Stiri Cupa României Masculin

Interviu Alexandru Vlad: „A fost super să revin pe parchet după nouă luni de pauză”

Interviu Alexandru Vlad: „A fost super să revin pe parchet după nouă luni de pauză”

CSM Galați a fost una dintre echipele mai slab cotate din LNBM care a arătat foarte bine în acest debut de sezon. Dacă în Cupă moldovenii au fost la un pas de o victorie nesperată cu BCM U Pitești, gălățenii au pierdut debutul în LNBM la numai două puncte în fața celor de la SCM Timișoara.

Prima victorie pentru formația antrenată de Florin Nini, Cătălin Ștefănescu și Bogdan Bălănică a venit la cheremul celor de la CSM Târgu Jiu, scor 87-71. Vedeta acestei partide a fost fără îndoială tânărul George Alexandru Vlad. Produs al celor de la CN Aurel Vlaicu, Alex Vlad a reușit în meciul împotriva gorjenilor 26 de puncte, cu 10/15 din acțiune și 6/8 de la 3 puncte. 

Mediile sale de până acum în LNBM arată foarte bine: 12,3 puncte, 2,3 recuperări, 2 pase decisive și 1,7 intercepții, cu un excelent 75% de la 3 puncte. 

Alex a povestit, într-un scurt interviu pentru baschet.ro, despre acest nou sezon atipic, în contextul pandemiei, despre experiența de a juca la nivelul LNBM cu cele mai bune formații din țară și despre relația cu veteranii din lotul celor la CSM Galați: 

Cum a fost turneul anterior? Ai reușit o performanță excelentă în meciul cu CSM Târgu Jiu cu 26 de puncte. Vorbește-mi despre experiența de la acest turneu.

A fost super deoarece am revenit pe parchet după 9 luni de pauză. A fost un moment absolut incredibil pentru mine, mai ales că am întâlnit echipe precum Oradea sau Timișoara care fac parte din top 6. Oradea joacă și Europe Cup, deci pot spune că sunt și mai onorat că am împărțit același teren. În meciul cu Târgu Jiu nu aș fi putut avea această performanță fără colegii mei și staff-ul tehnic, care și-au dat foarte mult interesul și nu numai pentru mine, ci pentru noi toți. Pe lângă asta, încrederea pe care mi-au acordat-o, atât colegii cât și staff-ul, de am putut petrece pe parchet 36 de minute. A fost incredibil pentru mine.

Cum a fost pentru tine acest sistem de bulă? Cum e o zi într-un astfel de cantonament?

Nu e cine știe ce, în afară de ideea că nu ai voie să părăsești hotelul, adică să ne luam gândul de la o mică plimbare relaxantă înainte de meci sau lucruri de acest gen. Tot ce poți face este să găsești ce sa faci în hotel  adică sa joci cărți și tot felul de chestii de genul.

O zi într-o astfel de bulă este oarecum asemănătoare cu o zi normală: te trezești de dimineața, iei micul dejun , te mai relaxezi puțin și pleci la antrenament. După antrenament ai masa de prânz, după masa de prânz odihnă până când trebuie sa părăsești hotelul pentru a merge la meci, după meci revenim la hotel unde avem masa de seara, și cam aia a fost ziua.

Ești deja la al doilea sezon în Galați. Cum ți se pare această echipă și cum se compară orașul față de București?

Sincer să fiu, echipa mi se pare foarte promițătoare. Am văzut că ne putem lupta de la egal la egal cu echipe cum ar fi Timișoara. Cred că acest sezon competițional va fi unul destul de echilibrat. 

Despre oraș ce pot spune că nu se compară cu Bucureștiul, unde este cu totul altceva. Dar este un oraș frumos, care are mai multe locuri de vizitat.

Ce părere ai de următorul turneu de la Târgu Jiu? Veți întâlni din nou două echipe importante, pe U-BT și Steaua.

Următorul turneu va fi unul foarte dificil deoarece întâlnim două echipe cu tradiție in liga națională, două echipe puternice care an de an se luptă iă playoff pentru câștigarea titlului, cu jucători foarte buni, cu experiență. Acestea fiind spuse, sper să facem o figură frumoasă și să le arătăm că nu suntem o echipa slabă, ci una pregătită să intre pe teren să lupte.

Ai în lotul de la Galați mai mulți jucători români cu multă experiență în LNBM. Cât de importanți sunt pentru voi, jucătorii U23, veteranii români și ce ai învățat de la ei în aceste două sezoane?

Este adevărat, avem câțiva jucători români cu experiență în această ligă și sunt foarte mândru să pot intra alături de ei pe teren. Acești veterani ne ajută foarte mult pe noi, cei de U23, prin experiența lor , iar dacă a fost sa învăț ceva de la ei în aceste sezoane a fost să nu las niciodată armele jos indiferent pe cine aș avea adversar, fie că este vorba de echipe precum Cluj, Oradea, Sibiu sau cele mai slab cotate. 

Pentru Alexandru Vlad și CSM Galați urmează acum duelurile din turneul 2 al LNBM de la Târgu Jiu. Aici elevii lui Florin Nini vor întâlni mai întâi pe U-BT Cluj în meciul de marți, 22 decembrie, de la ora 16:00, pentru ca apoi miercuri, 23 decembrie, să joace tot de la ora 16:00, de data aceasta contra Stelei. 

*foto: Instagram @Smygle

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!