Stiri Cupa României Masculin

Hristu Șapera: „Am cedat 17 recuperări ofensive, ceea ce este enorm de mult”

Mara Mihăilescu, David Istrate

Mara Mihăilescu, David Istrate
27.03.2018

Marți, 27 martie, BCM U Pitești și CSU Sibiu au dat startul celei de-a doua faze a sezonului regulat. Duelul dintre cele două formații a fost echilibrat în primele 30 de minute, dar apoi oaspeții au jucat excelent, din punct de vedere ofensiv, și au reușit să se impună cu scorul de 98-81.

La conferința de presă ce a urmat partidei, tehnicianul gazdelor a analizat jocul echipei sale punctând aspectele pozitive și cele negative.

„A fost un meci echilibrat, mai ales din punct de vedere fizic, însă până în sfertul al 4-lea. În ultima secvență, noi am avut o cădere și nu am mai reușit să ne revenim. S-a văzut că Sibiu este o echipă omogenă, cu încredere mare, care face unele lucruri foarte bine. Ei au meritat victoria, chiar dacă noi am fost aproape în primele 3 sferturi. Din păcate, adversarii ne-au dominat la capitolul recuperărilor ofensive, lucru ce a constituit cheia jocului. Trebuie să fim mai atenți cu mingea deoarece am făcut foarte multe greșeli, care au dus la multe puncte marcate de oaspeți. În acest sens, am cerut un time-out, și cu toate că aveam jucători excelenți la dribling, nu am reușit să ne facem treaba bine. Au fost și alte momente importante, precum un anti-sportiv acordat într-un moment bun pentru noi, însă, după cum am spus, principala diferență a fost făcută de recuperări. Am cedat 17 recuperări ofensive, ceea ce este enorm de mult, deoarece astfel am primit 26 de puncte. Evident, s-a observat atât o lipsă de omogenitate, cât și absența lui Andriy Agafonov de la antrenamente. Chris Cooper a făcut un meci senzațional: a avut 10 recuperări ofensive și astfel le-a dat colegilor lui această forță și încredere de a arunca la coș. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm confruntarea de azi, însă trebuie să înțelegem că fiecare meci din Top 6 va fi în acest fel.”

Hristu Șapera a vorbit și despre următorul duel care va avea loc la Oradea, în data de 31 martie.

„Din punctul meu de vedere, așteptările sunt aceleași: ne dorim să câștigăm fiecare partidă. În același timp, trebuie să ne omogenizăm și să reușim să recuperăm toți jucătorii, în special pivoții. Oradea este o echipă care are foarte multă forță sub panou datorită jucătorilor de poziția 5 și a celor de poziția 4. Prin urmare, va fi un meci dificil pentru noi, cu toate că la ultima întâlnire am jucat foarte bine. Trebuie să credem în șansa noastră și să reușim să ne menținem concentrați pe întreaga durată a jocului.”

În urma acestei partide, BCM U Pitești încasează cea de-a 10-a înfrângere stagională și prima din Top 6 și rămâne pe poziția a 6-a. În următorul meci, echipa argeșeană va căuta să își ia revanșa pe terenul lui CSM CSU Oradea, sâmbătă 31 martie, de la ora 17:15.

foto: BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    BCMU
    Noi va sustinem in continuare. Pacat de sfertul 4.

    cu 6 ani în urmă (28.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!