Stiri Cupa României Masculin

Georges Darwiche a revenit în România, după cinci ani petrecuți în Statele Unite

Georges Darwiche a revenit în România, după cinci ani petrecuți în Statele Unite

La finalul lunii mai, CSM Corona Brașov a câștigat turneul de promovare în Liga Națională de Baschet Masculin, reușind să le învingă pe CS Politehnica Iași, Agronomia București și CS Vâlcea 1924 și astfel a promovat în primul eșalon al baschetului românesc.

Astăzi, 9 iunie, brașovenii au anunțat primul transfer pentru stagiunea 2023-2024. Este vorba de Georges Darwiche, baschetbalist care revine în România, după cinci ani în care a jucat în NCAA și NAIA.

Născut în 9 septembrie 1998, acesta a debutat în LNBM în stagiunea 2014-2015 și a jucat până în 2018 pentru Steaua CSM Eximbank București. În acea perioadă, Darwiche a cucerit două medalii de argint.

Apoi, jucătorul bucureștean a trecut Oceanul și a ajuns la Siena Saints, în NCAA. În 2020, Darwiche s-a transferat la Minnesota Crookston, iar în ultimii doi ani a evoluat pentru Our Lady of the Lake. În sezonul 2022-2023, acesta avut medii de 2.7 puncte, 2.7 pase decisive și 1.6 recuperări.

„Sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea de a semna un contract în liga în care m-am format ca jucător. În același timp, am șansa de a mă reuni cu un staff tehnic, în frunte cu coach Bâscoveanu, cu care am crescut de la nivel de juniori până am făcut pasul spre Statele Unite. Sunt extrem de fericit să îmi continui cariera în Brașov, un oraș care merită o echipă de baschet dedicată, cu aspirații și țeluri în Liga Națională. Hai Corona”, a declarat Georges Darwiche, conform paginii de Instagram a clubului brașovean.

De asemenea, aceștia au anunțat că Darwiche a fost convocat la naționala de seniori a României pentru ultima fază a precalificărilor EuroBasket 2025.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    Georges!!!
    Bine ai revenit.Familia ta de la Baia Mare.👍

    cu 10 luni în urmă (11.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!