Stiri Cupa României Masculin

Hristu Șapera: „Clujul este o echipă care are două, trei lineup-uri la fel de puternice”

Hristu Șapera: „Clujul este o echipă care are două, trei lineup-uri la fel de puternice”

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin, după 83-76 în returul cu Dinamo București și 155-144 la general.

Antrenorul dinamoviștilor, Hristu Șapera, a vorbit în exclusivitate pentru Baschet.ro la finalul întâlnirii din BTarena. Tehnicianul spune că U-BT și-a arătat forța în prima repriză, când ardelenii au marcat 47 de puncte și au ținut-o pe Dinamo la 23 de puncte înscrise:

Consider că, în prima repriză, Clujul și-a arătat forța. Este o echipă care are două, trei lineup-uri la fel de puternice, jucători care nu prind minute atât de multe și care ar fi titulari incontestabili la orice echipă. Deși eu cred că nu am făcut o apărare atât de rea în prima repriză, totuși nu am avut, poate, nici prospețimea și nici energia să reușim mai multe în atac. Clujul și-a impus ritmul în defensivă, am pierdut foarte multe mingi, cred că am avut 15 turnoveruri și 21 de puncte primite de pe urma lor în prima repriză. Evident că s-a făcut o diferență destul de consistentă. Am continuat să credem în apărarea noastră și mă bucur foarte tare că anumiți jucători tineri de la noi, precum David Pătru, Andrei Calenic și Ionuț Berceanu, au putut să prindă minute și să ajute cât de cât.”

Șapera s-a arătat mulțumit de atitudinea echipei sale în ultimul sfert, când Dinamo a revenit de la -30 la -5 pe tabelă și a vorbit despre problemele de lot cu care s-a confruntat formația din capitală:

Cred că am avut o tresărire de orgoliu care pe mine mă bucură. Cred că Clujul este echipa care se califică meritat în Final Four și e o echipă care merită felicitată pentru tot ceea ce face în momentul acesta. Noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut. Am avut astăzi accidentările lui Keith Clanton și a lui Alexandru Coconea. Coconea a încercat să joace, Clanton nici nu a jucat dar, evident, Coconea nu a fost la potențial și am decis să îl retragem pe bancă. Probabil că ar fi fost un pic diferită situația cu ei doi apți dar cred că, până la urmă, nu plecăm cu un gust amar din această dublă manșă cu Clujul.”

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!