Stiri Cupa României Masculin

Gregory Vargas este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

Gregory Vargas este noul jucător al lui U-BT Cluj-Napoca

În cursul acestei dimineți, U-BT Cluj-Napoca l-a anunțat pe cel de-al 5-lea jucător străin din lotul pentru sezonul 2020-2021. Este vorba de Gregory Vargas, un baschetbalist cu o vastă experiență, atât în America de Sud, cât și în Europa.

Vargas are 34 de ani și și-a început cariera în 2004, la Patriotas de Guarico. Între timp, fundașul de 1m80 a mai trecut pe la Pescadores de Cumana, Panteras de Miranda, Pescadores de Sucre, Marinos de Anzoategui, Centauros de Cojedes, Petroleros de Falcon, Angeles de Puebla, Piratas Bogota, Lanceros de Cojodes, Tiburones de Vargas, Reales de la Vega, Halcones Rojos Veracruz, Halcones UV Xalapa, Caquetios de Falcon, Brujos de Guayama, Maratonistas de Coamo, Protectores de Miranda, Maccabi Haifa, SLUC Nancy, Baloncesto Fuenlabrada și Guaros de Lara.

De asemenea, Gregory Vargas a făcut parte din naționala Venezuelei, alături de care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 și la Campionatul Mondial din 2019. Acum un an, la competiția din China, acesta a adunat 6.2 puncte, 2.6 recuperări și 2.4 pase decisive.

În sezonul 2019-2020, Vargas a jucat în Israel, la Maccabi Haifa, unde a avut medii de 11.5 puncte, 4.6 recuperări, 9.7 pase decisive și 1.7 intercepții.

Vreau să mulțumesc clubului U-BT pentru oportunitatea de a face parte din echipă. Sunt foarte încântat și motivat să ajut echipa și să ne îndeplinim obiectivele. Am ales să joc pentru un club de tradiție, care are referințe bune în baschetul european. Voi munci mult pentru ca acest sezon să fie așa cum ni-l dorim și vreau să le oferim bucurie fanilor, pentru că ei merită", a declarat Gregory Vargas, conform u-bt.ro.

În urma acestei mutări, lotul lui U-BT Cluj-Napoca arată în felul următor: Gregory Vargas, Donatas Tarolis, Patrick Richard, Karlo Zganec, Andrija Stipanovic, Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida. Antrenor principal este Mihai Silvășan, iar Dusko Vujosevic este antrenor coordonator.

*foto: basquetplus.com

20 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Vargas
    Dacă n-avem ghinionul pe care l-am avut cu alti conducători de joc, Vargas pare a fi foarte ok. Experienta la nivel mare, pare un Pg complet, viteza, handling, șut și pase.
    Eu personal sunt incantat de el!

    cu 3 ani în urmă (02.07.2020) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    Nu vreau sa fiu lipsit de respect (in special fata de Oradea), dar Clujul chiar ar trebi sa aiba un sezon la discretie.

    cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    • pipzn:

      @gyke
      nu vreau sa fiu catalogat ca fiind chiar lipsit de optimism, dar si in celelalte sezoane in care a luat Oradea campionatul se spunea de "U" ca are cea mai buna echipa si ca va defila in campionat. Dupa cum arata loturile celor doua pana acum voi inclina totusi sa va dau dreptate daca Kris Richard nu va mai juca pentru Oradea.

      Altfel, din ce am vazut in filmulet, noul fundas are o aruncare "frumoasa si curata" si sigur o carte de vizita impresionanta pentru campionatul nostru cel putin. Despre Calnicenko nu a mai spus nimeni, nimic, oare cine va juca pe pozitia 3?

      cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sper
    sa nu avem parte de un nou Domercant sau Curry !
    Totusi astept un shooter adevarat. Ma ingrijoreaza media de virsta ( a strainilor) si cred ca avem nevoie de 7 straini daca se doreste si performanta in Europa.

    cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Media de vârstă...
      Avem așa:

      Tarolis - 26 de ani
      Zganec - 24 de ani
      Richard - 30 de ani
      Stipanovic - 33 de ani
      Vargas - 34 de ani

      Media de varsta 29.4. Care-s motivele de îngrijorare?

      cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      @hunterUCJ
      Stai stai ca nu asta ii primul 5. E normal sa aduci straini cu experienta + tinerii din tara.
      Kuti va juca probabil titular pe 3 (cel putin nu avem un alt 3 momentam care sa-l scoata). Apoi o sa avem un U23 (Kuti nu mai ii U23) - probabil Vida sau Grasu in "primul 5". Echipele de U20 si U18(mai ales) au mers foarte bine - e de asteptat si de acolo pe cineva.

      cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @hunter
      Planinic 29, Peak 25, Johnson 29. La ei mă refeream. Pînă acum media a crescut, sper să mai vină ceva cu experiență dar sub 30. Rămîne la idea că e nevoie de lot cu 7 străini dacă se dorește o performanță în Cupele Europene. Ate, se aude ceva despre el ? De Oradea nu-mi fac griji, acțiunea ( și bugetul ) începe în Februarie, în schimb de la Sibiu nimic. Timp mai este pentru surprize...

      cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @msarto
      Știu că nu-i prima echipă / media primei echipe. Răspundeam strict părții ” Ma ingrijoreaza media de virsta ( a strainilor) ” din comentariul lui Acs Titi.

      cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      @Acs Titi
      Da, înțeleg ce vrei să zici. Să vedem... pentru cele 2 locuri de străini până la 7 aș aștepta încă un pivot și încă un conducător de joc. Bineînțeles, asta dacă nu o să avem parte de niște surprize (plăcute) la alcătuirea lotului. Oricum ar fi, cred că vom vedea și mai mulți tineri români la prima echipă (îl includ aici pe Diaby pentru care deja putem solicita cetățenia).

      cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Zganec
      24??
      Arata si se misca 30 + :))

      cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Arata si se misca 30 +
      Părerea ta, evident.

      cu 3 ani în urmă (04.07.2020)
    Raspunde
  • uplifter :

    @Acs Titi
    Shooter adevărat? Richard și Vargas sunt foarte buni la capitolul asta.
    Și stai ca nu s-a terminat lotul...

    cu 3 ani în urmă (02.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      OK
      Pe Richard îl știm, l-am văzut și apreciat. Îi lipsește constanța ( strict după părerea mea ) , după meci cu 6 din 9 ( de 3 puncte ) a urmat 0 din 10 sau 1 din 9. Cît despre Vargas așa cum arată CV-ul pare un apărător și/sau pasator foarte bun. Un shooter ( din nou strict după părerea mea) are de obicei medii de puncte mai mari ( mult) de 10 puncte pe meci. Rămîn la părerea că avem nevoie de un jucător cu medii în jur de 17-18 puncte, cu 40-45% de 3. Dacă ar avea sub 30 de ani ar fi excelent. Cam multe pretenții, sorry...

      cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Statistici poate sa aiba
      Depinde in ce campionat, cu statistici de acest tip din primele campionate din lume ar cere un salariu pe care niciun club de la noi nu l-ar putea plati, Darko cu statistici medii era cel mai bine platit de la noi, unul de genul ar cere dublu

      cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    o parere
    Pe PG cel putin se prefera jucatori cu experienta, care sa se poata adapta mai rapid la stilul (sau lipsa de stil :)) ) a lui Silva. Experimente gen Kariniauskas au esuat tocmai din cauza faptului ca Silva nu vrea sau nu stie sa formeze jucatori. Lui ii trebuie jucatori formati pe care sa ii puna intr-o echipa care sa performeze AZI.
    Eu nu vad asta ca o strategie castigatoare. Oricat de mare ar fi valoarea unui lot de jucatori, castig de cauza va avea echipa mai omogena. Asta s-a vazut si la noi in campionat cu Oradea. Si chiar cu SB dupa ce au avut un nucleu mai inchegat.
    In fine, nu cred ca vom defila dar macar sa vedem baschet, asta-i si ideea ma gandesc pentru majoritatea fanilor de baschet, nu de rezultat.

    cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    • uplifter:

      Vargas
      As face un pariu cu tine ca o să-ți schimbi părerea după ce o să-l vezi în câteva meciuri. Și bem berea după ce batem Oradea în finala :)

      cu 3 ani în urmă (03.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      o altă părere...
      Un sezon se abordează cu o strategie conformă cu obiectivele. Când obiectivul e să treci de preliminariile BCL ai nevoie de PG experimentat, indiferent că te cheamă Silvășan sau xulescu. Experimente faci cu altă ocazie. Iar aia cu echipa omogenă care bate mereu aia mai valoroasă dacă era adevărată cine s-ar mai chinui să aducă jucători de valoare la echipe?... da, o altă părere din categoria ”nu e bine” (cu variația ”pentru că SIlvă”) ce vine de la cineva care e așa de interesat de fenomen încât nu știe câți ani are un jucător care a evoluat la noi un sezon... csf... ncsf.

      cu 3 ani în urmă (04.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ma cam ataci huntere
      eu zic ca-ti pot exprima parerea si fara sa ma contrezi pe mine

      Zganec chiar nu-i vreun atletic, se misca ca bunicu, iar faptul ca n-am stiut eu cati ani are, ce sa zic, mai am unu-doua joburi, cateva alte hobby-uri, nu toti suntem asi in baschet, stii ce zic?
      De bine, de rau, cateodata le mai nimeresc si eu, ba c-un scor, ba c-o analiza. Scriu si eu intr-o comunitate, nu traiesc din asta si nu-s vreun expert. Agreed?

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      nu exagera, student
      Tu ai o calitate extraordinară pe care ai demonstrat-o în ultimii 3-4 ani (sau câți or fi) de când ai apărut pe totalbaschet: ai o părere despre absolut orice (așa cum doar experții au, :-) deși spui că nu ești) dar de multe ori nu cunoști chestiuni elementare / nu petreci 2-3 minute documentându-te despre subiect.

      student, nu ești singurul care are un job (sau două) și care are ”câteva alte hobby-uri”. Nici nu ești singurul de pe-aici care nu-i as în baschet. Tocmai de asta, chiar nu-i o problemă (din punctul meu de vedere) să ai o părere (fie ea și greșită). E o problemă, în schimb, când se repetă scenariul: ne dăm cu părerea (câteodată o dăm și de gard), deși nu cunoaștem despre ce vorbim, criticându-i astfel pe nedrept pe alții.

      În mod particular penbtru mine a devenit agasant ca de ani de zile să tot citesc pe-aici chestii scrise de oameni (și aici nu mă refer doar la tine, tu chiar ești unul dintre cei care la partea asta ești printre cei mai ponderați) care critică managementul/conducerea echipei, bazându-se pe informații incomplete/false sau necunoscând subiectul. Știi, e un pic ipocrit: crtici pe altul că nu face, că nu drege, că nu poate, că să plece că-i slab, etc. - dar pe de altă parte tu nu te-ai informat ca să știi despre ce vorbești... știi, cred că-i onorabil să-ți câștigi dreptul la critică demonstrând că ai ceva valid (dublat de argumente) de spus.

      Ce tot încerc să spun (ție în particular și în general tuturor): dacă e să ne criticăm și să criticăm e perfect ok, că de aia suntem diferiți și avem păreri diferite. Dar hai să o facem cu argumente, cu logică, nu doar pe bază de ”eu cred că”. Hai să știm exact despre ce vorbim, ca să nu cădem în derizoriu.

      P.S. multă sănătate bunicului, de apreciat că se mișcă precum Zganec, sper să-i semeni și să fii și tu la fel de sprinten când ajungi la vârsta aia ;-)

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      in mare parte
      iti dau dreptate. la partea cu critica nici eu nu prea mai pot cu astia care au intotdeauna strategii mai bune decat clubul.
      pe de alta parte, procesul de obtinere a informatiilor nu este foarte facil. adica eu merg la sala, ma uit la meci, citesc un baschet.ro si cam atat. adica nici presa si cluburile nu-s foarte de ajutor pe partea asta, comparativ cu fotbalul de exemplu unde ni se livreaza si cele mai nesemnificative detalii.
      in fine, cum spuneam, una peste alta iti dau dreptate. o sa incerc sa comentez mai ""argumentat ;)

      cu 3 ani în urmă (08.07.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii