Stiri Cupa României Masculin

Hakan Demir, despre jucătorii români: „Noi trebuie să îi învățăm cum să muncească mai mult și mai bine”. Video

Hakan Demir, despre jucătorii români: „Noi trebuie să îi învățăm cum să muncească mai mult și mai bine”. Video

Hakan Demir, antrenorul lui Dinamo București, a fost invitatul unui nou episod al podcastului Baschet.ro, tehnicianul abordând mai multe subiecte în timpul discuției cu reporterul site-ului nostru. Un aspect de care antrenorul turc a fost întrebat pe parcurs l-a reprezentat situația jucătorilor autohtoni și cum pot fi crescuți aceștia.

Dinamo a avut o revenire spectaculoasă în campionat după ce Hakan Demir a preluat conducerea băncii tehnice, alb-roșii reușind să ajungă în playoff, unde au intrat de pe poziția a șaptea și au forțat meciul decisiv în prima rundă împotriva lui CSM CSU Oradea.

Pe parcursul stagiunii, Demir a acordat încredere jucătorilor români, atât celor cu câteva sezoane în spate deja în Liga Națională, cât și tinerilor precum Sasha Son, Alexandru Moroșanu sau David Pătru, toți campioni naționali la juniori în sezonul 2021-2022.

Întrebat cum putem crește mai mulți jucători autohtoni, fiind dat și exemplul U-BT Cluj în Basketball Champions League, unde ardelenii au evoluat într-o rotație de șapte jucători pentru că era greu să introduci baschetbaliști români pe teren, Hakan Demir a spus:

„Deja creștem. Văd asta în echipa mea. Vorbesc de Dinamo București, noi facem asta. Pentru mine, asta face clubul nostru să fie special. Suntem o organizație care face asta. Puteți să încercați să dezvoltați abilitățile tactico-tehnice ale jucătorilor, îi ajutați să arunce mai bine, însă vreau să vă spun un lucru: jucătorii români au inimă. Chiar dacă ratează unele aruncări ușoare, unele libere, unele layup-uri, nu contează pentru mine. Ei evoluează cu pasiune, luptă, nu se dau bătuți și acestea sunt avantaje pe care trebuie să le folosim. Voi încerca să dau ce am mai bun pentru a-i ajuta să își dezvolte tehnica, dar dacă au atitudinea potrivită, atunci lucrurile acestea se pot dezvolta mai ușor. Acum, înainte de toate, mă folosesc de dedicarea lor.”

Referitor la ce sfat le-ar da tinerilor jucători români pasionați, care joacă în România și au aspirații înalte, antrenorul a punctat următoarele:

„Având experiența din Turcia, știu că mulți antrenori străini vin și le spun jucătorilor că trebuie să muncească mai mult. Eu nu vreau să le spun asta. Pentru mine asta nu înseamnă nimic. Noi trebuie să îi învățăm cum să muncească mai mult și mai bine. Au nevoie de aceste informații: cum să facă. Nu contează câte ore petreci în sală, ci cum muncești. Cu antrenamentele potrivite se vor dezvolta. Aceasta este treaba noastră, a antrenorilor. Trebuie să îi învățăm, mai întâi, cum să muncească corect în loc de a le spune să muncească mai mult. Da, calitate (n.r. la răspunsul reporterului: „calitate, nu cantitate”). Asta e meseria noastră. Dacă îi învățăm cum să lucreze calitativ, se vor dezvolta mai mult și într-un timp mai scurt. Asta este filozofia mea pe care am aplicat-o mulți ani de zile cu fiecare jucător tânăr și a dat roade. Voi continua să fac asta cât pot de bine.”

Episodul 5 al podcastului Baschet.ro este disponibil în întregime pe canalul de YouTube BaschetRo.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!