Stiri Cupa României Masculin

Interviu Rareș Uță: „Ar fi o greșeală să subestimăm oricare dintre echipe”

Interviu Rareș Uță: „Ar fi o greșeală să subestimăm oricare dintre echipe”

BCM U Pitești va debuta în LNBM împotriva lui CSM Focșani 2007. Partida va avea loc astăzi, 11 decembrie, de la ora 16:00 în Sala Transilvania din Sibiu și va fi transmisă în direct pe FrbTV. 

Rareș Uță, pivotul naționalei României și al echipei antrenate de Tudor Costescu, a vorbit pentru baschet.ro despre debutul noului sezon competițional.

Debutați în acest sezon după o lungă perioadă de pregătire. La ce vă așteptați de la primele jocuri de la SIbiu?

Mă aștept ca partidele de la Sibiu să fie grele, toate echipele vor fi un pic "ruginite" din cauza faptului că am jucat doar trei meciuri oficiale până acum, iar echipele pe care le vom confrunta sunt destul de bune. 

Care ți se pare nivelul echipelor din acest prim turneu?

Cred că o să fie un nivel destul de ridicat. Pe hârtie, Sibiul este cel mai puternic adversar din grupa noastră, însă având în vedere situația în care ne aflăm, nu putem să subestimăm nicio echipă. Deci ar fi o greșeală să subestimăm oricare dintre echipe.

LNBM are un nou format. Cât de benefică crezi că e formarea unei singure grupe?

Sincer, mie îmi place noul format. Îl consider avantajos, atât pentru jucători, cât și pentru fani. Anul trecut, de exemplu, am jucat cu aceeași echipă de 5/6 ori și nu vorbesc despre playoff, ceea ce poate deveni un pic cam plictisitor. În acest an sunt mai multe echipe, mai multe meciuri diferite. Pe lângă asta în sezonul trecut erau multe regiuni ale României care pur și simplu nu aveau echipă în primul eșalon, însă aceste regiuni beneficiază de mulți iubitori ai baschetului care doresc să vadă baschet la ei în oraș. 

Veniți după un start de sezon atipic, cu turneul de Cupa României, unde în ciuda unor partide mai dificile, ați reușit calificarea in Final 8. Ce ați învățat din experiența respectivă și cum vă va ajuta asta mai departe? 

Cred că am învățat foarte multe, am învățat de ce suntem capabili dacă jucăm bine în echipă. Ne-a prins bine, am avut doar trei meciuri oficiale, deci fiecare meci este extrem de important...te ajută să vezi unde mai trebuie să muncești și unde ești ok.

Cât de mult crezi că va conta pentru tine absența fanilor din tribune? Momentan ați jucat doar la FRB, unde poate nu a părut ciudat, dar acum,  în săli cunoscute pentru asta, cum este cea a Sibiului și, de ce nu, pe viitor, la Pitești?

Absența fanilor îmi displace și mai ales la Sibiu, unde în opinia mea sunt unii dintre cei mai buni fani din România și sala este minunată, mereu îmi plăcea să joc acolo și mă motiva acest lucru. Însă aceasta este situația, sper cât de curând să avem fani în tribune pentru că ne este dor de ei.
 

Cum te-ai integrat la Pitești și care sunt obiectivele tale personale în acest sezon?

M-am integrat foarte bine și repede, băieții m-au primit bine...nu am de ce să mă plâng. Avem mulți jucători români și ne cunoaștem de la echipele naționale de juniori și seniori și totul este foarte ok. 

După cum spuneam, Uță va juca astăzi, 11 decembrie, pentru prima dată în echipamentul lui BCM U Pitești într-un meci din LNBM. Adversara noii sale echipe va fi CSM Focșani, iar partida se va desfășura în Sala Transilvania din Sibiu cu începere de la ora 16:00. 

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!