Stiri Cupa României Masculin

Interviu Sasha Ocokoljic: „Piteștiul este un adversar puternic și cu ambiții mari”

Interviu Sasha Ocokoljic: „Piteștiul este un adversar puternic și cu ambiții mari”

CSO Voluntari a suferit două înfrângeri la limită în ultimele două partide din turul sezonului regulat al LNBM. A doua a venit chiar în partida cu BCM U Pitești, adversarul ilfovenilor din primul tur al Cupei României. 

Despre această partidă am stat de vorbă cu antrenorul lui CSO Voluntari, Sasha Ocokoljic, care ne-a oferit un scurt interviu înainte de startul competiției.

1. Ați avut aproape o lună să vă pregătiți pentru Cupă. Cum se simt jucătorii dumneavoastră și cum a fost această perioadă pentru voi?

Am folosit săptămânile astea pentru a ne recupera mental după cele două înfrângeri suferite în ultimele secunde în ultimele două meciuri și să ne concentrăm pe următoarele obiective pe care le avem, Cupa României fiind primul. Am avut câteva probleme din cauza accidentărilor și ne vor lipsi câțiva jucători, dar sunt lucruri pe care nu le putem schimba și trebuie să ne adaptăm acestei situații.

2. Veți juca din nou cu Piteștiul. La ultimul meci direct ați pierdut după o lovitură câștigătoare reușită de Tudor Gheorghe. Ce ați învățat din acel meci și ce așteptări aveți de la cel din Cupă?

Piteștiul este un adversar puternic și cu ambiții mari. Mă așteptăm la un meci dur și foarte echilibrat. Avem nevoie să fim cât mai buni din punct de vedere defensiv și să ne jucăm șansa la victorie. Ei vor fi foarte motivați să vină la Cluj să joace pentru trofeu, așa că vom avea parte de un meci interesant. 

3. Aveți multă experiență în România. Care sunt cele mai mari diferențe dintre un meci de LNBM și unul de Cupa României? 

În ceea ce privește sistemul competițional, sistemul cu turnee este foarte asemănător cu cel din Final Eight, jucând 2, 3 meciuri într-o perioadă scurtă de timp. Sunt însă și două mari diferențe. În primul rând ori câștigi ori mergi acasă. În al doilea rând se joacă cu un trofeu pe masă, și atunci energia și concentrarea jucătorilor sunt mult mai mari decât un meci de sezon regulat. 

4. Veți juca la o oră neobișnuită. Va fi acest lucru o provocare în plus pentru jucătorii voștri? 

Nu cred că există vreo diferență importantă ora la care începem meciul. E un pic neobișnuită, dar nu cred că va fi un factor pentru jocul nostru. Baschetul este baschet, indiferent de ora la care joci. 

5. Care a fost cea mai mare provocare pentru echipa dumneavoastră în această perioadă de pandemie? 

Știm cu toții cât de serioasă este această situație pandemică în toate aspectele vieții și cum a afectat lumea în general. Am avut toți covid la mijlocul lunii octombrie. Toți jucătorii mei au fost infectați atunci. Am avut o perioadă lungă de recuperare și în acest context nu poți să îți faci prea multe planuri pe termen lung. Cel mai important lucru e să fii sănătos și tu și cei apropiați. Pe partea sportivă, încercăm din răsputeri să ne atingem obiectivele din acest sezon. 

Partida dintre CSO Voluntari Și BCM U FC Argeș Pitești se joacă sâmbătă, 6 martie, de la ora 11:45. Meciul va fi transmis pe Digi Sport 4 și Look Sport 1. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!