Stiri Cupa României Masculin

Giordan Watson s-a transferat la U BT Cluj-Napoca

Giordan Watson s-a transferat la U BT Cluj-Napoca

Giordan Watson a lăsat-o pe CSM CSU Oradea după 3 sezoane pentru a semna cu U BT Cluj-Napoca. Fundașul american cu cetățenie română revine pe Someș, acolo unde a mai evoluat în stagiunea 2017/2018.

U BT Cluj-Napoca a postat un quiz pentru fani, în care îi întreabă despre noul jucător, iar acesta este fără doar și poate Giordan Watson.

Născut pe 24 octombrie 1985 în Detroit, Giordan Watson măsoară 1.80 metri și este un jucător de poziția 1. El deține și cetățenie română dar U BT Cluj-Napoca va putea folosi un singur jucător naturalizat la meciurile din LNBM, Patrick Richard aflându-se în aceeași situație.

În sezonul recent încheiat, Watson a jucat 36 de partide pentru Oradea și a avut medii statistice de 9.4 puncte, 4.0 pase decisive și 2.0 recuperări în aproape 23 de minute petrecute pe parchet.

Giordan Watson a venit în România în stagiunea 2013/2014 la Energia Târgu Jiu, echipă cu care a cucerit o Cupă a României și o medalie de bronz în FIBA EuroChallenge. El va depăși borna celor 200 de partide în Liga Națională de Baschet Masculin. Watson s-a aflat în ultimele 4 sezoane în țara noastră, primul la U BT și în precedentele 3 la CSM CSU Oradea.

În cariera sa, Watson a mai jucat la Eisbaren Bremerhave și Giants Nordlingen (Germania), Njardvik și Grindavik (Islanda), Kauhajoki (Finlanda), Usak Sportif (Turcia) și Le Mans (Franța).

foto: sportpictures.eu

30 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Un jucător
    Aflat intr un mic regres. Vârstă își spune cuvântul. Daca nu va fi principalul pg pentru Cluj, va fi un câștig.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Excelent
    Il aducem si pe Dykes si gata echipa....Serios... Eu unul nu imi explic de ce Watson? Are 36 de ani, e intr-o forma destul de slaba, Why him?? Nu erau altii? E vorba de buget? Il preferam pe Marquis... M-am uitat in globul de cristal si pe langa numerele la lotto 6 din 49, am mai vazut un sezon ratat complet de U. A plecat Vida, Dusko...pana acuma nu pot spune ca merge cum speram :))

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    Copy - Paste
    Nu credeam ca o sa ajunga Clujul sa aduca jucatori care nu mai sunt de trebuinta Oradiei. Watson este pe final de cariera si nu cred ca mai are multe de spun in baschet, a avut o cariera frumoasa. Sa conteze atat de mult insa faptul ca are cetatenia romana?

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca Jojo:

      Stiu
      Astea sunt blestemele lui Malone Karl...

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      Mercenar
      Nu cred ca e vb de blesteme😂. Speram la Vargas sincer... Marquis e clar peste, desi e slabut...Ideea e ca dupa declaratiile facute de Watson, despre cum s-a produs despartirea dintre el si U, stirea ca se intoarce nu denota decat ca nici el nici clubul nu au coloana vertebrala si caracter....de cuvant nu mai vb.

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • pipzn:

      @ greenmachine
      Revenirea lui Watson dupa modul in care a plecat cred ca demonstreaza mai degraba altceva: piata interna de jucatori este foarte slaba/limitata. Si tocmai de aceea la plecare ar fi bine ca fiecare dintre parti sa lase loc nu o portita si o poarta de reintoarcere pentru reluarea unei colaborari. Aviz si altora.

      Altfel, sportul e o afacere. Deci va trebui si noi, ca suporteri, sa apreciem in primul rand profesionalimul celor implicati daca vrem performanta.
      Si da, va fi interesant de urmarit de la fata locului interactiunea Silvasan-Watson.

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Dar
    Asta nu plecase ca nu se înțelege cu Silvășan/U? Plus ca mie nu mi-a plăcut de el nici la Oradea nici la U. Acum ori vine sa ia bani și sa fie rezerva ori nu mai înțeleg politica clubului.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    ciorba reincalzita
    Cel putin la prima vedere pare o mutare buna ... pentru Oradea. In finala a fost una din verigile slabe (si una pe care ei se baazu inainte). Acum daca va fi adus ca rezerva, e alta discutie - desi mi-e greu sa cred asta

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    ....
    Era un plus pentru noi daca ramanea la Oradea.... asa.....

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Gândind la rece...
    ...și mentionând că NU îmi place Watson, nu mi-a plăcut nici când a jucat la noi și cu atât mai mult când a fost la Oradea... nu mi-a plăcut nici sezonul ăsta și cred că a dezavantajat Oradea în aproape toate meciurile cu noi care contau (mai puțin cel din cupă, când ne-a lovit)...

    ...venirea lui Watson e un mare câștig pentru noi. Sunt covins că vine ca rezervă la PG, nu mai are cum să aibă pretenția la titular și nici nu mai poate (și știe și el asta). Dar ca rezervă la PG e excelent.

    În primul rând noi nu am mai avut rezervă la PG de pe când mai juca Muri... și ajunge să zic Muri rezervă ca să înțelegem ce rezervă aveam...

    În al doilea rând, e român. Ajută mult și în campionat și mai ales în cupă. Noi pentru pozițiile mari nu (mai) avem ce aduce din România (ori au contract ori nu ne ajută) așadar clar aducem străini. Rămânea nevoie pentru PG... iar dintre toți PG el e varianta de departe cea mai ok (gândind la rece) ca și combinație de experiență + skill.

    Am spus mai devreme. Are experiență. Va conta, mai ales în meciurile din Europa.

    Nu-mi place Watson. Deloc. Dar nu trebuie să-mi placă, până la urmă, ajunge să-și facă treaba și suntem ok. E bine că există destui alții care-mi sunt simpatici. Așadar, concluzia mea - foarte bun transfer pentru noi!

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Watson
    Chiar dacă la prima vedere m-a mirat foarte tare vestea, cred ca e un transfer bun din mai multe motive
    1. Cred ca pretentiile lui financiare s-au mai redus
    2. As zice 95% ca vom mai aduce un PG mai ales ca jucam și in cupele europene, și ne va trebui un lot mai larg
    3. In ultimii ani nu am avut nici un backup pentru conducatorul de joc și am apelat la variante carpite cu Richard, Kuti..........
    4.in campionat poate juca pe post de roman, ceea ce e de mare ajutor mai ales în cupa Romaniei
    5. Fizic mi se pare ca sta bine și cred ca dacă va fi bine integrat mai poate sa prinda cate un meci bun.
    Eu sunt multumit

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • Ricardo :

    Si sansele au plecat...
    Singurul lucru rau din seara asta este ca am aflat de la conducerea UBT ca nu avem nicio sansa la grupele BCL! In rest pace si dulceata!

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Silvă, să te ferești de Coach Ach chiar și atunci când îți face transferuri...
    Pe ultimul bilețel lăsat de Coach Mitrovic înainte să plece de la Oradea, a scris doar atât: "Dă-l pe Gicu la Silvă și apoi trimite-mi și mie o medalie de la al patrulea Titlu..." Asta ca să vedeți că Marea Neagră e la fel de bun prieten cu poporul român ca și Serbia, iar U a uitat de o vreme cum arată un cantonament la Saturn și asta o costă scump acuma...

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • 49723699 :

    Mah
    Ce comentarii. watson abia astepta o oferta de la U. in primul rand pentru nevasta-sa sau ce-o fi, ca e din cluj aia

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    Plot Twist
    Watson nu poate juca ca jucător român. E voie doar unul pe foaie.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Relatie restaurata
    Ma bucur mult ca au reparat relatia rupta in trecut. Arata caracter de ambele parti. Cred ca au fost scuze de ambele parti. Si eu cred ca vine ca backup a lui Wright. Un super super transfer. Chiar la varsta care o are. 15 minute bune / meci mai are in el.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Un transfer
    care arata radiografia momentului pentru baschetul romanesc: un jucator de 36 de ani este (inca) mai bun fata de alti (ca sa nu spun majoritate) jucatori romani nativi mai tineri.
    Si, cum s-a definitivat astfel lotul de jucatori romani (peste 23 ani) astept cu interes marile transferuri la capitolul straini.

    Nu mi-a placut de Watson pentru ca tine prea mult mingea, tot timpul.

    Altfel, s-a spus de catre cei care au comentat deja cam ce as fi vrut sa spun si eu legat de acest transfer.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Așa intri, așa ieși...
    Un amănunt important, care ne dă de gândit în privința acestui transfer în ambele sensuri: U-Oradea și înapoi Oradea-U, este înălțimea declarată a jucătorului. Când a plecat de la U avea 1.85 când vine înapoi are 1.80, iar pe site la noi se vorbește că pleacă de fapt cu 1.78. Asta nu zice aici nimeni că omul s-a tocit rău și că de aia îl vrea Silvă, că acuma intră perfect în planul lui de joc.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Watson vs Mitrovic
    Și uite așa plecarea lui Watson de la Oradea strânge mai multe comentarii decât cea a lui Mitrovic. Întreb și eu, oare care îi cu impact mai mare în balanța U - CSM? Hmm!

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @CS..normal
      ca in balanta UBT-CSM, Milan a avut un impact mult mai mare, doar ca majoritatea comentariilor la articol apartin sustinatorilor UBT, ca pe voi va intereseaza acum mai mult Watson. oricum in general voi comentati mult mai mult decat noi, ceea nu e rau pana la urma, dimpotriva...

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Văd că nimeni
    nu-și pune întrebarea : Dacă se schimbă regulamentul ? ( cu 2 naturalizați).Mamă ce injurături pe sponsorul BT ! Parcă urmează ceva alegeri la FRB ?
    Numai profetul gyke ne poate lămurii :))

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Eu nu inteleg despre ce regula vorbiti...
      Ca sa fiu sigur am mai citit odata regulamentul LNBM pe sezonul trecut (publicat pe site-ul federatiei); nu exista nici cea mai mica referire la "jucatorul naturalizat", deci jucatorul naturalizat este jucator roman, asadar clujul poate juca cu 6 straini, plus gicu si petrica, in campionat.
      Doar in cupele europene nu poate pune mai mult de 7, deoarece acolo e regula "pasaportului de teren".

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @gyke
      foarte corect..asa a jucat si CSM cu Kris si Gicu acum 2 ani si nu cred ca s-a schimbat nimic intre timp.

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • Ricardo:

      BURGOS
      Echipa din Spania in semifinala si finala BCL a aliniat 8 sportivi straini, nenascuti in Spania... Probabil s-a schimbat si acolo regulamentul, fiindca in Euroliga aveai oricum dreptul la straini nelimitati!

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss :

    Transfer
    1. Sa te lauzi ca ai cea mai mare si cea mai de succes Academie de juniori din România și sa transferi jucători naturalizati de 36 de ani, asta inseamna sa ai încredere în proiectul tău!
    2. Sa fi refuzat pe banda rulanta de toți jucătorii romani U23 valoroși, asta înseamnă sa ai o reputație bună ca și "staff"! Sau disperare, dupa cum vreți.
    Este trist, foarte trist sa vezi, pe mana cui a ajuns baschetul clujean...Totul e poleiala, fațada și business. Nimic veritabil pentru Cluj. Totul, pentru orgoliul și buzunarele a 3 persoane.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    transfer
    Hai sa va zic si eu de ce nu-mi place transferul asta...
    In primul rand, mi se pare ridicol ca jumatate din banii economisti din renuntarea la Vujosevici sa mearga intr-un jucator care nu are cum sa faca fata mai mult de 5-8 minute in meciurile importante.
    Apoi e vorba de semnalul care il dai, adica deplina contradictie cu ceea ce sutii ca vrei sa faci cu academia.
    Sa nu uitam de asemena vehementa cu care Clujul a criticat Oradea cand a folosit si ea 2 naturalizati... hipocrisy much?
    Nici ca stil de joc nu vad sa se potriveasca prea mult Watson la ceea ce a jucat Clujul sezonul trecut.
    Sincer mie mi se pare un transfer de genul "hai sa-l luam noi, sa nu-l ia altii"..., care cred ca la final va face mai mult rau decat bine, dar asta e treaba lui Cuic si Silvasan...

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • pipzn:

      @gyke
      Eu vad lucrurile altfel prin aducerea lui Watson:
      -nu are nicio legatura cu Academia. Ar fi avut (sau ar avea) daca pentru jucatorul U23, in loc sa fie promovati jucatori din pepiniera proprie (sau adusi de cel putin un an aici, cum a fost Somacescu) s-ar fi adus altul, din "afara", doar ca exemplu aleator si ipotetic, Badiu.
      -faptul ca se prefera ca jucator roman peste 23 ani un jucator de 36 arata in primul rand nivelul... celorlalti jucatori romani si, eventual (dar aici sigur aveti mai multe informatii decat suporterii de rand) cat de scumpi au devenit fata de valoarea lor reala ca jucatori (in "traducere" poate se considera ca nu isi merita banii).

      Poate nu sunt eu prea informat dar vehementa adevarata (din partea tuturor adversarilor, cluburi si suporteri deopotriva) am vazut doar dupa naturalizarea lui Watson de catre "U". Despre ce vorbiti dvs. cred ca are mai mult legatura cu modul si momentul in care s-a facut (pe fondul neclaritatilor din regulament sau din Federatie)

      -in ceea ce priveste stilul de joc. Eu am scris pe aici, chiar si dupa ce l-am vazut jucand la Oradea: un jucator care stie dar tine mult prea mult de minge. Asta duce la orice numai la joc colectiv nu. Daca imi aduc aminte de sezoane intregi de joc static a lui "U" nu mai sunt convins ca nu se va potrivi stilului de joc a d-nului Silvasan.

      Sper sa fie adus un PG strain desi, daca ma uit pe comunicatul de pe site-ul U-BT (citez: "U-Banca Transilvania a rezolvat problema conducătorului de joc pentru sezonul viitor") exprimarea poate fi interpretata ca Watson va fi titularul pe acest post.

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      cred ca totusi va beneficia de minute bune..
      "Aveam nevoie de ceva nou, dar și de ceva cu care sunt familiarizat. Știu că avem șansa de a concura la un nivel înalt, așa că a fost un motiv bun pentru a mă întoarce." spune Watson

      cu 2 ani în urmă (07.07.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Money for nothing
    Din stenograma ședinței secrete a Staff-ului U cu principalul sponsor am reținut esențialul: Sponsor: "Anul ăsta vrem să ne adresăm unei categorii largi de clienți, vrem expunere populară, vrem o medalie europeană cum a luat Oradea". Staff:"Avem omul potrivit, îl luăm pe Gicu. El știe unde ține FIBA medaliile, el are deja două de bronz în competiția pentru săraci! Și dacă nu luăm iară nimic, a zis că oricum ne-o dă pe prima, aia câștigată cu Tîrgu Jiu că ăia și-au scos demult baschetu din cap..."

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    U-Banca Transilvania a rezolvat problema conducătorului de joc pentru sezonul viitor. 
    Din comunicatul clubului. Să înțelegem că, in cel mai bun caz, rămâne și Wright, pentru că nu mai aducem un alt pg. Deci, repet, în cel mai bun caz, vom avea 2 pg extraordinari de aplecați spre jocul combinativ, de echipă. Aștept cu strângere de inimă cu ce ne mai surprinde staff-ul în această perioadă de transferuri.

    cu 2 ani în urmă (07.07.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!