Stiri Cupa României Masculin

Hristu Șapera: „Pentru noi este abia al doilea meci în formulă completă, se vede lucrul acesta, simțim lucrul acesta”

Silviu Isailă, Eduard Popa

Silviu Isailă, Eduard Popa
30.09.2017

BCM U Pitești s-a impus în fața celor de la BC Mureș, scor 72-63, în manșa tur a primei faza a Cupei României. Imediat după această confruntare, Hristu Șapera a vorbit despre succesul echipei sale. Tehnicianul spune că echipa sa va deveni din ce în ce mai bună, de la meci la meci, acesta fiind abia al doilea meci în formulă completă.

 „Primul meci oficial, un meci foarte important pentru noi având în vedere că este Cupa României, care este o competiție eliminatorie. Știam că vom avea anumite probleme legate de omogenitate și de asemenea, legate de faptul că Mureșul nu este o echipă care a venit să se predea aici. Au jucători noi care vor să demonstreze și care zic eu că au calitate. Cred că a fost un meci dificil, așa cum ne așteptam. Cine se gândea că o să fie o plimbare, nu se gândea bine. A fost un meci extrem de dificil, mă bucur că l-am câștigat. Nu este decât prima parte a acestei înfruntări și trebuie să mergem la Mureș mult mai motivați, mai concentrați și să ajustăm anumite lucruri.

Repet, pentru noi este abia al doilea meci în formulă completă, se vede lucrul acesta, simțim lucrul acesta. Este o perioadă prin care noi trebuie să trecem și să devenim din ce în ce mai buni de la meci la meci.

Meciul a avut diverse momente importante. Cred că un rol foarte important l-au avut aruncările noastre deschise pe care nu le-am marcat. Ne-am creat șuturi deschise, ne-am creat posibilități de a marca de la distanță și am aruncat foarte mult. Am avut un procentaj de doar 28%, cred că noi suntem o echipă mult mai bună decât acest procentaj, în condițiile de aruncare pe care le-am avut astăzi. Totuși, repet, fiecare trebuie să își găsească locul. Avem nevoie să învățăm un pic să jucăm mai agresiv în asemenea situații, să atacăm coșul mai mult, dar la fel de bine, cu un procentaj un pic mai bun, scorul putea fi mult mai mare.”

Tehnicianul a vorbit despre ultimul sfert, atunci când echipa sa a reușit să revină și să se distanțeze pe tabela de marcaj:

„Practic, noi am mărit nivelul de intensitate în apărare și trebuie să înțelegem ca echipă că trebuie să facem acest lucru. Aceasta a fost diferența în acest sfert și dacă vrem să jucăm un baschet modern, trebuie să avem acest nivel de apărare pe parcursul întregului meci. Asta le-am cerut, acesta a fost și planul de la început, au executat mult mai bine în ultimul sfert și imediat s-a văzut diferența.”

foto: scmpitesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!