Stiri Cupa României Masculin

Ilari Seppala: „Absența lui Nikola Jevtovic ne va îngreuna munca”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.03.2022

Ilari Seppala: „Absența lui Nikola Jevtovic ne va îngreuna munca”

FC Argeș Basketball și CSM Oradea se întâlnesc în derby-ul etapei cu numărul 23 din Liga Națională. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, în Sala Sporturilor din Pitești.

Ilari Seppala este unul dintre cei mai valoroși jucători din formația pregătită de Tudor Costescu. Finlandezul are medii de 10.7 puncte, 5 pase decisive și 2.1 recuperări, cu un procentaj de 36% al aruncărilor de la distanță.

Înaintea confruntării cu Oradea, conducătorul de jucător al vulturilor alb-violeți a acordat un interviu exclusiv pentru baschet.ro.

„Sunt foarte entuziasmat înaintea acestui duel. Întâlnim o echipă puternică. Lotul lor este alcătuit din jucători talentați și tocmai au reușit o prestația bună cu Bakken în Europe Cup. Acum că Nikola (n.r. Jevtovic) nu va juca, va trebui să evoluăm într-o formulă mai mică de statură, care ne va îngreuna munca, în special sub panou. Trebuie să ne axăm pe recuperări, de la primul la al cincilea jucător de pe parchet.”

Piteștenii au o serie de opt victorii consecutive în Liga Națională. Ilari a vorbit despre motivul formei bune pe care o traversează echipa sa.

„Cheia a fost defensiva noastră. Ne-am ținut adversarii la aproximativ 65 de puncte pe meci în ultima vreme. Asta ne oferă mereu o șansă la victorie. Aici se va juca și confruntarea cu Oradea.”

În etapa trecută, FC Argeș a jucat cu SCM Craiova, iar după confruntarea cu vicecampioana României, trupa din Trivale va avea un alt meci de foc. Adversara va fi CSO Voluntari, deținătoarea Cupei României. Seppala a vorbit despre această perioadă a sezonului.

„Ne concentrăm pe fiecare meci în parte și încercăm să nu ne uităm prea mult la ce urmează. Toate meciurile rămase sunt importante în lupta noastră de a termina sezonul regulat pe cel mai bun loc posibil. Scopul nostru este să câștigăm toate confruntările, una câte una.”

În pauza destinată meciurilor internaționale, Ilari Seppala a fost convocat în lotul naționalei Finlandei. În naționala nordicilor, jucătorul lui FC Argeș este o piesă importantă a rotației. La sfârșitul lunii februarie, reprezentativa pregătită de Henrik Dettmann a obținut două victorii consecutive cu campioana Europei, Slovenia.

„Mă simt bine după aceste rezultate. Am jucat foarte bine în aceste două dispute. Avem o generație puternică ce vine din spate și câțiva dintre jucătorii de bază care au reprezentat Finlanda la precedentele turnee finale nu mai fac parte din lot. Aceste victorii anunță faptul că viitorul sună bine.”

Meciul dintre FC Argeș și CSM Oradea va putea fi urmărit live pe FRB TV, dar și pe canalul de YouTube Superbet România.

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!