Stiri Cupa României Masculin

Interviu Ghiță Balmuș - Concursul Survivor România m-a schimbat în bine

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
20.05.2020

Interviu Ghiță Balmuș -  Concursul Survivor România m-a schimbat în bine

Ghiţă Balmuş a participat în ultimele luni la emisiunea-concurs Survivor România unde a fost eliminat foarte aproape de accederea în finală. Fundaşul originar din Arad a evoluat de-a lungul carierei la WOP Arad, Timba Timişoara, BCM Timişoara, BCMU Argeş Piteşti, Steaua Bucureşti, Concordia Chiajna şi Agronomia Bucureşti.

Cum a fost experiența dintr-un reality show? În ce mod e diferită față de un meci sau o competiție de baschet?

Nu pot compara sentimentul din acest reality cu meciurile de baschet, însă pot spune că e o experiența nouă şi foarte intensă pentru mine și mă bucură că am făcut parte din această competiţie. Concursul "Survivor România" m-a schimbat în bine și mi-am confirmat în tot acest timp cât am fost în competiţie multe lucruri de care până acuma mă îndoiam, atunci când venea vorba de mine.

Adi Tudor a participat înaintea ta la emisiune în perioada când se chema Exatlon. I-ai cerut sfaturi înainte de plecarea la emisiune?

Atunci când am văzut că Adi Tudor face parte din echipa faimoșilor la Exatlon, l-am urmărit cu drag și chiar îmi doream să particip și eu la o astfel de emisiune. E adevărat, am primit multe încurajări și îndrumări din partea lui înainte de participarea mea la "Survivor România".

Cât de mult te-a ajutat pregătirea fizică din baschet să faci față probelor din Survivor?

În acele condiții cu toții eram din ce în ce mai slăbiți, însă pe parcursul concursului m-a ajutat foarte mult condiția fizică și rezistența musculară și cred că asta s-a văzut și la TV.

Ghita Balmus Survivor Romania Agronomia Bucuresti

Cum a fost cu accesul la informații? Erai la curent cu ce se întâmplă în țară?

Nu am avut acces la informații, nu am avut cum să ţinem legătura cu nimeni de acasă, regulamentul concursului interzice aşa ceva. Concurenţii "Survivor România" sunt complet izolaţi acolo, fără acces la tehnologie. Doar la jocurile de comunicare ne puteam câştiga dreptul de a avea acces la informaţii legate de familie, prieteni.

Ce a însemnat pentru voi pandemia de Coronavirus acolo?

Pandemia pentru noi a însemnat izolare şi mai multă, dar oricum eram obişnuiţi cu această situaţie de recluziune. Totul era extrem de strict în concurs, iar preocupările noastre erau legate de competiţie, de ce câştigam, de discuţiile care se iscau între noi. Noi eram izolaţi deja, în „bula” noastră, pe insula noastră şi timpul îl resimtem altfel. Am primit informații legat de măsurile de protecție, în acest context al pandemiei, iar echipa de producţie a luat cele mai bune măsuri pentru ca noi să fim în siguranța.

Te așteaptă o perioadă de carantină la întoarcerea acasă?

La întoarcerea acasă voi urma și eu procedurile de carantină după care sper ca lucrurile să revină la normal deoarece îmi este dor de libertate, prieteni, familie, baschet și călătorit.

 Îți e dor de baschet? Îți dorești să te întorci în Liga Națională?

Îmi este foarte dor de orice fel de activitate avută înainte de a pleca la Survivor, dar clar de baschet îmi este foarte dor chiar dacă multe jocuri de la Survivor implicau aruncări la coșul de baschet. Nu cred că mă voi reîntoarce în Liga Naționala ca jucător, însă cu siguranța voi rămâne angrenat în cadrul echipei de baschet Agronomia, din postura de antrenor.

În ultimii ani ai fost implicat în proiectul Agronomia, proiect în care sunt și foarte mulți jucători tineri. Care e rolul tău în acest proiect și cum vezi viitorul baschetului românesc?

Mă bucur enorm să fac parte din echipa celor de la Agronomia, mai ales că suntem un club mic care își dorește performață și susţinere consistentă din partea unor sponsori. Rolul meu și al nostru, al celor din echipa Agronomia, este de a creşte jucători și a le oferi o șansa de a ajunge la un nivel cât mai înalt. Îmi doresc să fiu un exemplu pentru toți cei implicați în acest proiect și pentru mulți alți copii ce practică sportul de performanța.

Sursa foto: Survivor Kanal D

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii