Stiri Cupa României Masculin

Interviu Emil Kosztelnik: „S-a creat o emulație foarte bună în jurul acestei echipe”

Interviu Emil Kosztelnik: „S-a creat o emulație foarte bună în jurul acestei echipe”

CSM Sighetu Marmației va debuta în sezonul competițional 2019/2020 cu trei meciuri pe teren propriu în compania aceluiași adversar, CSM Galați, două în Cupa României și o partidă în LNBM – divizia valorică B.

Maramureșenii au fost una dintre surprizele ultimelor două sezoane, când în Liga 1 Masculin au reușit câteva victorii notabile, la fel ca și anul trecut, în grupele valorice mai slabe ale LNBM. Acum trupa antrenată de Eugen Kosztelnik pornește la drum într-un nou sezon, cu toată suflarea din oraș în spatele tinerilor componenți ai echipei de baschet, cărora în acest sezon li s-au alăturat mai mulți sportivi cu experiență importantă la nivelul LNBM.

În acest sens, baschet.ro a stat de vorbă cu Emil Kosztelnik pentru a afla mai multe despre pregătirile făcute de echipa sa înainte de noul sezon:

Cum vedeți noul sezon, al doilea pentru trupa dvs. la cel mai înalt nivel?

- Din punct de vedere valoric se anunță un campionat mult mai puternic decât precedentul, iar pentru noi acest campionat este o provocare având în vedere cu ce echipe urmează să jucăm. Aceste echipe s-au întărit foarte mult, iar bugetele lor sunt mult mai mari decât al nostru. Dar aici apare aceea provocare, în ideea că poți să faci performanță și cu bani mai puțini și mai ales într-un oraș mic.

Ați adus și o serie de jucători experimentați pe lângă tinerii care au fost crescuți de clubul dvs. Ce părere aveți despre aportul lor la creșterea nivelului jucătorilor?

- Anul acesta la echipă, pe lângă Lucian Țibîrnă și Dohi Andrei, am adus un jucător sârb, Aleksa Simovic, și un american, Corey Henderson, care sunt un plus valoric pentru noi. La fel și venirea lui Solopa și Colesnikov. Aceștia interacționează foarte bine cu juniorii noștri, fiind foarte utili în dezvoltarea baschetbalistică a juniorilor.

Ați spus la o întâlnire la finalul sezonului trecut la o întâlnire oficială FRB că s-a creat o emulație în jurul echipei dvs. Ce impact a avut echipa de baschet asupra comunității din Sighetu Marmației?

- Da. Este adevărat. S-a creat o emulație foarte bună în jurul acestei echipe, în sensul că a crescut considerabil număr de copii practicanți ai jocului de baschet la grupele noastre din cadrul CSS Sighet. Este un lucru îmbucurător pentru fenomenul baschetbalistic din Sighet, iar faptul că în sezonul 2019-2020 avem patru echipe din acest mic oras inscrise in campionatele naționale (LNBM, U20,U14, U13 și cinci echipe participante la Festivalul National de baby si minibaschet) demonstrează încă o dată aportul avut de echipa de seniori și amploarea fenomenului baschetbalistic în comunitate.

Veți întâlni CSM Galați în primele trei partide din acest sezon. Cum vi se pare această situație și ce părere aveți despre echipa moldoveană?

- Este o situație dificilă să joci 3 meciuri în 5 zile, atât pentru noi, cât și pentru cei de la Galați. Dar noi ne bucurăm pentru susținătorii noștri că pot să vadă trei meciuri de baschet la Sighet. Fiind primele meciuri, nu cunoaștem foarte bine echipa din Galați, dar pe noi ne interesează să aplicăm cât mai bine strategia propusă de către staff pentru această triplă întâlnire.

Care este obiectivul pentru CSM Sighetu Marmației pentru acest sezon?

- Obiectivul nostru este evitarea retrogradării și să facem cât mai multe meciuri bune în acest sezon.

Primul din cele trei dueluri dintre CSM Sighetu Marmației și CSM Galați se joacă luni, 7 octombrie, de la ora 17:00. Returul va avea loc miercuri, 9 octombrie, urmând ca apoi cele două echipe să debuteze în LNBM vineri, pe 11 octombrie.

*Foto: arhivă personală

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!