Stiri Cupa României Masculin

Greșeală comisă de CSM Târgu Jiu în utilizarea jucătorilor autohtoni

Greșeală comisă de CSM Târgu Jiu în utilizarea jucătorilor autohtoni

Astăzi, 20 decembrie, în Sala Sporturilor „Gabriela Szabo” din Voluntari s-a desfășurat returul optimilor de finală ale Cupei României, între CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu. Trupa gazdă nu a avut emoții și s-a impus cu 86-78, obținând calificarea în faza următoare, acolo unde se va duela cu BC CSU Sibiu.

Ilfovenii au controlat jocul de la început până la final și conduceau la pauză cu 49 la 36. După revenirea de la vestiare, gorjenii au comis o greșeală tehnică, nerespectând Regulamentul Specific al Cupei României.

Mai exact, echipele care evoluează în Cupa României sunt obligate să aibă în permanență pe teren doi baschetbaliști români, iar unul dintre ei trebuie să fie U23. CSM Târgu Jiu a început repriza secundă cu doi autohtoni, Andrei Gheorghe și Alexandru Berca, însă niciunul dintre ei nu este U23.

După mai bine de două minute jucate, oficialii lui CSO Voluntari au observat abaterea și le-au cerut arbitrilor sancționarea grupării adverse. După lungi discuții, Jordanco Davitkov l-a introdus pe Octavian Ilie în locul lui Alexandru Berca, iar gazdele au beneficiat de o aruncare liberă.

În actul decisiv, formația din Târgu Jiu a revenit în meci și s-a apropiat la o posesie de adversari, însă aceștia nu au avut nicio emoție, fiindcă în tur câștigaseră la 26 de puncte: 92-66. În cele din urmă, confruntarea s-a încheiat cu scorul de 86 la 78, iar CSO Voluntari s-a calificat în sferturi.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!