Stiri Cupa României Masculin

Interviu. Andrei Mandache: „Întotdeauna obiectivul echipei a primat”

Interviu. Andrei Mandache: „Întotdeauna obiectivul echipei a primat”

Sâmbătă, 12 octombrie, CSA Steaua București debutează în ediția 2019-2020 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Adversara formației din Capitală este chiar campioana României, CSM CSU Oradea.

Andrei Mandache, actualul căpitan al Stelei, este un jucător care o cunoaște foarte bine pe trupa pregătită de Cristian Achim, deoarece a evoluat mai mulți ani în Arena Antonio Alexe, reușind să cucerească un titlu alături de „Leii-Roșii” în 2018. Prin urmare, înainte de începerea noului sezon, baschet.ro l-a contactat pe Mandache, iar acesta a acceptat să ne ofere un scurt interviu în care a prefațat stagiunea ce stă să înceapă.

Ești la al doilea sezon la Steaua, după întoarcerea în Capitală. Cum a decurs pregătirea în vara aceasta, în comparație cu anul trecut, când problemele extrasportive v-au pus bețe în roate din acest punct de vedere?

Pregătirea a decurs mult mai bine decât anul trecut asta în special datorită faptului că am început, ca toate echipele, în luna august. Am avut parte de un cantonament foarte intens dar și amuzant în Serbia cu niște meciuri foarte bune pentru noi.

Îl vei avea antrenor pe Cătălin Burlacu. Știu că ați fost colegi la națională. Cum ți se pare ca antrenor și cum crezi că se va descurca în această postură?

Da, așa este, am fost colegi o perioadă bună de timp în cadrul lotului național, dar mai mult am petrecut timpul ca adversari pe teren. Ca antrenor sunt sigur că se va descurca mai mult decât perfect din simplul fapt că are o abordare modernă asupra baschetului, iar asta în combinație cu atitudinea lui de luptător cred că sunt o combinație victorioasă.

Debutați din nou în noul sezon contra celor de la CSM CSU Oradea, iarăși campioana en-titre. Anul trecut i-ați învins în meciul de deschidere. Aveți puterea să faceți încă o surpriză în acest sezon?

Chiar dacă cei de la Oradea și-au păstrat 90% din lotul de anul trecut sunt sigur că atâta timp cât noi o să ne facem jocul, avem puterea necesară să câștigăm acest meci.

Au fost schimbări importante de trupe în această vară. În afară de tine și Radu Vîrnă, este o echipă complet nouă. Cum crezi că veți arăta în actuala stagiune?

Cred că o să arătăm mai bine pentru că am avut parte de un presezon normal, o echipă completă, un grup de tineri talentați care, în frunte cu Radu Vîrnă și Dani Mainea, pot crește și ajuta în multe feluri. Dacă ne vom putea impune stilul de joc, cu siguranță o sa fim mai bine decât sezonul trecut dar, fiind la început, o să mergem pas cu pas.

Anul trecut a fost unul dintre cele mai bune ale tale din punct de vedere personal. Ce obiective ți-ai setat pentru noua stagiune?

Nu știu exact dacă a fost cel mai bun sezon al meu, chiar dacă am fost votat cel mai bun jucător domestic. Cred că la Gaz Metan Mediaș am avut parte de o statistică mai bună, dar asta nu este important pentru mine. Niciodată, dar niciodată, în cariera mea, nu mi-am setat alt obiectiv personal decât acela de a fi sănătos. Întotdeauna obiectivul echipei a primat. Iar pentru asta am luptat de fiecare dată până la ultima picătură de energie.

Confruntarea dintre CSA Steaua București și CSM CSU Oradea are loc sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17:00, și va fi transmisă, în direct, de Digisport 4 și Look Sport.

*foto: csasteaua.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!