Stiri Cupa României Masculin

Hakan Demir, despre Andrija Stipanovic: „Un super jucător și un super caracter”

Hakan Demir, despre Andrija Stipanovic: „Un super jucător și un super caracter”

Înainte să ajungă la Dinamo București, Hakan Demir nu era în totalitate străin de baschetul românesc, având ocazia să evolueze pe plan european împotriva lui U-BT Cluj de exemplu, pe când era pe banca tehnică a celor de la Trabzonspor, formația la care l-a avut în lot și pe Andrija Stipanovic, actualul pivot al campioanei în exercițiu a României.

Hakan Demir a vorbit în podcastul Baschet.ro și despre relația pe care a avut-o cu Andrija Stipanovic pe vremea când experimentatul pivot era sub contract cu Trabzonspor, tehnicianul având doar cuvinte de laudă la adresa jucătorului:

„Întotdeauna am avut o relație excelentă cu Andrija Stipanovic. Îmi amintesc că îl urmăream de două, trei sezoane și am ajuns la Trabzonspor la jumătatea sezonului. A fost o situație similară cu cea de acum, eram pe ultimele locuri și aveam nevoie de un om mare. Stipanovic era un succes garantat, fiindcă era în formă, jucase în acea stagiune, deci nu venea de acasă, nepregătit. Aveam nevoie de cineva care să fie pregătit să joace. Am vorbit cu agentul lui Stipanovic care atunci juca la Oostende și o făcea foarte bine. Mi-a spus că va vorbi cu cei de la Oostende și le-am plătit un buy-out destul de consistent, nu îmi mai amintesc suma exactă. Primul meci la Trabzonspor l-a jucat la o zi sau două după ce a ajuns și în primele trei sferturi nu a evoluat prea bine. Nu era deloc ușor să te adaptezi la atmosferă, la fani și el a jucat teribil. Toată lumea striga „O, am plătit atâția bani pentru un asemenea jucător”. Auzeam astfel de remarci în timpul meciului. În fine, în ultimul sfert a evoluat foarte bine și apoi a avut un sezon excelent. Stipanovic este un super jucător și un super caracter. Poți avea încredere în el fiindcă dă totul pe teren pentru a câștiga. Sunt fericit pentru el. În acești ani a avut mereu oferte bune și acum se descurcă foarte bine în Cluj. Sunt mândru de el.”

Antrenorul și-a adus aminte și de un duel cu U-BT Cluj, chiar în primul meci jucat vreodată de ardeleni în BTarena. Întâlnirea s-a încheiat cu 81-80 în favoarea lui Trabzon, după o repriză suplimentară:

„Da, a fost primul meci. Noi veneam după o înfrângere dureroasă în liga turcă. Stipanovic era accidentat așa că am jucat cu Velickovic pe poziția 5. Silvășan a evoluat împotriva noastră și a făcut-o excelent. Cred că era Morris Watson sau ceva jucător american, nu îmi mai aduc aminte numele lui.

A, Curtis Millage, ok, ok (n.r. reporterul baschet.ro i-a adus aminte antrenorului cum se numea acel jucător la care făcea referire). Cred că a ratat un layup sau două libere și apoi am câștigat la un punct sau două. Dar mi-a plăcut sala din Cluj, a fost primul meci acolo și am spus că viitorul lor este deschis și că vor face multe lucruri bune după ce au construit această sală. Vedeam că există pasiune din partea managementului și din partea fanilor. Începând cu acel an și până acum au făcut o treabă excelentă și acum sunt un club respectat în Europa.”

La aproximativ două săptămâni după acel joc de la Cluj-Napoca din sezonul 2014-2015 al FIBA EuroChallenge, Hakan Demir nu a mai fost antrenorul lui Trabzonspor. Tehnicianul turc a spus că aceasta a fost una dintre cele două situații nedrepte din cariera sa, continuarea putând fi ascultată AICI.

*foto: eurosport.com.tr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!