Stiri Cupa României Masculin

Hristu Șapera: „A fost un meci în care noi am încercat să ținem pasul cu cei de la Cluj”

Hristu Șapera: „A fost un meci în care noi am încercat să ținem pasul cu cei de la Cluj”

CS Dinamo București a pierdut vineri seară cel de-al 4-lea meci din actuala ediție de campionat. Formația din Capitală a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca la o diferență de 22 de puncte, 82-60, într-un joc în care s-au aflat la conducere doar la început.

După încheierea partidei, Hristu Șapera a acceptat să ofere o declarație pentru Baschet.ro, referitoare la duelul cu U-BT și la situația echipei sale.

Cred că a fost un meci în care noi am încercat să ținem pasul cu cei de la Cluj. Pe de altă parte, ei au o rotație foarte mare de jucători. Au jucători de mare valoare, un lot pe care nimeni din campionatul nostru nu și-l permite. În plus, sunt și foarte mulți. Au menținut un nivel de intensitate foarte ridicat și cred că și-au adjudecat meritat, cu siguranță, victoria. Noi cred că am încercat să replicăm, ne-am luptat, am făcut și destule lucruri bune pe care eu le-am văzut. Dar, cred că era foarte greu pentru noi în această zi. O victorie meritată a Clujului care dovedește că este, de departe, echipa cu cea mai lungă rotație și cu cel mai bun roster din campionat”, ne-a spus antrenorul lui Dinamo.

Trei din cele cinci confruntări disputate de dinamoviști au fost extrem de echilibrate, două dintre ele având nevoie de prelungiri pentru a decide învingătoarea. În condițiile acestea, bilanțul echipei lui Șapera (1-4) poate fi înșelător.

Eu am spus de la început: am încredere în această echipă și în acești jucători. E adevărat că am avut două meciuri pe care eu cred că puteam să le câștigăm – cele încheiate în prelungiri. La fel consider că la meciul cu Târgu Jiu e oarecum înșelător faptul că s-a terminat la trei puncte. Am avut un avantaj consistent pe final. Avem o rotație destul de mică, la mânuitorii de minge în special. Acest lucru ne costă în anumite meciuri. S-a văzut și astăzi în meciul cu Cluj, care pune foarte mare presiune pe minge, că am avut anumite dificultăți în a crea. Totuși, v-am spus, putem să jucăm un baschet bun. Avem momente în care jucăm bine. Chiar și astăzi, împotriva Clujului, cea mai bună echipă din campionat, am făcut-o. Am încredere că, pe viitor, lucrurile se vor schimba. E la fel de adevărat că suntem în această perioadă a calendarului în care am jucat cu trei din echipele clasate în top anul trecut. Dar trebuie să continuăm să muncim. Acesta este cel mai important lucru – să avem încredere și să continuăm să muncim și vom fi ok.

În etapa a 6-a, CS Dinamo București primește vizita lui BC CSU Sibiu, o formație care nu a câștigat niciun meci până în acest moment.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Cu Sibiu aveti sanse sa obtineti a doua victorie din acest sezon si sa mai obtineti doua puncte
    Totusi cred ca echipa mai buna din Capitala este Steaua

    cu 2 ani în urmă (23.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!