buni din țară și ne împing de la spate tot timpul. Suntem în formă și contează mult acest aspect. Ne luptăm în continuare pentru una dintre primele două poziții din grupă și ne dorim să câștigăm fiecare meci rămas de disputat. Încet-încet obținem victoriile obligatorii, chiar și unele surprinzătoare. Toată lumea care a fost alături de noi merită această serie bună în care ne aflăm.”

Căpitanul echipei a atras atenția și asupra următorului adversar:

„Urmează meciul cu Laguna, în care victoria este obligatorie. Nu va fi ușor, au cinci străini. Niciun meci nu este câștigat dinainte. La fel trebuie să luptăm cum am făcut-o în ultimele partide și atunci cred că nu se pune problema învingătoarei.”

Întrebat la final despre cine a avut un rol mai important în oprirea revenirilor formației din Focșani, Santa a punctat:

„Nu vreau să dau nume, dar de asta este baschetul un sport spectaculos. Ar fi plictisitor să te desprinzi din prima la 20 de puncte și să-ți menții avansul pe tot parcursul jocului. E un sport al run-urilor. Trebuie să avem grijă pe viitor, să fie cât mai puține run-uri pentru adversari. E cert că nu începem meciurile în cea mai bună manieră, dar încet intrăm în ritm, ne apărăm bine și atacul ajunge la nivelul așteptat apoi.”

„Suntem conștienți că adversarilor nu le este ușor să joace aici”

Goran Martinic a vorbit la rândul lui după meci, având următoarele impresii:

„Mă bucur că am obținut o nouă victorie. Este un succes foarte important pentru noi. Sper că o să continuăm în acest ritm și terminăm pe cea mai bună poziție posibilă în clasament. Vreau să le mulțumesc fanilor, au fost incredibili în ultimele 4-5 meciuri de acasă. Suntem conștienți că adversarilor nu le este ușor să joace aici, dar în același timp reprezintă uneori o presiune și pentru noi să jucăm în fața celor mai buni fani din România.

Nu știu ce s-a schimbat, dar consider că prestațiile noastre bune din ultima perioadă arată faptul că ne dorim să luptăm. Dăm 100% de fiecare dată, pentru că vrem cumva să îi răsplătim pe fani pentru sprijinul lor.”

În fine, Vladislav Șolopa a încheiat seria declarațiilor de pe site-ul echipei mureșene:

„Secretul constă în faptul că nu renunțăm niciodată. Avem încă un meci acasă și simt că nu putem să pierdem aici cu așa public și într-o asemenea atmosferă. Au fost anumite stări (n.r. pentru care a avut evoluții mai puțin reușite în ultimele două etape), am fost și răcit, dar acum mă simt mult mai bine și mulțumesc antrenorilor că tot timpul îmi dau șansa să joc. Mă simt foarte bine cu această echipă. Chiar dacă am avut două meciuri proaste, știam că o să urmeze altul bun.”

Mureșul a ajuns la 8-3 bilanț în grupa 11-18 și următorul meci îl va avea tot acasă, contra Lagunei București.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii