Stiri Cupa României Masculin

Hristu Șapera: „Jocul de la Cluj o să fie cu totul diferit și trebuie să ne prezentăm exemplar”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
27.12.2021

Hristu Șapera: „Jocul de la Cluj o să fie cu totul diferit și trebuie să ne prezentăm exemplar”

Dinamo București a fost aproape să producă o surpriză de proporții în meciul tur din sferturile de finală ale Cupei României, cu U-BT Cluj. Alb-roșii au pierdut cu scorul de 72-68 meciul din capitală, deși au condus în apropierea finalului confruntării.

Hristu Șapera, antrenorul dinamoviștilor, a vorbit în exclusivitate pentru Baschet.Ro despre eșecul cu campioana României:

„Cred că am avut șansa noastră de a ne adjudeca victoria. În economia unei duble manșe e un lucru îmbucurător că am pierdut la o diferență mică. Totuși nu trebuie să uităm că întâlnim U-BT Cluj, o echipă fantastică, una dintre cele mai bune din ultimii ani. Performanțele lor din Europa spun totul, dar și jocul și calitățile de care dau dovadă. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut, chiar dacă erau destule greșeli pe care le puteam evita, dar vreau să îmi felicit elevii. Jocul de la Cluj o să fie cu totul diferit și trebuie să ne prezentăm în cea mai bună formă.

Cred că schimbarea de regulament între cele două competiții, privind jucătorii autohtoni, nu este benefică pentru nimeni. Te face să folosești niște rotații pe care nu le folosești în mod normal, jucătorii nu pot prinde ritm și atunci există mai multă lipsă de previzibilitate. Acest lucru duce și la mai multe surprize. Am avut o tragere la sorți deloc norocoasă. Cu orice altă formație am fi avut o șansă bună să ajungem în Final Four, dar aceștia au fost sorții și trebuie să ne jucăm șansa până la capăt. Avem de recuperat doar patru puncte, indiferent că ei vor arăta alt joc în retur.”

Întrebat de gestionarea finalului de meci, când elevii săi au faultat la o diferență de două puncte, tehnicianul lui Dinamo a avut de spus următoarele:

„Ne-am dorit mai mult, mai ales că am avut destui spectatori în sală, ceea ce e un lucru îmbucurător. Fiind și o zi festivă, sunt încântat că am adus oamenii la meci. Am avut foarte multe meciuri la ora 17 până acum. În București, în mijlocul săptămânii, e foarte greu să aduci suporterii aproape. I-am simțit alături de noi pentru prima dată și am încercat să obținem victoria, deși în economia calificării nu ne-a fost benefic. Oamenii aceștia meritau.”

„Andrei Mandache este un jucător român exemplar, un model de urmat pentru jucătorii tineri. Mi-am dorit foarte mult să îl transferăm datorită a tot ce înseamnă el ca etică de muncă, abilități de lider și apreciem tot ce face el dincolo de prestația de pe parchet și foaia de statistică”, a declarat Șapera, întrebat despre prestația conducătorului său de joc

Returul dintre Dinamo București și U-BT Cluj se va disputa joi, 30 decembrie, de la ora 17:00, pe terenul campioanei României.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!