Stiri Cupa României Masculin

Hristu Șapera: „Vom compensa lipsa de omogenitate prin experiență”

Eduard Popa

Eduard Popa
30.09.2017

 hristu sapera antrenor bcm u pitesti bc mures

BCM U Pitești joacă astăzi în prima partidă din noua stagiune. Adversar va fi BC Mureș, în primul tur al Cupei României la baschet.  

Cu această ocazie, antrenor piteștenilor, Hristu Șapera, a oferit un scurt interviu pentru totalbaschet, în care a vorbit despre perioada de pregătire, despre noile achiziții, așteptările sale de la noul sezon și duelul din Cupa României.

Cum ţi s-a părut perioada de pregătire?

Perioada precompetițională a fost destul de agitată cu niște probleme inerente, având în vedere că Matti și Titus nu au fost la lot, dar și cu o serie întreagă de alte lucruri care nu au ținut neapărat de noi sau de jucători. Practic avem un singur meci și o săptămână de pregătire cu toată echipa și încă mai avem mult de muncit pentru a ajunge la nivelul pe care ni-l dorim. Totuși trebuie să compensăm aceasta lipsă de omogenitate prin experiență și prin determinare la începutul campionatului.

Ce părere ai de noile achiziţii de la club? Aţi adus atât jucători experimentaţi cât şi tineri care au potenţial?

Am adus jucători în care eu am mare încredere. Sunt foarte mulți jucători noi atât români, cât și străini și fiecare trebuie să-și găsească locul. Cred că avem potențial, atât individual cât și ca echipă, și depinde doar de noi să îl arătăm pe teren.

Ce crezi despre partida cu BC Mureş? Ai avut timp să studiezi noii jucători?

Sunt foarte multe necunoscute în această serie, dar nu trebuie sa uităm că Mureșul este una din echipele care în ultimii ani a fost mereu între protagonistele campionatului. Pita este un shooter foarte bun și va fi o amenințare în spatele semiercului, iar Person aduce un plus pe poziția de conducător de joc prin înălțime și prin viziune. Cu ceilalți jucători ne-am întâlnit în presezon și cred că echipele se cunosc destul de bine.

Ce aşteptări ai de la noul sezon?

Îmi doresc să avem un parcurs foarte bun care să le aducă multă bucurie fanilor noștri. Nu va fi ușor doarece sunt multe echipe apropiate valoric, dar țintim sus în acest sezon și vom munci pentru a face cel mai bun rezultat posibil.

Partida dintre BCM U Pitești și BC Mureș se joacă de la ora 19:15, în Sala Sporturilor Trivale. Meciul va fi difuzat și pe Digi Sport 4.

*foto: sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    Regula cupa
    Cum e regula jucatorilor romani in cupa si camp?

    cu 6 ani în urmă (30.09.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Romani
    În campionat : un jucător român sub 23 de ani in primul sfert și un jucător român în rest; in cupa romaniei 2 jucători români pe parchet in permanenta

    cu 6 ani în urmă (30.09.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Ms
      Am aflat si eu azi la sala

      cu 6 ani în urmă (30.09.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!